Reacties voor: Waarom de Sonos Play:1 geen AirPlay krijgt

Sonos biedt alleen op de nieuwere speakers ondersteuning voor AirPlay 2. Waarom krijgen de oudere speakers zoals de Sonos Play:1 de update niet? Chief product officer Nick Millington geeft opheldering.
Lees het complete artikel → Waarom de Sonos Play:1 geen AirPlay krijgt
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Lees “de marketing afdeling heeft besloten dat…”

  2. Smerige marketingtruc, ik koop nooit meer sonos.

  3. Jep. Wij van wc eend…..

    Willen meer € dus koop maar een nieuwe.

  4. Airplay 2 boeit me niet. Maar het antwoord van Sonos wel.
    Vreselijk slecht voor het imago.

  5. K gebruik mn sonos voor films.. muziek via homepod.. 2 woonpods in huis.. ideaal..

    Mr Sonos.. triest iets..

  6. Volkomen logische redenering. Als je extra’s wilt, moet je een nieuwe versie kopen. Werkt overigens met heel veel produkten zo, waronder een iPhone.

    Dat neemt niet weg dat je best teleurgesteld mag zijn. Maar je ‘oude’ Sonos Play 1 doet het nog net zo goed als voordat Apple Airplay2 aankondigde en is dus nog steeds een hele goede multiroom speaker.

  7. Alles moet kapot of nieuw gekocht worden want t milieu boeit echt geen reet.
    Je Sonos updaten qua hardware: neeeeee€€€€€

  8. @Flieps: Ben het met je eens hoor, maar wat me stoort is het feit dat je de Play 1 vervolgens vervangt voor de One, maar dat deze vervolgens nog steeds geen AirPlay ondersteund omdat je de One’s gebruikt als surround speakers. Dat had men wel eens duidelijker mogen mededelen! Overigens, als surround speaker is de One een waardig vervanger voor de Play 1.

  9. Niet alleen de Play:1 dus…
    In mijn geval: 2x Play:5, 2x Play:3, 1x Connect en 1x Soundbar. Alles 1st gen en niks ondersteunt het dus. Deze hebben ook niet genoeg rekenkracht zeker?

  10. Snap dat iedereen zich druk maakt over AirPlay 2. Maar ik heb een nieuwe Beam aangeschaft icm bestaande play 1’s in een groep gezet om vanuit de iMac Netflix te kunnen kijken en beluisteren via deze groep: helaas, dat werkt dus niet goed, want de boel is niet lip synchroon te krijgen… zou alleen met een App via de iPhone werken… ook dat meldt Sonos er niet bij…. alleen koppelen met hdmi gaat goed. En dat zit niet op een iMac, en je koopt de Beam in de verwachting dat je eindelijk met AirPlay 2 goed kunt streamen…. nou, de techniek staat hier nog in de kinderschoenen!

    • @Mickvanderveen: Dat ligt aan AirPlay 2 niet aan sonos. Dit issue was er ook als je een HomePod en sonos speaker tegelijk laat spelen zit er ook vertraging in. Bovendien als je hem aan je iMac hangt kan je de HDMI naar optical adapter gebruiken die bijgeleverd is. Dan kan je hem direct aansturen vanaf de audiopoort van de iMac die ook optical output ingebouwd heb. En is dat hele verhaal opgelost.

  11. De Sonos Play:1 dateert overigens al uit 2013, maar net als Apple is het bij Sonos gebruikelijk dat producten nog lange tijd worden ondersteund

    Pardon? We hebben net hier over een luidspreker! En nog een dure ook! Ik mag toch aannemen dat we luidsprekers tegenwoordig toch niet binnen 5 jaar dienen te vervangen!?

    En hoe kan iemand besluiten dat iets teveel resources (rekenkracht kost)? Dat lijkt me een marketing besluit. Technische beperkingen zijn er, of niet.. maar het is geen besluit…

  12. @Jord: Precies dit. Er is geen enkele eerlijke redenering voor om dit goed te praten. Je kunt best programmeren dat de Playbar bij het afspelen gevoed wordt van de WiFi van 2 Ones. Grootste bull dat dit niet mogelijk zou zijn.

    “Omdat de Playbar the center of your set is”. Nou dan maak je hem bij AirPlay maar niet de ontvanger. Bij optical in switched hij dan gewoon weer over.

    Is gewoon puur een marketing besluit. En een hele valse. AirPlay 2 is echt niet te zwaar voor een speakertje.

  13. Aansturing Airplay 2 kost mss. meer rekenkracht, maar een stream ontvangen lijkt me functioneel hetzelfde als Airplay 1

  14. Ik blij dat ik heb gewacht tot ik zeker wist dat de Play 5 ondersteuning had voor AirPlay. Gebruik het elke dag met heel veel plezier 👌🏻

  15. Ik snap niet waarom mensen per se Airplay ondersteuning willen hebben.
    De app van sonos werkt prima. Bijna alle streaming diensten worden ondersteund zodat je (ik in ieder geval) Airplay helemaal niet nodig hebt.

    Geef me een aantal voordelen van Airplay tov de native app van sonos zelf. Wellicht ben ik te overtuigen.

    • @moekefoeke: helemaal mee eens! Daarnaast staat Sonos voor kwaliteit. Het is geen vergaarbak van verschillende dingen als airplay en Chromecast, waarvan de kwaliteit uiterst discutabel is.

  16. @moekefoeke: wellicht willen heel veel mensen leuke video’s met muziek van YouTube streamen? Dit was voor mij een reden om naar de winkel te gaan en om 2 sonos ones te kopen. Geen seconde spijt van gehad 😉

    • @Roelof: Misschien een idee om in dat geval de app “SonosTube” aan te schaffen. Werkt prima kan ik je zeggen. Heb je helemaal geen AirPlay nodig.

  17. @moekefoeke:

    Ik speel vaak muziek vanaf mijn MacBook. Dat kan dus niet op de oude manier….

  18. Ik had vorige week nog discussie over dit merk dat het te duur is qua kwaliteit verhouding.
    en ze zijn ook nog eens niet klant vriendelijkheid.

  19. @Stevie76: oké dat wist ik dus niet. Naja op de manier is het dus ook mogelijk en wel zo makkelijk 😉

  20. @Roelof: sonostube net even getest maar ben er niet zo over te spreken. Na 2 dagen schijn je alsnog te moeten betalen, besturing werkt wat traag en de app is onoverzichtelijk. Ik geef toe dat het voor Sonos apparaten die geen AirPlay 2 ondersteunen ideaal is maar ik hou het toch maar bij Airplay2.

  21. Origineel geplaatst door Tja
    @moekefoeke: Ik speel vaak muziek vanaf mijn MacBook. Dat kan dus niet op de oude manier….

    En als je de Mac app gebruikt? Op Windows is het een verademing.

  22. Yep, te triest… met langer support bedoelen ze zichzelf… extra kopen omdat ze anders de markt verzadigen met hun (in principe) geweldige producten.

    Maar dit, en geen ondersteuning voor DTS en Atmos, is té triest voor een bedrijf als Sonos… die paar euro extra voor de licenties… kom op zeg!!

  23. @Richard: Ik heb geen glas output op mijn iMac. Zit misschien op de allernieuwste iMac van 2018, maar mijn iMac heeft dat niet, dus geen optie…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.