Reacties voor: Werkende jailbreak voor iPhone 5 met iOS 6.1.4 aangekondigd (jailbreak)

De iPhone 5 met iOS 6.1.4 heeft officieel een jailbreak, gemaakt door winocm. Het werkt op de iPhone 4S en iPhone 5, waarop Cydia kan worden geïnstalleerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Toch nog een verrassing!
    Hoop dat het snel uitkomt!

  2. Ik ben helaas mijn jailbreak kwijt geraakt op de iPhone 5.
    En was erg verast dat niemand er een uitbracht.
    Maar nu kan ik wel wachten tot iOS 7

  3. Ook goed nieuws voor de gene die hun blobs kwijt raakte door fout bij Cydia.

  4. Zelf wil ik niet met een iphone werken zonder jailbreak, het is voor mij echt een ‘must’. Misschien dat ios 7 het minder nodig maakt, maar tot nu toe is het óf ios 6.x met jailbreak, óf android.

  5. Origineel geplaatst door Martijn
    Zelf wil ik niet met een iphone werken zonder jailbreak, het is voor mij echt een ‘must’. Misschien dat ios 7 het minder nodig maakt, maar tot nu toe is het óf ios 6.x met jailbreak, óf android.

    Wat voor belangrijke tweak gebruik je dan? Dat je het android boven iOS stelt? :S

  6. @jan: Bijvoorbeeld de tweak om met je vinger over het toetsenbord te vegen, waardoor je de cursor beweegt. Of individuele apps kunnen beveiligen met een code.

    Het komt er voor mij op neer dat ik bij Android veel vrijer ben dan bij iOS. Een jailbreak maakt het dan dragelijk, maar als dat niet mogelijk is, dan wegen voor mij de voordelen niet meer op tegen de nadelen.

  7. Ik zie de jailbreak nieuwtjes graag langskomen hoor vind ook dat dit soort nieuws hier thuis hoort

  8. Tijd terug de jailbreak op m’n iPhone opgegeven en… geen moment gemist eigenlijk. Dingen die voorheen niet konden zijn langzaam aan in iOS geïntegreerd en wat iCulture zelf ook al aangeeft zijn er geen spannende dingen meer gebeurd binnen de jailbreakscene de laatste tijd. Zeker nu met iOS7 op komst wordt de ‘noodzaak’ nog minder om te jailbreaken…

  9. Apps met code bevelligen heeft zelfs mijn gewone sony ericsson telefoon die op java werkt 😛

    Hopelijk komt er ook een jailbreak voor iOS 6.1.3, dan kunnen mensen die geen iOS7 willen of een iphone 3GS hebben, alsnog jailbreaken.

  10. Hartelijk dank voor het artikel. 😉 Ik heb ook andere berichten van @winocm gevolgd en deze jailbreak lijkt meer op een “Proof of Concept”. Dus geen jailbreak die snel beschikbaar zal zijn voor het publiek (zonder de auteursrechten van Apple te schenden).

  11. Tijd terug jailbreak opgegeven en eigenlijk weinig gemist.
    Mis nu wel de Bluetooth sharing functionaliteit die Apple niet wil implementeren.
    Geef mij maar een untethered jailbreak!

  12. XBMC!!

  13. Origineel geplaatst door Frans
    Tijd terug jailbreak opgegeven en eigenlijk weinig gemist.
    Mis nu wel de Bluetooth sharing functionaliteit die Apple niet wil implementeren.
    Geef mij maar een untethered jailbreak!

    AirDrop?

  14. Ik heb een Jailbreak om 4 redenen:
    – ik kan met een JB een betere (lees vriendelijkere) spellcheck installeren.
    – ik kan met een JB RoqyBT draaien waardoor ik -via een dongel- de foutcodes van mijn auto kan lezen
    – ik kan met een JB whatsapp op mijn iPad installeren.
    – ik kan met een JB mijn agenda en andere belangrijke info direct op mijn lockscreen krijgen.

  15. @Martijn: De tweak (SwipeSelection) om met je vinger over het toetsenbord te vegen en zo de cursor naar rechts of links te verplaatsen is echt geniaal, kan niet zonder.

    Andere handige tweaks: SBSettings (in iOS 7 overbodig), Activator (gebruik ik vooral voor het openen van de multitaskbalk door omhoog te vegen met je vinger, dus je hoeft nooit 2x de home knop in te drukken) multitasken gaat zo retesnel, GridTab voor Safari, ik zie altijd 4 internetpagina’s tegelijk als je op het tabs icoon drukt, en natuurlijk informatie tonen op je lockscreen (agenda afspraken bijv.)

