Reacties voor: iOS 7: iCulture-lezers en Twitteraars aan het woord

Lezers van iCulture en Twitteraars reageren massaal op iOS 7 na de presentatie van Apple op de WWDC 2013. Wij zetten de reacties op een rij.
Bart Breij -

Reacties: 39 reacties

  1. Een mooie frisse interface. De eerst foto’s schrokken me wat af, maar als je het in beweging ziet is dit op dit moment de top. Ook onder de kap is weer het nodige aangepakt. En het loopt allemaal zeer vloeiend. Ik mis alleen nog een overzicht venster voor weer/agenda etc hoewel Notification centre hier ook opties voor biedt.

  2. Heb zojuist de 30min. durende presentatie bekeken van ios 7. Ik had bijna het gevoel dat het een nieuwe iphone was met al die nieuwe handige features. Leek veel op de presentatie van de s4 waar ook enkel over de features werdt gesproken op een compleet nieuw toestel.. Apple transformeert je huidige iphone gewoon in een nieuw device lijkt wel 🙂 Zo zie je maar dat hardware zeker niet het belangrijkste is omdat dit al gewoon goed zit in de iphone 5 kwa kracht. Vondt het leuk om te zien allemaal en kan niet wachten om mijn iphone nieuw leven in te blazen zodat ik weer een jaar vooruit kan. Top ! En zoiezo top dat ze ook de oudere modellen nog zo goed ondersteunen en je niet gedwongen bent een nieuwer model aan te schaffen. Top Apple !

  3. Die nieuwe fucties zijn top, het design is drama, misschien hadden jullie daar onderscheid in kunnen maken in de Poll

  4. Ik verwachte stiekem een Nederlandse Siri, jammer misschien een volgende keer. Maar wel een mooie interface die volgens mij beter aansluit op het strakke ontwerp van Apple producten.

  5. Op 4S af en toe traag. Starten van apps laat vaak aan rechterkant een klein randje homescreen zien, daarna gewoon weer fullscreen.

    Vind iOS 7 er eigenlijk wel gelikt uitzien. Collega’s met Android zullen wel gaan bashen. Ach altijd hetzelfde.

  6. Origineel geplaatst door iGadgetman
    Op 4S af en toe traag. Starten van apps laat vaak aan rechterkant een klein randje homescreen zien, daarna gewoon weer fullscreen.Vind iOS 7 er eigenlijk wel gelikt uitzien. Collega’s met Android zullen wel gaan bashen. Ach altijd hetzelfde.

    Hoe zit het met het doorzichtige effect en het parallax barrier effect op de 4S?

  7. Het is totaal mijn smaak niet. Als verstokte iPhonegebruiker vind ik de gekozen designrichting te radicaal. Met een regenboog die centraal staat, lijkt de interface gericht op de doelgroep 3-5 jaar. Met name de blurry-achtergronden vind ik verschrikkelijk. Qua functionaliteit is het verplaatsen van apps nog steeds een ramp. De functies die zijn toegevoegd vind ik niet erg innovatief te noemen. Ik ben benieuwd of iOS7 mij in de herfst positief kan verrassen.

  8. IOS 7 zeker goed ziet er nieuw en fris uit.
    OS X mavericks zitten een paar handige features in.
    Macbook air jammer dat het alleen intern is geupdate( had gehoopt op een nieuw uiterlijk) dan de Mac Pro. die is heel gaaf. Waarschijnlijk gaat die ook heel wat kosten. Had gehoopt op een update/refresh van de Macbook pro retina.

    Over het algemeen goed

  9. Als hondstrouwe iPhone en mac gebruiker. Ik verbaas mij ook over de uitermate “positieve” reacties, jullie kunnen dit niet menen.

    Ik ben ontzettend fan van een minimalistisch design, daarom heb ik voor mijn werk ook een Windowns Phone (prachtig!) en prive een iPhone. Maar als ik na iOS7 kijkt verbleekt mijn iPhone, wat zonde! De grootste afknapper is nog wel de icoontjes. Dit is geen design, dit zijn mock-ups die als design gepresenteerd worden.

    Ook het ‘melkglas’ in control center. Dit waren de graphics op mijn Windows ME machine. Nogmaals, dit is een mock-up maken en het een design noemen.

    Mijn iPhone lijkt wel op een Symbian Belle telefoon, maar die hebben zelfs nog beter nagedacht over de icoontjes.

    Ik ga natuurlijk iOS7 proberen, zonder meer, maar hoop ZO dat het 1. snel te jailbreaken valt en 2. Normale ‘acceptabele’ icoontjes hersteld kunnen worden.

    Jammer!

