Boomerang vertalen op de iPhone.

Boomerang checkt je vertalingen op vreemde uitkomsten

Boomerang is een gratis app die vertalingen weer terug vertaalt naar de oorspronkelijke taal. Zo kun je checken of de eerste vertaling klopt en geen vreemde zinnen bevat.

Boomerang vertalen op de iPhone.
De vakantieperiode komt weer in zicht en als je naar een vreemd land met een vreemde taal gaat, dan kan een vertaalapp een goede uitkomst zijn om je verstaanbaar te maken. Vertaalapps staan echter ook bekend om vreemde uitkomsten, waardoor een vertaling soms in de verste verte niet meer lijkt op wat je eigenlijk wil zeggen. De gratis app Boomerang wil hier een oplossing voor bieden. De app vertaalt de door jouw ingevoerde zinnen naar een gekozen taal, waarna het daarna direct terug vertaald wordt. Zo kun je zien of er iets klopt van de voorgestelde vertaling.

Boomerang vertaalt alles terug

Stel je bent in Tsjechië op vakantie en wil van een lokale bewoner weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is. Je gebruikt een vertaalapp om te achterhalen hoe je dit vraagt of laat de geschreven vertaling vervolgens zien aan de Tsjech. De Tsjech lacht je in je gezicht uit, omdat je eigenlijk iets heel geks gevraagd hebt. Boomerang wil deze ongemakkelijke situaties voorkomen door je beter te laten zien wat er eigenlijk uit de vertaling is komen rollen.

Boomerang vertalingen checken.

Boomerang maakt gebruik van Google Translate, dus de vertalingen zijn net zo accuraat (of niet) als die je met Google’s eigen vertaalapp doet. Het enige wat Boomerang dus doet, is de vertaalde zin weer terug vertalen. Je moet echter wel rekening houden met het feit dat de vertaalfout dus ook hier weer op kan treden, maar het geeft in ieder geval wel beter inzicht in wat je precies gezegd hebt. Hoewel de vertalingen van Google Translate steeds beter worden, zo zijn er onlangs grote verbeteringen voor Nederlands toegevoegd, kan een kromme zin of een vertaalfout er altijd in sluipen.

Boomerang is gratis beschikbaar, maar heeft wel advertenties. Deze zijn niet storend, maar met een betaald abonnement van €1,99 per jaar kun je deze afkopen. De gratis versie is echter onbeperkt te gebruiken, dus het is geen vereiste om een abonnement af te sluiten. Boomerang werkt met meer dan honderd talen, maar deze worden niet automatisch herkend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2017, 15:04
Categorie Apps
Onderwerp vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.