    Nog wat kleine tweaks (live weer icoon, 5 apps in mn dock ipv 4)

    Deze tweaks maken mn iphone helemaal af en hij werkt precies zoals ik wil 🙂 Dat gaat me helaas met iOS 7 niet lukken denk ik. Dus jailbreaken? Ja graag!

  16. Nou als dit uit komt ga ik toch van IOS7 beta terug naar 6.1.3. Ik ben mijn jailbreak verloren doordat mijn tel stuk was gegaan en ik een andere iphone van de verzekering heb gekregen met 6.1.3.

    Ik vind de tweaks die er bestaan al reden genoeg om te jailbreaken. Zelf in ios7 is er geen snelle manier om 3G aan en uit te zetten dat mis ik enorm. Ik had een jailbreak om die reden en om gratis apps te installeren. Ik ben er niet vies van wat neer te leggen voor apps maar max 10 euro. Ik ga geen 80 euro of meer neerleggen voor een navigatie bijvoorbeeld. Laast had sygic een goeie deal. Dus mijn phone is nu wel voor zien van navigatie maar ik mis de jailbreak. Apps beveiligen, sbsettings om 3g aan en uit te zetten. Verborgen mapen, xbmc, non standard themes en ringtonen downloaden. Youtube to mp3 noem maar op zijn allemaal redenen om te jailbreaken.

  17. De jailbreak wordt inderdaad wel steeds minder belangrijk, vooral nu bij iOS7 Apple toch heel duidelijk heeft gekeken naar de meest populaire Cydia apps, maar ik weet niet of ik al helemaal zonder kan. Behalve het iPad deel (want die heb ik niet) zijn mijn redenen gelijk aan die van Simon, plus nog een paar tweaks die eerlijk gezegd het laatste jaar veel minder belangrijk zijn geworden.

    Heeft iemand zich al gerealiseerd dat de jailbreak van winocm waarschijnlijk NIET untethered is?

  18. De jailbreaknieuwtjes moet ik helaas inderdaad van een andere site halen. Jammer.

  19. Ook ik vind t jammer dat er weinig meer aan jailbreak wordt besteed! Zou het graag terug zien! Wat is een andere medium om hiervan op de hoogte gehouden te worden?

  20. Modmyi.com

  21. Mensen met 4e generatie iPod touch zijn ook aangewezen op iOS 6.1.3 aangezien deze geen upgrade naar iOS 7 krijgt. Zou fijn zijn als hier ook nog een untethered jb voor komt.

  22. Belangrijkste reden van jb is het “apart” kunnen beveiligen van sommige apps met een wachtwoord zoals bij iProtect . Niet iedereen die mijn iPhone vast neemt moet mijn foto’s, sms’jes etc….kunnen openen.
    Ook bijv killbackground en nog enkele snel bereikbare tweaks….

  23. Niet helemaal zeker, maar winocm heeft toch gewoon al vrijgegeven wat hij heeft/weet (check z’n blog). Hij legt je stap voor stap uit hoe je je telefoon jailbreakt mits je zelf een exploit vindt?

  24. @Simon: Hoe krijg jij je agenda op je Lockscreen? Ik zoek eigenlijk Lock Calendar.

  25. Jammer nog steeds geen apple tv3

  26. Jailbreaknieuws is voor mij de enige reden iphoneclub te bezoeken. Geloof dat het ontstaan van iphoneclub daar aan te danken is. Vind de kwaliteit en opzet van iphoneclub steeds minder worden. Erg jammer

  27. Ik heb nog wel een JB, maar gebruik alleen SBsettings en Cyntact. Wil heel graag Lockinfo gebruiken, maar die is niet meer te gebruiken op iOS6.1.2

    Als Apple de mogelijkheid zou bieden om de agenda op de lockscreen te krijgen, dan zou een JB voor mij trouwens niet meer zo nodig hoeven.

  28. Jammer, ook ik kwam hier voornamelijk voor de jailbreak nieuwtjes. En ook ik vind de site minder worden.
    Begrijpelijk dat het steeds commerciëler wordt, maar kom hier wel steeds en steeds minder vaak.

  29. Ik kan ook echt niet zonder jb, alle sneltoetsen op het infopaneel, alle apps ineens sluiten, ram legen, mooiere interface voor switchen tussen apps, velox, barrel, f.lux maar vooral XBMC en moviebox, daar kan ik echt niet zonder!
    En om nou te zeggen dat er weinig nieuws is op theme gebied… er is nu voor het eerst een theme die al maanden draait op m’n iphone, waar ik andere themes direct na het uitproberen weggooide; iOS 7 theme.
    Voor mij dus nog geen iOS 7 zonder jb.

  30. Ik heb altijd een JB gehad, maar ik denk dat iOS7 de eerste gaat worden waarbij ik geen behoefte meer heb tot JB’en.

    Dit merk ik nu ik ook iOS7 Beta op m’n iPhone en iPad heb, ik mis gewoon niets meer.