  10. Nieuwe functies zijn top (hebben we lang op moeten wachten).
    Design is persoonlijk. Zelf vind ik het grootste deel supermooi, paar kleine dingetjes wat ik iets minder mooi vind, maar overall zeer mooi.
    Mooie effecten in bepaalde apps.

    Siri in het Nederlands zou mooi zijn, maar al met al vind ik dat een achterstand op bepaalde zaken is weggewerkt door Apple.
    En je kunt natuurlijk jezelf afvragen hoe die achterstand is gekomen in de afgelopen jaren, daar waar ze in het begin mijlenver voorop liepen.

    Al met al..het is denk ik voor veel mensen alsof ze een nieuwe telefoon hebben met iOS 7.

  11. Ik vindt het echt jammer dat hij niet voor Ipod 4g uit komt..

  12. @iGadgetman: Traag als in vervelend traag of volle telefoon traag. Want dan zal een iPhone 4 nog erger zijn..
    Kleine vraag. Kun je een beeld schetsen over bugs en percentage 3rd party apps dat niet werkt? Durfde het nog even niet aan om mijn primaire iPhone (4) de beta te geven.

  13. Vooral de functies zijn natuurlijk super, het design was op eerste gezicht niet geweldig, maar hoe meer je er naar gaat kijken, hoe mooier het wordt. Het het is net allemaal wat rustiger, dat maakt het toch wel mooier.

    Ik ben benieuwd of er mensen zijn die door deze vernieuwing gaan overstappen.. Je zou wel gek zijn toch? 😉

  14. Zijn er al mensen die ervaringen hebben met ios 7?? Ben opzich wel geïnteresseerd maar het is wel cruciaal dat bepaalde apps werken. Zou ben ik wel benieuwd of tenminste whatsapp en google maps goed werken voordat ik overstap op de beta.

  15. Ik heb nog niet gelezen of er nu eindelijk profielen mogelijk worden, dus het aanpassen van een aantal settings tegelijk. Als niet, dan vertrek ik naar A.

  16. @Harry: Ik had precies hetzelfde. Aan het begin dacht ik WTF!! Moest op een af andere manier denken aan de Sony reclame met al die gekleurde stuiterballen door de San Francisco. Maar na het filmpje met Sir Jony Ive was ik echt verkocht.

    Het is eerste keer gewoon even wennen, maar vind het nu prachtig. Zoveel frisser. Dat gezeur over de kermis kan ik inkomen, maar dat ligt gewoon puur aan de transparante menu’s waardoor je de gekleurde background ziet.

    Wel vraag ik me inderdaad af hoe lang dit design fris blijft. Maar volgens is Apple ook begonnen om wat meer kleuren te introduceren bij OSX Mavericks.

    Ik ben trouwens wel van mening dat iOS7 echt op een witte iPhone moet. Door die kleuren komt dat bij wit veel lekkerder over.

  17. Het zou vooral fijn zijn als het probleem van overvolle opslagruimte op de iPhone eindelijk eens opgelost wordt.

    Nu moet ik om de zoveel tijd muziek verwijderen en een aantal veelgebruikte Apps er afgooien en opnieuw installeren, omdat ‘other’ vol zit met tinnef.

    Zou fijn zijn als je de ‘cache’ van de Apps kan legen.

  18. @Ties: Traag in gevoel. Van lockscreen naar homescreen na intikken pin hapert scherm even zo af en toe. Van de apps die ik draai werkte Navigon niet meer. Maandoverzicht in informantPro letters overlappen. Dropbox geeft zwart scherm.

    Helaas nog geen optie om alle gebruikte apps in 1 keer af te sluiten. Nu wel een soort van coverflow waarmee je met swipe naar boven apps afzonderlijk kunt wegvegen.

    Let wel, ik gebruik een 16GB 4S.

  19. @Sven: Op 5 zal dat beter werken denk ik. Op 4S heel subtiel, maar wel zichtbaar.

  20. @iGadgetman: Oke bedankt! Dropbox heb ik toch wel geregeld nodig. Kan voor nu overzetten op Google Drive en die draaien op iPhone als die werkt. Al vermoed ik dat in de komende tijd al wel wat updates gaan komen om iOS 7 te ondersteunen.

    En wat je zegt over multitasking. Ik heb lange tijd JB gehad. Draaide daar Auxo op als multitasking. Dat is wat ze nu hebben overgenomen, alleen hadden ze dan ook wel het in 1 keer sluiten van alle apps over mogen nemen ja!

