Reacties voor: Waarom het inloggen bij websites binnenkort makkelijker en veiliger wordt

Er is een nieuwe standaard voor webbrowsers ontwikkeld waarmee het inloggen op sites makkelijker gaat. Dankzij deze standaard komt directe ondersteuning voor Touch ID en Face ID namelijk dichterbij. Alleen Apple zelf moet nog overstag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Zou heel handig zijn ja. Vooral nu omdat Apple met de laatste update de wachtwoorden niet meer laat onthouden op sites. Lekker weer

  2. Wellicht wordt dit aangekondigd op WWDC? 😬

  3. Geloof niet dat ik blij wordt van het feit dat websites, waar de security niet in verhouding is die Apple voert mijn apple id weten om te kunnen inloggen. Het is nu al gemakkelijk genoeg met wachtwoord kluis van safari of bv aan wachtwoorden app.

  4. @Cihan: Klopt. Niet. Je krijgt altijd de keuze wachtwoorden en kiest daarna uit. De website bepaalt welk ww je kiest.

  5. @Biscuit: Al denk ik niet dat het zo gaat werken. Als Apple het al gaat ondersteunen (dan denk ik hoogstens in Safari), denk ik dat er gewoon op een versleutelde manier een beroep wordt gedaan op de beveiligingschip van je iPhone waarin je vingerafdruk opgeslagen staat. Denk niet dat er gebruik wordt gemaakt van je Apple ID.

  6. Ben wel benieuwd hoe het inloggen op een andere iPhone dan zal gaan, zouden ze daar ook iets op verzinnen of kan het alleen met je eigen iPhone?

  7. maar ook in apps die dit ondersteunen

    Jammer genoeg zie ik dit nagenoeg nooit voorbij komen. Toch maar steeds het wachtwoord opzoeken, kopiëren en plakken..

  8. Het laatste wat ik zou willen is dat mijn vinger afdruk of gezichtsscan in het bezit is van website eigenaren. Een wachtwoord tot daaraantoe. Maar een vinger of gezicht kunnen we niet veranderen. Ik ben erg benieuwd hoe ze dit met de secure enclave laten samen werken.

  9. Origineel geplaatst door Cihan
    Zou heel handig zijn ja. Vooral nu omdat Apple met de laatste update de wachtwoorden niet meer laat onthouden op sites. Lekker weer

    Ik heb hier geen last van? Heb je je toestel aan/uit gezet en in je iCloud-instellingen Safari wachtwoorden opslaan uit en aangezet zodat ie weer ff sync loopt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.