Werkende jailbreak voor iPhone 5 met iOS 6.1.4 aangekondigd (jailbreak)

De iPhone 5 met iOS 6.1.4 heeft officieel een jailbreak, gemaakt door winocm. Het werkt op de iPhone 4S en iPhone 5, waarop Cydia kan worden geïnstalleerd.

ios-6-1-4-jailbreakOntwikkelaar winocm heeft aangekondigd dat hij een succesvolle jailbreak op de iPhone 5 met iOS 6.1.4 voor elkaar heeft gekregen. Het is de eerste keer dat het is gelukt. Eerder werkte winocm aan een jailbreak voor iOS 6.1.3, die door externe personen is gecontroleerd. De ontwikkelaar heeft screenshots uitgebracht als bewijs, maar het betekent niet dat je zelf al aan de slag kunt gaan. Op de screenshots is te zien hoe Cydia op een GSM- en CDMA-versie van de iPhone 5 draait, voorzien van iOS 6.1.4. Het is nog onduidelijk of het ook op andere toestellen dan de iPhone 5 en iPhone 4S werkt. Onze handleiding jailbreak zal worden bijgewerkt zodra de methode vrij beschikbaar komt en bewezen werkt. Voorlopig ben je nog aangewezen op evasi0n voor iOS 6.0 t/m iOS 6.1.2.


Uit onze poll van gisteren bleek dat het aantal jailbreakers op iPhoneclub vrij laag ligt: slechts 4,35% van de reageerders kan vanwege een jailbreak nog niet upgraden naar iOS 7. Dat is ook de reden waarom we zeven maanden geleden op iPhoneclub besloten om de aandacht voor jailbreaknieuws te beperken: door de afnemende kwaliteit van nieuwe tweaks en afnemende belangstelling van onze lezers is het onderwerp minder relevant geworden. Tot nu toe bevalt het goed: sinds de jailbreak van iOS 6.1.2 is er eigenlijk niets meer gebeurd en belangrijke nieuwe tweaks van het kaliber Winterboard of SBSettings zagen we niet verschijnen (leuke kleinere tweaks ook niet, die waren op de vingers van één hand te tellen).

jailbreak-ios-6-1-4

Over iOS 7 gesproken: winocm heeft zich volledig gestort op iOS 6.1.3 en 6.1.4, maar dat betekent nog niet dat hij dé sleutelfiguur wordt in pogingen om een jailbreak voor iOS 7 uit te brengen. De exploits die winocm heeft gebruikt zijn niet te gebruiken in iOS 7. In feite is dat goed nieuws, want het betekent dat ontwikkelaars niet meteen op dood spoor zitten, maar met frisse moed op zoek kunnen gaan naar nieuwe exploits.

De aankondiging van vandaag is goed nieuws voor mensen die hun jailbreak zijn kwijtgeraakt door het upgraden van iOS 6.1.2 naar een latere versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 september 2013 om 18:16
Onderwerp
Categorie
Jailbreak
45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.