Flitsmeister 3.0: kaart met flitsers, files, controles en maximumsnelheid

De flitspalen- en flitsers-app Flitsmeister voor de iPhone is grondig verbeterd met ingang van versie 3.0. Je kan voortaan alle files en flitsers op een kaart bekijken en ziet realtime hoeveel kilometer file je nog te gaan hebt.

Flitsmeister grote update 3.0 iPhoneDe populaire flitsers-waarschuwingsapp Flitsmeisteris totaal vernieuwd. Versie 3.0 van de app heeft een makeover gekregen, waardoor de applicatie er strakker uitziet dan voorheen. Maar de update is inhoudelijk pas echt het vermelden waard. Vanaf nu kunnen flitspalen en files worden weergegeven op een kaart terwijl je aan het rijden bent. De kaart draait mee met je rijrichting en geeft eveneens jouw snelheid weer tegenover de maximumsnelheden op A- en N-wegen. Het laat zelfs zien hoe lang je nog in de file staat!


De kaartweergave herkent de exacte hectometerpaal en weg waar je je op begeeft en kan zo de informatie weergeven op de kaart. Flitsers en flitspalen zijn te herkennen aan nieuwe pictogrammen: rode staan voor mobiele flitsers, een trajectcontrole herken je aan een oranje variant en vaste flitspalen worden blauw getoond. Strepen op de weg? Files. Je kan er zelf voor kiezen die files weer te geven. Zo kan je er ook voor kiezen de maximumsnelheid wel of niet te tonen. Flitsmeister geeft daarbij meteen aan dat de maximumsnelheid ‘nog niet 100 procent betrouwbaar’ is.

Het weergeven van files op de kaart is een aanrader. Flitsmeister heeft het concept behoorlijk ver uitgewerkt. Zo krijg je op het moment dat je op een file afrijdt, meteen te zien wat de oorzaak van de file is en wat de lengte is. Dat is niet alles: met behulp van eens slider zie je zelfs hoe ver je al bent in de file. Dezelfde truc is toegepast bij de trajectcontroles. Als je in de file rijdt, weet je ook hoe lang het nog duurt voordat je er vanaf bent.

Een verbetering ten opzichte van vorige versies is dat je niet meer wordt gewaarschuwd voor nabije, lokale flitspalen zodra je op de snelweg rijdt. Nieuw is dat je onder het tabblad Nieuws het (verkeers)nieuws van Autoblog.nl kunt lezen. Zo heb je ook een uitgebreide bron over autonieuws bij de hand. Het middelste tabblad heeft eveneens een prominente rol gekregen. Als je de kaart onderweg niet wilt gebruiken, kan je op het centrale tabblad in ieder geval nog in één oogopslag zien of er files of flitsers staan op je favoriete wegen. Je kan die favorieten invoeren onder de instellingen met de knop rechtsboven.

Er is een flink aanbod van flits-apps voor de Nederlandse markt op de iPhone. Flitsdog, Flitsers.mobi en ANWB Onderweg strijden bijvoorbeeld ook om de gunst van de downloader. Met de nieuwe makeover en functionaliteit is het moeilijk om Flitsmeister niét aan te raden. De gratis applicatie geeft met versie 3.0 de concurrentie klop.

Downloaden: Flitsmeister (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.