Man met iPad

WhatsApp-baas: ‘We maken graag een iPad-app’

Maar wanneer dan?
Heel wat mensen zouden graag een native iPad-app willen hebben. Volgens Will Cathcart, hoofd van WhatsApp bij moederbedrijf Meta, zit die kans er wel in. "We’d love to do it", vertelde hij in een interview met The Verge.

WhatsApp op de iPad? Ja graag!

Cathcart deed zijn uitspraken tijdens een promotietour om WhatsApp ook in de VS wat meer op de kaart te zetten. Net als bij Instagram willen gebruikers ook voor WhatsApp al lange tijd een iPad-versie, maar Meta komt niet over de brug. Het is een wens van veel mensen, erkent Cathcart. Maar echte toezeggingen wil hij niet doen. Hij houdt echter wel de deur open dat er mogelijk ooit een iPad-app komt. WhatsApp heeft inmiddels de onderliggende technologie in huis om een dergelijke app te bouwen.


Hij doelt daarmee op de multi-device ondersteuning van WhatsApp, dat vorig jaar werd ingevoerd waardoor het makkelijker werd om WhatsApp op de desktop en het web te gebruiken. Met de multi-device ondersteuning kun je je smartphone uitschakelen of je netwerkverbinding kwijtraken en toch berichten op de desktop ontvangen. Voor een tabletapp is dat ook erg nuttig, filosofeert Cathcart. Je kunt dan de app gebruiken zonder dat je telefoon aan staat.

WhatsApp op iPad met chat.

Het lukte voorheen niet om berichten tussen apparaten te synchroniseren via een internetverbinding, vanwege de manier waarop WhatsApp-encryptie werkt. Inmiddels is het wel mogelijk om je WhatsApp-account te synchroniseren met maximaal vier apparaten, waarbij de encryptie nog steeds intact blijft.

Misschien komt het er nu dan tóch. Ondertussen kun je terecht bij onze tip om WhatsApp op de iPad te gebruiken.

Bekijk ook

Zo gebruik je WhatsApp nu al op de iPad (met oplossing voor Safari-probleem)

Wil je vanaf de iPad graag WhatsAppen met je vrienden en familie? In dit artikel leggen we uit hoe je WhatsApp op de iPad kunt gebruiken.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.