iOS 7: iCulture-lezers en Twitteraars aan het woord

Lezers van iCulture en Twitteraars reageren massaal op iOS 7 na de presentatie van Apple op de WWDC 2013. Wij zetten de reacties op een rij.

iOS 7 meningen van lezersWat vinden lezers van iCulture van iOS 7? Eerder vandaag vroegen we al twee Nederlandse designers wat ze van iOS 7 vinden. Nu geven we de virtuele microfoon aan de gewone gebruiker: heeft Apple met het vernieuwde iOS 7 een succesnummer in handen? De meningen lopen nogal uiteen, blijkt uit onze inventarisatie van reacties van iPhoneclub-lezers en Twitteraars. Bij de een doen de kleuren denken aan een kermis, de ander zwijmelt bij de nieuwe functies. Andere reacties roepen vooral vragen op: hoe ziet iOS 7 er uit met een donkere achtergrond? En hoe lang blijft het uiterlijk van iOS 7 fris?

Nick:

Erg strak. De Yahoo Weer-app was hier eigenlijk al een voorproefje van. Die app laat ook meteen zien hoe iOS 7 er uit zou zien met andere kleuren. Iedereen die over de kleuren zit te miepen staat er volgens mij niet bij stil dat alles in deze foto’s gebaseerd is op de wallpaper. Omdat er veel met transparante menu’s wordt gewerkt nemen die het kleurenschema van de wallpaper over. Als je dus een mooie donkere wallpaper en unlockscreen instelt denk ik dat het heel anders zou ogen. Al zijn die fluoriserende kleuren op het moment wel helemaal hot natuurlijk.

Ryoma:

Zakenmensen moeten dit ook gebruiken. En dan kom je aanzetten met een kermis uit je broekzak. Wel vrolijk in ieder geval.

Laurens:

Het ziet er verschrikkelijk lelijk uit, alsof het bij de Blokker om de hoek is ontworpen. Die rouwrand om alles! En die afgekloven kleuren! Vreselijk.

Joost:

Looking very slick allemaal. Niet alleen design maar ook soepele gestures, en eindelijk zaken die we toch veel te lang hebben moeten missen. Werkte toch allemaal goed tijdens de demo? Ik zeg releasen!

Aspers:

Wat waren we allemaal aan het zeuren over de kleuren. En nu… HULDE! Apple laat hiermee weer heel duidelijk zien dat ze vooruit denken, in plaats van ergens achteraan lopen. Als ze dan een nieuwe functie toevoegen, dan is het vanwege de functionaliteit en niet ‘omdat het kan’. Echt TOP en ik baal als een stekker dat we nog zo lang moeten wachten.

Daejji:

Mooiste update sinds het begin!! Eindelijk paar handige functies die ik miste en ziet er allemaal veel mooier uit!

Stacey:

Ik zie op tegen het gamen op de iPhone. Ik vond het al vervelend dat het notificatiecenter elke keer omlaag kwam bij spelletjes als ik voor het spel die beweging moest maken. Nu kan ik straks ook niet meer omhoog swipen en misschien ook niet meer naar links en naar rechts.

Robenroute:

Ik ben bang dat het ‘mooie’ aan iOS 7 er al snel af zal zijn. Tot en met iOS 6 is het uiterlijk min of meer gelijk gebleven, zonder dat het mij verveelde in al die jaren. Ik heb het gevoel dat de nieuwe vormgeving relatief snel zal verouderen.

Flemming:

Apple combineert naar mijn mening de sterke punten van de concurrenten en maakt hier een beter duidelijker en strakker besturingssysteem van. Ik ben vooral benieuwd naar de snelheid en batterijduur. En voor iedereen die het te druk vindt: je kan ook een rustige achtergrond kiezen!

OmeWillen:

Historische stap in de toekomst. Ik vind iOS 7 echt ge-wel-dig!

Poll

Wat vind jij van iOS 7? We hebben hierboven een bloemlezing gepresenteerd van positieve en kritische meningen die we in reacties op de website en bij onze Twitter-volgers tegenkwamen. Hoe denk jij erover? We hebben drie positieve, drie negatieve en een neutrale mening opgenomen in onderstaande poll. Staat jouw mening er niet letterlijk bij? In de reacties kun je preciezer aangeven wat je vindt.


Poll niet zichtbaar? Hier wel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2013, 17:05
Categorie Apple
Onderwerpen ios 7, wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.