Reacties voor: Opinie: Waarom de iPhone 7 geen nieuw design nodig heeft

De iPhone 7 heeft helemaal geen nieuw uiterlijk nodig. Wat we willen is een herkenbaar toestel met interessante nieuwe functies en die heeft Apple ook dit jaar genoeg te bieden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 85 reacties

  1. …. omdat de iPhone qua design en ontwerp in het algemeen (net als bijvoorbeeld de fiets) uitontwikkeld is.

  2. Haha, wat een bakke argument.. feite spreekt anders 3g naar 4g totale verandering van 4g naar 5g? Totaal anders en van 5g naar 6g helemaal anders nu opeens dit argument Apple je was al saai geworden met je software nu ben je totaal saai!

  3. Ben halverwege gestopt.. Wat heeft kleding nou met telefoons te maken.. Ik ben na twee jaar het kastje wel beu en wil graag een ander design.. En zo denken veel mensen met mij. Als Apple zijn jaarlijkse lijn aanhoud doen we nu 4 jaar met het zelfde kastje zometeen.. Vind ik veel te lang in mijn ogen. Eind van de maand ben ik wel een van de eerste die hem zal hebben..😀

  4. Sorry, maar hier kan ik het echt niet mee eens zijn. Althans, niet zolang de iPhone er uitziet zoals nu, de 6, 6S en overmorgen de 7. De iPhone 4 was veel mooier. Wel te klein, maar strak qua ontwerp, en uit mooie materialen vervaardigd.
    Ik vind dit artikel erg met Apple meelopen. Als het design van de iPhone 7 anders was geweest (zoals de 8 hopelijk, als de geruchten kloppen) was het hier hosanna voor het nieuwe design geweest.
    Ook gebruiksvoorwerpen mogen toch mooi zijn?

  5. Een mobiel zal nooit een radicaal nieuw uiterlijk krijgen. De iPhone 4 was (in mijn beleving) net mooiste toestel dat gemaakt is. Maar alsnog blijft de vorm hetzelfde…

  6. Origineel geplaatst door Robert Janssen
    …. omdat de iPhone qua design en ontwerp in het algemeen (net als bijvoorbeeld de fiets) uitontwikkeld is.

    Uitontwikkeld? Meer een gebrek aan fantasie…zie BV de Cyclotron

  7. Origineel geplaatst door Angelo
    Ben halverwege gestopt.. Wat heeft kleding nou met telefoons te maken.. Ik ben na twee jaar het kastje wel beu en wil graag een ander design.. En zo denken veel mensen met mij. Als Apple zijn jaarlijkse lijn aanhoud doen we nu 4 jaar met het zelfde kastje zometeen.. Vind ik veel te lang in mijn ogen. Eind van de maand ben ik wel een van de eerste die hem zal hebben..

    Vertel dan maar eens hoe de iphone eruit zou moeten zien en dan wel zo dat het nog functioneel is.

  8. @Robert Janssen: Eens, maar dat geldt ook voor bv de Galaxy en de toptoestellen van HTC.

    Verder met kromme tenen dit artikel zitten lezen. De titel luidt “Opinie:…”. Ik neem dus aan de opinie van de schrijfster. Maar gaandeweg het artikel lijkt ze goed te weten wat ieder iPhone bezitter wil?

    Dit soort artikelen mogen wat mij betreft achterwege worden gelaten. Maar da’s mijn opinie 😬

  9. De smartphone is gewoon geen hype meer, maar mainstream. Gewoon weer de zoveelste iPhone. Mij boeit het niet meer zo. Wel wat je ervoor moet betalen! 💸💸

    Zodra mijn iPhone 6s plus geen updates meer krijgt, zal ik weer aandacht besteden aan de “nieuwe” iPhone.

  10. Serieus…wat een BS artikel !

  11. een nieuw design? Nou ja….ligt eraan hoeveel je “design” vind. Ze verwijderen de antenne strepen dus is het een “nieuw design”?
    Kijken naar sumsung die aankwam met edge to edge gecurved display hoeverre is dat een andere design? Ik vind het jammer dat apple zo rustig aan doet met hun iphones. Ik zie graag uit naar de iphone 8 die een behoorlijke design change krijgt als we de geruchten moeten geloven. En iedereen horende is iedereen enthousiast daarover. Bijna niemand over deze iphone die eraan komt.

  12. Ben het er niet mee eens, het is gewoon financieel aantrekkelijk om gewoon nog een jaartje met dezelfde formfactor doorgaan. En aan de andere kant hebben ze nog een extra jaar om de volgende iphone tot in perfectie uit te werken. Ik ben tot nu toe elk jaar trouw mee gegaan als fanboy maar vorig kaar had ik al moeite om het bedrag weer op te hoesten voor de 6s en uiteindelijk blijkt de key feature het drukgevoelige scherm maar erg matig uitgewerkt!!! Nog een jaar dit design ga ik niet meer in mee, je houd alleen jezelf voor de gek.

