Reacties voor: Dit zijn onze wensen voor watchOS 4 op de Apple Watch

watchOS 4 voor de Apple Watch wordt tijdens de WWDC van 2017 aangekondigd. Welke functies kun je hiervoor verwachten? Wij hebben zeven wensen voor watchOS 4 op een rij gezet.

Reacties: 26 reacties

  1. Ik mis de functie om elk uur een klein piepje te krijgen. Dit zat altijd op m’n G-shock horloges en vond het vaak wel handig.
    Tuurlijk wil ik ook meer keuze in wijzerplaten!!

  2. Ik zou het fijn vinden dat je een andere ringtone op je iwatch kon kiezen en dat je bijvoorbeeld de camera instellingen kon aanpassen. Ik draag de Iwatch links, en heb al -tig screenshots gemaakt.

  3. Laat ze maar eerst ff die apps indeling aanpassen.
    Onoverzichtelijk puinhoop bent altijd aan het zoeken en in en uitzoemen. Persoonlijk vindt ik dit het slechtste punt van de watch.

    Als ze er een structuur in maken als op je telefoon bij voorkeur dezelfde App indeling dan is het al een stuk beter.

  4. Je playlist af kunnen spelen op de kleine horlogespeaker. Gewoon omdat dat kan, en leuk is voor onder de douche

  5. Origineel geplaatst door Freaky
    Laat ze maar eerst ff die apps indeling aanpassen.

    Onoverzichtelijk puinhoop bent altijd aan het zoeken en in en uitzoemen. Persoonlijk vindt ik dit het slechtste punt van de watch.

    Als ze er een structuur in maken als op je telefoon bij voorkeur dezelfde App indeling dan is het al een stuk beter.

    Eens!!! Lijkt op een nintendo uiterlijk

  6. Nou, voor mij ontbreekt het allerbelangrijkste: deze versie moet ook draaien op de Apple Watch 1.

  7. Qua indeling heb ik het liever minder visueel aantrekkelijk door het in te delen zoals de Instellingen UI bij iOS zijn. Gewoon lekker alles onder elkaar en scrollen met wieltje.

  8. @Marc: Wie zegt dat dat niet zo is dan?

  9. Ik gebruik het echt alleen voor de tijd, notificaties en bewegingstracker. Meer niet. Ook leuk zo’n slaapmeter maar hoe laad je dan je horloge op?

  10. Origineel geplaatst door MoBieler
    Ik gebruik het echt alleen voor de tijd, notificaties en bewegingstracker. Meer niet. Ook leuk zo’n slaapmeter maar hoe laad je dan je horloge op?

    Ik gebruik nu een maandje de slaaptracker app ‘pillow’ daarvoor altijd sleep Cycle gebruikt maar ik was wel benieuwd naar een Apple watch app.

    Opladen doe ik nu vaak als ik net uit bed kom voor ik naar mijn werk ga (40-45minuten) en eenzelfde periode voor ik ga slapen ongeveer. Daarmee kom ik de dag prima door en dat terwijl ik hem ook nog zeker 1u per dag gebruik voor het hardlopen (met gps dus).

    Batterij van de Apple watch is echt prima, snel opgeladen!

  11. De apple tv app op de watch is leuk, maar is pas perfect al ik ook het volume van mn apple tv er mee kan bedienen.

  12. Ik vind het heel erg jammer dat om muziek te pauzeren je een knop moet indrukken ipv hoe je vroeger omhoog swipte en gelijk kon pauzeren.

  13. @Jop: ook ik gebruik Pillow, en het verbruikt maar iets van 1%-2% per nacht qua batterij (AW series 2), zie het probleem niet zo. Opladen doe ik als ik douche en ‘s avonds even snel weer naar 100%, zo gebeurd.

  14. Ondersteuning van WhatsApp.
    Dan zou een verademing zijn.

  15. Opstarten van apple Watch duurt nog vrij lang. Dat zou veel sneller kunnen. Krijg weleens foutmelding dat ik niet kan updaten naar nieuwste versie. En apps die te lang aan het laden is, dat sneller is om iPhone te pakken. En miss ronde mappen voor apps erin te zetten zoals bij iPhone al kan. Email op apple watch kan wel verbeterd worden.

  16. Origineel geplaatst door Danny
    Ondersteuning van WhatsApp.

    Dan zou een verademing zijn.

    Dat zou wat zijn, je kan nu wel direct op een wapp notificatie reageren, maar soms is het ook handig als je via een app een chat kan starten en kan reageren.

    Zou de watch flink meer gebruikers opleveren denk ik zo!

  17. Origineel geplaatst door Danny
    Ondersteuning van WhatsApp.
    Dan zou een verademing zijn.

    Dat is in handen van whatsapp zelf, zal Apple verder weinig aan (kunnen) doen.

    Ik hoop zelf overigens op een wat uitgebreidere sportapp. De standaard app is niet voldoende en alle andere apps die ik geprobeerd heb lossen slechts een of enkele van de problemen op. Als Apple nou eens het beste van deze apps bij elkaar pakt!

