Reacties voor: Werkelijke prijs van iPhone ligt honderden euro’s boven €399

Vandaag, op 3 december 2007, doet de rechtbank in Hamburg een uitspraak in het geschil tussen Vodafone en T-Mobile verwacht. Intussen zijn er wat interessante details uitgelekt over de werkelijke prijs van de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Ik ben héél erg benieuwd wat de uitspraak zal zijn. Dit zal namelijk ook wel degelijk van belang zijn in de onderhandelingen die Apple nog voert voor de andere landen.

  2. Dit klopt dus duidelijk niet…

    In frankrijk verkopen ze de iphone simlockvrij voor 649,- dus zonder abbonement, ze gaan heus geen toestellen met verlies verkopen.

  3. Dat klopt dus wel…. want tussen het franse toestel zonder abonnement en de DE iphone zit een prijsverschil van 250€

    En dat is in principe honderden euro’s hoger dan 399€, dus het klopt volledig

  4. als het ‘honderden’ euro’s zou schelen is het dus minimaal 200 euro, en ze maken dus veel meer winst dan 50 euro op 1 iphone…

  5. “iedereen die voor $399 zijn toestel in de VS koopt trekt eigenlijk AT&T een poot uit”

    Oh ja? Apple verkoopt de toestellen voor een bedrag dat lager is dan de kostprijs aan AT&T, die ze (voor dezelfde prijs of een klein beetje meer) doorverkoopt aan de klant. Apple vindt dat niet erg, omdat ze meedelen in de abonnementskosten zodra de klant de iPhone zoals bedoeld bij AT&T activeert.

    Maar wie dat niet doet, naait juist Apple, AT&T niet. AT&T loopt inkomsten mis, maar alleen Apple draait verlies op elke met korting verkochte iPhone waarop ze geen centen terugverdienen via de AT&T-deal.

  6. Zolang het niet bevestigd is geloof ik er niet veel van. In Amerika is de iPhone 399 dollar wat zo’n 250 euro is op het moment, ecl. btw.

  7. @Robbert: Ja, plus dat je bij het Franse toestel nog 100 euro aan unlock-kosten aan Orange moet betalen om het verlies aan inkomsten in het eerste halfjaar te compenseren. Dus dan is het verschil nog iets hoger: geen €250 maar €350.

    @Jaap: Hmm, wie zegt dat Apple de toestellen onder de kostprijs aan AT&T verkoopt? Stel nou eens dat het volgende het geval zou zijn (voor het gemak met afgeronde cijfers): productiekosten plus overhead $300, verkoopprijs voor consument $400, inkoopprijs van AT&T $500, werkelijke winkelprijs van toestel zonder abonnement $700. Apple heeft een marge van $200, AT&T legt er bij verkoop $100 op toe, maar krijgt wel het grootste deel van de omzet uit abonnementen. Ergo: je trekt AT&T inderdaad een poot uit. Als AT&T het toestel ooit ook los gaat aanbieden voor $700 hebben ze ook een marge van $200.

  8. kan ik ‘m al in het buitenland aanschaffen? en doet ie het dan hier met mn simkaartje?

  9. @iphoneclub: wie zegt dat Apple de toestellen niet onder de kostprijs aan AT&T verkopen, zoals jullie schrijven?

    Hoewel niet helemaal vergelijkbaar het is bijvoorbeeld bij spelcomputers wel zeer gewoon dat de consoles beneden kostprijs worden verkocht omdat verdiend wordt op de spellen. Wie zegt dat Apple niet een soortgelijke deal heeft met AT&T?

    In ieder geval lijkt het me niet logisch dat Apple de telefoon zelf – via de webstore – onder de kostprijs aanbiedt. Ondanks de simlock, hoe gaat Apple ooit aan die toestellen verdienen? Het lijkt me daarom ook niet logisch dat AT&T meer betaalt dan 399 dollar per telefoon zoals de consument bij Apple betaalt.

  10. kan ik ‘m al in het buitenland aanschaffen? en doet ie het dan hier met mn simkaartje?

    …hier ben ik ook benieuwd naar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.