    Het enige wat Apple nog zou mogen toevoegen is een soort test-modus voor apps waarbij je bijv. 15 min een app kunt testen.

  31. Ik vind ook dat iphoneclub de interesse in jailbreaken en in jailbreak-tweaks veel te veel onderschat. Ok, er is minder interesse dan vroeger maar dat wil niet zeggen dat er minder dan 10% van de iphoneclubbers meer geïnteresseerd is.

    Ook al is iOS 7 er bijna, ik zou op iOS 7 toch nog de volgende jailbreak tweaks/apps installeren:

    – sbsettings => beter dan het Control Center uit iOS 7 want je kunt zelf toggles toevoegen.
    – Bitesms: veel handiger dan de standaard sms app.
    – Lockinfo: agenda en gemiste sms’jes/oproepen op je lockscreen.
    – Quickdo: snelkoppelingen + snel apps afsluiten.
    – springtomize: aantal rijen/kolommen op het springboard verhogen en de icoontjes verkleinen (ik vind de standaard icoontjes veel te groot).

    Dit zijn zowat de must-be jailbreak apps/tweaks voor mij. Daarnaast installeer ik op een gejailbreakte iPhone nog wat andere tweaks, maar die zijn minder “noodzakelijk”.

  32. Hier ook, geen ios7 zonder jailbreak.
    Anyattach,
    Manual autocorrect
    Ask to call
    Week in cal
    Etc

    Kijk een bij de profielen van iphoneclub, daar staat of er een jailbreak toegepast wordt, beter en nauwkeuriger dan een poll

  33. Voorlopig zit ik al maanden op iOS 7. Zou eigenlijk ook niet echt weten waar ik nog een jailbreak voor nodig heb

  34. Wacht maar gewoon tot iOS 7 met jailbreak want dat vind ik wel heel Chill met Barrel. Een jb is een must

  35. Origineel geplaatst door Rick
    AirDrop?

    Had de iPhone graag gekoppeld met de Polaroid mobile printers

  36. De suggestie dat de noodzaak van een jb outdated zou zijn is echt onzin. Op iDownloadblog dagelijks innovatieve tweaks. In hetzelfde tempo waarin Apple patenten registreert waar het zelf nooit iets mee doet.
    Een jailbreak developer als R. Peterich heeft in zijn eentje meer gepresteert dan de halve sw afdeling van Apple.
    Action menu
    Activator
    Allmail
    Applist
    Appslide
    Infinidock
    Infinifolders
    Intelliscreen
    Quickshoot
    Swipeselection
    Velox
    enz. enz.
    Voor mij belangrijker dan alle iOS 7 cosmetica

  37. @Gonny van der Zwaag: Dat klopt, winocm spreekt nergens van het releasen van de door hem gevonden exploit, enkel legt hij uit hoe hij ze vindt en hoe je de kernel patcht. Waardevolle info voor sommige mensen, voor het gros hier totaal niet interessant. Het hebben van een exploit is belangrijk, maar hem kunnen gebruiken zou ik pas cruciaal noemen.

  38. @Simon: kan ook zonder jailbreak

  39. Ik heb nu nog wel een JB. Maar verwacht het met iOS 7 niet meer nodig te hebben. En ik heb ook al in hele lange tijd geen goede nieuwe jb apps gezien. Maar als er nieuws over is wil ik dat toch wel graag hier lezen.

  40. Ik wil ook niet zonder jb. Ik zou het jammer vinden als het straks niet meer kan. Ik gebruik het dagelijks met verschillende apps. Ook jammer dat de iPhoneclub hier nog nauwelijks aandacht aan besteed. Voor de rest zijn jullie toppers. Groet Fred

  41. Kan niet zonder:
    Accelerate: geef je telefoon een boost door alle gezapige animaties te versnellen, eenmaal geïnstalleerd wil je niet meer zonder

    KillBackground: sluit alle apps (evt met uitzonderingen)

    PasswordPilot: laat je Apple wachtwoord vast voorinvullen (alleen bolletjes te zien), scheelt een hoop getyp

    NCsettings: aanpasbaar dropdown menu met instellingen naar bv 3G en zaklamp

    Opener: open adressen in Googlemaps app in plaats van applemaps

  42. Voor mij is het vooral gridlock, adblocker, ifile, infinidock, infinifolder, killbackground, my 3g, Photo organizer, Torch, en zo zijn er nog tal van tweaks die ik niet kan missen aantal van de tweaks zijn al genoemd.

  43. is er al een jailbreak voor ios 7 7.0.3 en waar kan ik die vinden

  44. @GJK: “mits je zelf een exploit vindt” is dan wel de cruciale missende factor, niet?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.