  18. Ik zou heel graag zien dat ze beweging koppelen aan hartslag. Je applewatch weet wanneer jij stil zit en zou dan je rusthartslag kunnen meten. Maar zodra je in beweging ben zou je watch kunnen weten hoe actief je bent , vooral als deze af en toe de gps checkt.

    Ik ben sportinstuctrice en geef ook niet al te heftige lessen als pump, pilates en yoga. Deze worden nooit als training gezien, vaak zelfs niet als beweging, omdat ik de training niet aanzet.

  19. 1. Een foto als achtergrond in combinatie met complicaties. Nu kan je wel een foto doen maar krijg je alleen de tijd in beeld. Vond het vanaf de introductie al een beetje vreemd en nutteloos wanneer je geen compilaties kan doen.

    2. De app indeling is indd een rommeltje. Ik gebruik dat ook heel weinig tot niet. Al denk ik niet dat ze daar vanaf zullen stappen.

    3. De mogelijkheid van de digital crown mag wel wat meer invloed hebben op de besturing. Als voorbeeld zou je de digital crown met het draaien er aan ook goed de volume kunnen regelen van je Sonos speakers.

    4. Als je een email krijgt dat je niet helemaal naar beneden hoeft te scrollen wanneer je ‘m direct wil verwijderen. Mss de email afkappen en dan knopje Lees meer / Prullenbak.

    5. Scribble zou idd beter uitgerold moeten worden en ook voor derden apps als Whatsapp en FB messenger. Heel weinig mensen gebruiken iMessage dus beetje jammer dat alle functies daarop gespitst zijn, dat beperkt wel gebruikers.

  20. Als ik dit gemist heb en het al bestaat dan hoor ik het graag, maar waarom kan ik geen bericht krijgen als de BT verbinding met de iPhone is verbroken. Ik weet dat er apps zijn die dit claimen te kunnen, maar één die simpelweg reageert als de BT verbinding wegvalt heb ik nog niet gevonden. Suggesties welkom!

  21. Ik zie graag een oplossing voor de notificaties. Wanneer ik meerdere notificaties op de watch heb gezien en daarna mn iphone pak, dan komen dezelfde notificaties op de iphone nog een keer voorbij. Heel irritant en vooral dubbel.

  22. Vijf opmerkingen :
    – de watch houdt niet bij als je een trap oploopt (traplopen in de Gezondheids App) terwijl de iPhone dit wel registreert
    – muziek op de watch: is het mogelijk om meerdere Lijsten / playlists over te zetten op de watch. Het lukt mij nu om er maar 1 over te zetten. Deze wordt overschreven als ik er meer overzet.
    – als je flight-mode op de iphone gebruikt, dan volgt de watch dit. Maar als je de iphone van flight-mode af zet, dan blijft de watch in flight-mode en dien je dit handmatig te veranderen
    – bij het gebruik van apps als Strava of Record van Under Armour is het niet mogelijk om het scherm te vergrendelen (waterdicht).
    – is er een app waarmee je kunt hardlopen en als een van de schermen op een kaart (Map) kunt zien waar je bent, welke route je hebt afgelegd en eventueel waar het beginpunt is ?

  23. Veel belangrijker dan kleinere technische verbeteringen vind ik dat er nieuwe sensoren in de Apple Watch komen waarmee lichaamsmetingen kunnen worden gedaan die écht belangrijk zijn voor gezondheid en sport, zoals bloedzuurstofgehalte, bloedsuikergehalte of zelfs bloeddruk. Als die erin komen wordt de Apple Watch echt een apparaat waar je niet meer zonder kunt, omdat je gezondheid dan continue wordt gemonitord en gevaarlijke dingen zoals hartaanvallen, plotseling hartfalen, beroertes of gevaarlijke situaties in bloedsuikergehalte preventief kunnen worden gemeten, zodat er ruim tijd is om vóórdat het gebeurt een arts te waarschuwen en op tijd behandeling of medicijnen te krijgen.

  24. Origineel geplaatst door Nick
    – de watch houdt niet bij als je een trap oploopt (traplopen in de Gezondheids App) terwijl de iPhone dit wel registreert

    De iPhone heeft een barometer om hoogteverschil te meten, Apple Watch niet. Ligt dus aan hardware, niet aan watchOS.

    – als je flight-mode op de iphone gebruikt, dan volgt de watch dit. Maar als je de iphone van flight-mode af zet, dan blijft de watch in flight-mode en dien je dit handmatig te veranderen

    Net voor je iPhone zijn radio’s uitzet gaat er een signaal naar je Watch. Die zet dan ook zijn radio’s uit.
    Hoe moet de Watch vervolgens signaal krijgen van je iPhone? Juist. Kan niet…

  25. Wordt het niet eens tijd voor een nieuw model?

  26. Ik zou een snellere responsetijd van het scherm wel prettig vinden. Wat mij betreft duurt het te lang voordat het scherm beeld geeft bij het draaien van je pols.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.