WhatsApp breidt capaciteit uit voor jaarwisseling

WhatsApp heeft extra capaciteit ingeschakeld voor de kerstdagen en de aankomende jaarwisseling.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp iOS 7-logoTer voorbereiding op de aankomende jaarwisseling heeft WhatsApp de capaciteit van haar servers uitgebreid. Dat laat mede-oprichter Brian Acton weten. Ook staat er een team stand-by “voor het geval er toch iets gebeurt”, zo laat Acton weten. Vorig jaar sprak hij nog van de best verlopen jaarwisseling tot nu toe. Van de aankomende jaarwisseling hoopt hij dat alles net zo soepel verloopt als vorig jaar.

De afgelopen kerstdagen zorgden al tot extra drukte bij WhatsApp, maar die leidden niet problemen. Toen is de capaciteit ook al “aanzienlijk” uitgebreid, stelt de mede-oprichter. Uiteindelijk werden honderden miljoenen foto’s per dag verwerkt.

Toch moet ook rekening gehouden worden met de mobiele netwerken. Dit heeft WhatsApp helaas niet in de hand. Hoewel providers voor de jaarwisseling meestal ook extra capaciteit inschakelen, blijken deze toch nog iedere keer moeite te hebben om al het verkeer aan te kunnen. Afgelopen jaar zagen providers al een enorme groei tijdens de jaarwisseling. KPN en Vodafone registreerden toen een verdubbeling en bij T-Mobile nam het dataverkeer toe met 78 procent. De verwachting is dat deze aantallen in ieder geval geëvenaard zullen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32
Onderwerpen oudjaar, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.