iPhone-touchscreen wekt Aziatische interesse

De Duitse touchscreenfabrikant Balda wordt belaagd door Aziatische bedrijven die samenwerking of zelfs een overname plannen.

BaldaVolgens een bericht in het Duitse Handelsblatt wordt touchscreenfabrikant Balda op dit moment belaagd door vier elektronicaconcerns uit het Verre Oosten. Allevier zijn geïnteresseerd in samenwerking en er wordt zelfs al gesproken over een complete overname. Het gaat daarbij vooral om de touchscreen-techniek, die Balda met grote waarschijnlijkheid geleverd heeft aan Apple.

De geïnteresseerde bedrijven zijn de Taiwanese fabrikanten ASUStek, Quanta en Foxconn. Volgens kenners heeft het Singaporese bedrijf Flextronics echter de beste kansen. Flextronics produceert onder andere mobiele telefoons voor Sony Ericsson, printers voor HP en de Xbox voor Microsoft. Door samenwerking of zelfs overname van Balda kan Flextronics het aanbod uitbreiden en zich onderscheiden van de concurrentie. Voor Balda heeft een samenwerking ook zin: zij kunnen hun klantenlijst in Singapore uitbreiden.

Maar bedrijfsleider Joachim Gut beweert dat zijn bedrijf niet in gesprek is met mogelijke Aziatische geïnteresseerden over een deelname in Balda. Nu is de term ‘geïnteresseerd’ ook niet zo gelukkig gekozen: er zijn op dit moment duizenden bedrijven geïnteresseerd om met Google samen te werken, maar dat betekent niet dat er met al die bedrijven inderdaad gesprekken zijn. Volgens Gut is het bij Balda niet veel anders: er zijn altijd wel bedrijven te vinden die belangstelling hebben in voor samenwerking, zeker als Balda inderdaad het iPhone-touchscreen fabriceert. (Gut maakte zelf overigens niet de vergelijking met Google).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2007, 11:44
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.