    Ik heb zelf 16GB iPhone 4. Tijd voor een 32GB 5 😉

  21. Je zit straks dus met 2 soorten iconen op iOS7. De minimalistische nieuwe iconen van Apple en de kleurige iconen van de apps uit Itunes. Als die apps door elkaar staan op 1 homescreen is dat geen gezicht. Je zult dus de minimalistische bij elkaar moeten houden en de “oude” iconen van AngryBirds e.d. op een ander scherm.

  22. Weet iemand al of het goed gaat met het terug zetten van al je apps? ik heb er nogal wat dingen opstaan die ik niet kwijt wil namelijk.

  23. Moet zeggen, erg mooi design. Frisse kleuren, strak, echt weer eens iets anders. Maar al die animaties maken het weer heel onoverzichtelijk en kinderachtig. Alles beweegt, zoomt in, zoomt uit. Dat is echt verschrikkelijk..

  24. Volgens mij zijn er hier heel veel mensen die hun NDA niet hebben gelezen… 😉

  25. @bas: Ik ben het helemaal met je eens.

    @fred: Daarom komt iOS 7 pas in de herfst uit, dan kunnen alle ontwikkelaars hun icoontjes aanpassen…

  26. @fred: Dat valt wel mee, apple voegt het glazige effect zelf toe op de apps en het valt mij mee hoe goed dit er nog uit ziet !

  27. Mensen zeuren over de drukke achtergrond, maar als jij zometeen op je idivice je normale achtergrond heb ben je der binnen een paar dagen aan gewend.Bij de release van iOS 6 vorig jaar zeurde iedereen dat er te weinig nieuws was, nu is zijn er nieuwe super functies (!) en een mooi design.

  28. Ik wacht op jailbreak 6.13

  29. @Joep: Joep geef toe dat het nodig was en dat het zeker niet slecht is. Vooral safari vind ik schitterend. Enkel zwart / wit.

  30. Het meest positieve aan de nieuwe interface vind ik dat deze qua design naadloos past bij het design van de hardware. Waarbij dat eerder twee totaal anders vormgegeven onderdelen waren. Ik vind dat Apple aardig geslaagd is in het uniformeren van het Apple design.

  31. Ik werk nu een paar uur met IOS 7 op mijn iphone 5. Het ontwerp is fris en modern. Het ziet er strak uit en werkt al prima ondanks de beta versie. Ik ben erg enthousiast!

  32. Ik ben vreselijk benieuwd naar een demo van ios 7 met een minder kleurrijke achtergrond (zoals de bijv. de bekende waterdruppels). Zodat te zien is hoe het uiterlijk wordt zonder die kermiskleuren.. Iemand?

  33. Overall werkt het nu al lekker, ondanks de beta… wel veel crashes nog bij snelle handelingen tussen apps.. enige onderdeel dat me tot nu toe erg tegenvalt is dat foto’s geïmporteerd vanaf mac/pc niet los te verwijderen zijn…

  34. Man, hoe meer ik zie van iOS 7, hoe liever ik het wil installeren.

    Ziet er gewoon super strak en sexy uit! Naar mijn idee zie je nu pas goed hoe ‘lelijk’ het huidige iOS is.

  35. Vind iOS7 niet zo bijster goed… had er meer van verwacht. Nu Palm WebOS dood is… kunnen ze makkelijk kaartjes swipen…
    Multitasken… zie WP7 en WP8…
    Calendar app bestond al met zo’n opmaak. Ze laten nu de list view weg 🙁
    Die WP8 begint toch wel aantrekkelijker te worden…

  36. Ik draai nu de beta sinds gisteren op mijn iPhone 5. Ondanks een paar kleine bugs draait de beta al erg goed en snel. Heel soms crashed een app (safari) maar is zo weer opgestart. Ondervind bijna geen problemen met andere Apps die het hier doen. De app Clear doet het alleen niet maar de rest zover wel. Weer app werkt erg mooi en snel. De animaties zijn erg mooi. Ondanks een aantal minder mooie iconen, wil ik nu al niet meer terug naar ios6! Had net weer even een iphone 5 met ios6 in mijn handen en voelt dan toch direct gedateerd….

  37. Origineel geplaatst door huplahoi
    Calendar app bestond al met zo’n opmaak. Ze laten nu de list view weg 🙁
    Die WP8 begint toch wel aantrekkelijker te worden…

    Listview is nog aanwezig hoor…

  38. Origineel geplaatst door Don
    Listview is nog aanwezig hoor…

    Dankjewel! Had ergens gelezen dat dit verdwenen was.

  39. Ik vind iOS7 echt lelijk het is veel te kinderlijk en lijkt op Samsung of ligt het aan mij?
    De kleuren vind ik ook lelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.