Nieuw concept voor widgets op iOS 5

Ontwerper Jan-Michael Cart laat zien hoe de toekomst van iOS 5 op de iPhone en iPod touch eruit kan zien. In een nieuwste video's presenteert hij widgets links van de schermen vol apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5 concept Jan-Michael Cart widgetsOntwerper Jean-Michael Cart legt zich de laatste weken volledig toe op het ontwerpen van mogelijke functies van iOS 5, de volgende editie van het besturingssysteem op de iPhone en iPod touch. Twee weken geleden plaatsten we al enige conceptvideo’s van Cart, die vol lof werden ontvangen in de reacties. In zijn nieuwste, gisteren verschenen concept werkt hij mogelijke widgets beter uit. Volgens hem moet iOS 5 verschillende schermen met widgets ondersteunen die links van het homescreen komen te staan.

Met een druk op de home-knop, keer je te allen tijde terug naar het homescreen; de eerste pagina met apps. In een van de eerdere conceptvideo’s van Cart was al te zien dat widgets live push-notificaties kunnen presenteren. We zijn onder de indruk van zijn laatste vingeroefening, maar vragen ons af welk nut de widgets precies hebben in verhouding tot het slide-to-unlock scherm waarop je de iPhone uit zijn standby haalt. Die vraag laat hij onbeantwoord in onderstaande video.

Wat vinden jullie, is dit een functie die iOS 5 moet ondersteunen?

Via Macstories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2011, 19:28
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen impressie, ios 5, ontwerper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.