    Lekker jaartje prepaid en dan hopen op een model dat alles overtreft qua design en qua specs. Die WOW factor moet terug,

  13. Apple had in twee jaar tijd toch wel kunnen zorgen dat die lelijke antenna bands weggewerkt zouden zijn en dat de camera niet meer uit zou steken. Dat ze dat deels of helemaal niet gedaan hebben maar wel verwachten dat ik probleemloos €800 aftik voor een zelfde telefoon met nieuw kleurtje vind ik echt het goedpraten niet waard. Een telefoon hoeft niet elk jaar opnieuw uitgevonden te worden hoor maar eens in de twee jaar je main-selling product een beetje tweaken aan de buitenkant zou je wel mogen verwachten van Apple.

  14. @Jan: precies zoals je zegt.. ik houd mijzelf niet langer meer voor de gek en sla de 7 over.

  15. Leuk stukje en mooi stukje ‘opinie’ al vraag ik me eerlijk af of Gonny dit nu echt meent of niet.

    Ik kijk best uit naar de iPhone 7 maar meer omdat mijn 6 aan vervanging toe is en eigenlijk nog meer omdat de 5 van mijn vrouw niet meer lekker werkt. Ben wel benieuwd of er echt een nieuwe functie toegevoegd wordt waar de meute warm voor loopt. Want Gonny kan wel stellen dat de binnenkant belangrijker is als de buitenkant maar iedereen weet dat het eigenlijk niet waar is. Niemand loopt de kroeg in en gaat zoeken naar een mooi innerlijk. Zelfde met de gemiddelde koper van een iPhone. Die staat echt niet te kwijlen bij de specificaties van de nieuwe iPhone. Die denkt alleen maar “huh, die heb ik toch al?”. Daarom is het naar mijn mening (als het natuurlijk allemaal klopt) een slechte zet van Apple.

  16. Wat een tenenkrommend artikel. Mevrouw denkt te weten wat iedereen wil wat betreft de nieuwe iPhone.

  17. Sorry, maar hier sla je de plank echt mis. Wij van WC-eend hoeven geen nieuw design omdat WC-eend dit jaar geen nieuw design maakt?

  18. @Mike: mooi gezegd!

  19. Apple is een innovatief bedrijf. Vreemd om te zien dat zo lang alles in dezelfde behuizing stoppen. Kijk eens naar alle iteraties van de Imac.

  20. Gonny merkt zelf ook dat de grote Apple fanbase wat begint af te nemen of zich een beetje begint te storen aan de lakse houding van Apple, en dat is geen goed nieuws voor iCulture. Vandaar dit gekleurde artikel denk ik.

    Even mijn eigen mening: wat mij betreft hoeft de iPhone geen compleet nieuw design te hebben, maar de grootte van de toestellen in verhouding tot schermgrootte is inmiddels gewoon teleurstellend. Vooral de iPhone 6s Plus naast een aantal concurrenten oogt uitermate lomp met gigantische randen. Ook is het gewoon triest dat Apple telkens maar slechts een aantal nieuwe functies introduceert. De waslijst functies die nog toegevoegd moeten worden, wordt langer en langer..

    Bij de iPhone 6s moesten ze al de volgende functies toevoegen in mijn ogen:

    – Sprong naar 32GB opslaggeheugen bij de instapper
    -snelladen ca. 60% opladen in 30 minuten
    -draadloos laden
    -waterdichte toestellen
    -optische beeldstabilisatie voor de 4,7 inch 6s
    -de 6s had een grotere lens en f2.0 of f1.8 moeten krijgen
    -de accu van de gewone 6s mocht ook absoluut wat groter, kijk naar de concurrentie, waarom kunnen zij wel 3000mah batterij in een zelfde behuizing stoppen en Apple nog geen 2000mah.

    Nu gaat Apple een jaar te laat de meeste tekortkomingen van de 6s dichten, maar gaat het ook geen stap teveel zetten.. Tevens gaan we voor de meest vernieuwde functies weer gelokt worden naar de Plus modellen, die natuurlijk ook duurder zijn. Zo voorspelbaar, doch zo frustrerend.

  21. Ik vind design juist belangrijk, en vind zelf de iphone 5, 5s SE de mooiste kwa design, maar niet kwa grootte, hoe ronder de telefoon hoe lelijker ik het vind……Ik hoop dat het allemaal weer wat hoekiger wordt maar gezien de geruchten zal het design weinig verschillen met de 6s….en dan is het de vraag of ik wel overstap naar de 7 daar mijn 6s plus dan prima is!

  22. De iPhone is uitontwikkeld?
    – De bezels rond het scherm zijn enorm, vergeleken met andere recente telefoons. Wanneer ze daar iets aan zouden doen dan zou het 5,5 inch model een stuk gemakkelijker vast te houden zijn.
    – De telefoon zou water- én stofdicht gemaakt kunnen worden, wat andere telefoons reeds zijn en waardoor je hem met een gerust hart mee zou kunnen nemen naar bijvoorbeeld het strand.
    – De iPhone zou draadloos oplaadbaar gemaakt kunnen worden, zodat we de telefoon gewoon op ons nachtkastje kunnen leggen.

