Reacties voor: Binnenkort backup van WhatsApp maken op Google Drive

WhatsApp laat je een backup op Google Drive maken, zodat je berichten, foto's en films nooit meer kwijtraakt. Binnenkort ook op de iPhone?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Lijkt me wel handig als je van een Android toestel naar iphone gaat, heb je al je gesprekken nog.

  2. we verwachten dat het ook in de iOS-versie beschikbaar komt.

    Ja over een jaar of zo

  3. Ik begrijp niet waarom dit handig is. Voor mijn Whatsapp berichten geldt dat wanneer ik ze kwijt ben, niets aan de hand.
    En op het moment dat Google er zich mee bemoeit word ik argwanend.

  4. Origineel geplaatst door Jasper
    Lijkt me wel handig als je van een Android toestel naar iphone gaat, heb je al je gesprekken nog.

    Maar dat kan nu toch ook? Je kunt per contact de gesprekshistorie inclusief foto’s en video’s naar je e-mail sturen. Ik meen zelfs dat je op Android dat veel makkelijker kunt doen, omdat je meerdere contacten tegelijk kunt selecteren.

    Ook begrijp ik niet helemaal wat er zo anders is aan deze functie, op iOS kun je toch al een hele tijd backups via iCloud opslaan en herstellen. In het bericht wordt niet vermeld dat je de geëxporteerde gegevens ook zelf kunt raadplegen, of dat het net zoals op iOS alleen is bedoeld voor het herstellen en voor de gebruiker wordt verborgen.

    Kortom: waarom zou dit op iOS moeten verschijnen? Volgens mij gebruiken ze gewoon een dienst die iedere gebruiker van het betreffende besturingssysteem toch al heeft: iedere Apple-gebruiker heeft iCloud, iedere Android-gebruiker Google Drive.

  5. Leest iemand ooit zijn berichten terug? Ik smijt geregeld alle data weg uit WhatsApp.

    Waarom geen Dropbox? Dat vertrouw ik veel meer dan Google of Facebook. (Ja, ik weet dat WhatsApp voortaan van FB is.)

  6. @katip: Vind je het een handige functie dan?

  7. Ik bewaar al mijn content! Maar mijn whatsapp bestand is inmiddels te groot voor iCloud ( 6gb) waardoor ik mijn pakket heb moeten vergroten… Dus dit is super!

  8. Dat iemand daar op zit te wachten?
    Ik wacht op de belfunctie maar dat lijkt ook maar niet op te schieten!!

  9. Echt superhandig joh! Gelukkig behoudt WhatsApp ook een acceptabele kwaliteit foto’s bij het versturen. Die wil je natuurlijk bewaren…… NOT.

    WhatsApp komt de laatste tijd alleen maar met flut updates. Echt fatsoenlijke functies komen er maar niet.

  10. Voor al die mensen die ze niet bewaren: ik heb mijn vriendin in het buitenland een jaar geleden leren kennen en mijn Whatsapp chat bevat de (verkennende) gesprekken tot mijn huidige relatie. Het is een heel stuk historie met foto’s etc en die wil ik niet kwijt. Als JULLIE alleen maar onzin sturen als je Whatsapp gebruikt, dan betekent dat nog niet dat alle andere gebruikers dat ook doen.

  11. Origineel geplaatst door Rob
    Leest iemand ooit zijn berichten terug? Ik smijt geregeld alle data weg uit WhatsApp.

    Waarom geen Dropbox? Dat vertrouw ik veel meer dan Google of Facebook. (Ja, ik weet dat WhatsApp voortaan van FB is.)

    Dropbox laat hier en daar ook wat steken vallen betreft beveiliging. Dropbox is meerdere malen gehackt periodes terug. Ik sla daar geen documenten en/of foto’s op, ik heb eigen NAS thuis en andere server voor.

    WhatsApp is eigenlijk een zelf bestaand bedrijf/onderneming, al is het onderdeel van Facebook. Zie het als Transavia en KLM om als voorbeeld te geven :-).

  12. Origineel geplaatst door Tim
    Voor al die mensen die ze niet bewaren: ik heb mijn vriendin in het buitenland een jaar geleden leren kennen en mijn Whatsapp chat bevat de (verkennende) gesprekken tot mijn huidige relatie. Het is een heel stuk historie met foto’s etc en die wil ik niet kwijt. Als JULLIE alleen maar onzin sturen als je Whatsapp gebruikt, dan betekent dat nog niet dat alle andere gebruikers dat ook doen.

    Nou jij hebt een duidelijke reden, goed dat er nu een externe opslag is…

  13. Dat iCulture vergeet dat WhatsApp for iPhone al best lang iCloud ondersteuning biedt is toch even slikken!

  14. Origineel geplaatst door Tim: Voor al die mensen die ze niet bewaren: ik heb mijn vriendin in het buitenland een jaar geleden leren kennen en mijn Whatsapp chat bevat de (verkennende) gesprekken tot mijn huidige relatie. Het is een heel stuk historie met foto’s etc en die wil ik niet kwijt. Als JULLIE alleen maar onzin sturen als je Whatsapp gebruikt, dan betekent dat nog niet dat alle andere gebruikers dat ook doen.

    Nee, die verkennende gesprekken. Dat is zeker geen onzin en MOET zeker bewaard worden. …

  15. Origineel geplaatst door Robert
    Nee, die verkennende gesprekken. Dat is zeker geen onzin en MOET zeker bewaard worden. …

    De essentie van mijn post was dat er mensen zijn voor wie het WEL belangrijk is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.