    Laten dit nou net punten zijn die Samsung met z’n Galaxy S7 Edge al ondersteunt! Het is dat ik iOS een veel fijner platform vind, het update-beleid van Samsung veracht en de telefoons van Samsung nog steeds goedkoper aan vind voelen dan de iPhones, maar anders zou ik zo overstappen! Apple hoeft van mij absoluut geen dingen als Iris-scanners in te bouwen, maar de bovengenoemde zaken heeft Samsung toch echt beter voor elkaar.

  23. @th()mas: Heb jij de nieuwe iPhone 7 al gezien?

  24. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom niemand, echt niemand positief is over deze iPhone? Er zijn (90% zeker) toch enkele nieuwe functies? Meer RAM voor de Plus-versie, dubbele camera, ForceTouch home button, betere kleuren, IPX7, 35% sneller, … Dat zijn toch allemaal mooie veranderingen? En waarom zou men iets veranderen wat goed is? Het design van de iPhone is luxueus, mooi, vooral na de iPhone 6S beter bestand tegen vallen…
    Ik had mij door alle negatieve commentaren bijna laten overhalen om de 7 over te slaan maar ga dit toch niet doen hoor…

  25. @Sandertje: Klopt: de smartphone in het algemeen, ongeacht het merk ervan, uitontwikkeld. Mijn vergelijking met de fiets in het algemeen sluit hier naadloos bij aan.

  26. Raar artikel, Apple komt niet met een nieuw design dus gaan we maar aanprijzen en rechtvaardigen vanuit Apple fan liefde waarom het dus een geweldige zet is dat het uiterlijk hetzelfde blijft?

  27. Het hele artikel is eigenlijk terug te brengen op dit argument: de iPhone is een gebruiksartikel, moet dus lang meegaan en dus is een tijdloos design nodig. Alsof dat een nieuw ontwerp in de weg staat – in de afgelopen jaren in ieder geval niet.

    Strikt genomen heeft de iPhone 7 geen nieuw design nodig, al vind ik zelf de 6 en 6s na de 3G de lelijkste iPhones, maar ik vind het wel van een luiheid doen blijken. Eens in de twee jaar het publiek verrassen en een nieuwe trend zetten, is toch niet te veel gevraagd?

    Daarnaast denk ik ook dat mensen bij een nieuw design toch net wat eerder geneigd zijn om een nieuw model te nemen. Waarom een gelijk uitziende 7 nemen als de 6s al veel te snel is voor vrijwel alle taken die een gewone gebruiker wil doen en wel minder kost?

    Het zal overigens wel toeval zijn dat deze opinie net na dit gelijksoortige artikel bij Wired verscheen.

  28. Ik krijg een beetje het gevoel dat Apple zich er te makkelijk vanaf brengt. Helemaal als ik hoor dat ze al (langere tijd) bezig zijn met de iPhone van volgend jaar, alsof de 7 er even eentje is om het publiek tevreden te houden. Nee, ik vind dat je met je hoofdproduct élk jaar het onderste uit de kan moet halen om je klanten te verbazen en te laten smullen van de telefoon die eraan komt.
    En het hoeft niet radicaal anders elk jaar, maar voer ook uiterlijk wat kleine veranderingen door, zodat mensen ook echt het idee hebben weer wat nieuws in de vingers te hebben!

  29. @Ralphies: Precies……

  30. Een hoop lezers die graag wel een ander design zien. Ik snap dat wel. Een nieuwe sexy look is natuurlijk prachtig en trekt de de aandacht.

    Maar ik ga wel mee met Gonny, want volgens mij hoeft dit idd voor de meeste Apple kopers helemaal niet: ze willen een goed mooi toestel. Hij moet prima werken en de nieuwste functies krachtig kunnen uitvoeren.

    Maar zoals zo vaak met meningen / opinie, hoeft gelukkig niet iedereen het er mee eens te zijn. Ik ben benieuwd hoe iedereen straks de nieuwe iPhone ontvangt als hij in de winkel ligt.

    En anders… Stappen de echte radicaal / nieuw design liefhebbers toch naar een Sony, HTC of Samsung? Wie weet worden ze daar blijer van. Android is ook beter geworden de afgelopen jaren.

  31. Ik hoop dat heelveel mensen deze nieuwe telefoon laten liggen. Zodat Apple wat meer haast gaat maken met nieuwe mogelijkheden van hun producten.

    Ieder bedrijf heeft een lijst met mogelijkheden die ze bij ieder model toevoegen. Zodat wij nieuwe modellen blijven kopen.

    Daarnaast bestaat de wet van de remmende voorsprong. Waar ik eerst tegen iedereen kon zeggen dat Apple de meest vooruit strevende modellen had. Moet ik nu toegeven dat dit Damnsung is geworden. En als echt Apple liefhebber is dat echt niet leuk.

    – Design
    – Display (Oled / Curve)
    – CPU kracht en cores
    – Ram geheugen
    – Batterij
    – Styles pen

    Op alle vlakken wordt Apple voorbij gesteven. Zelfs door die Ipad wil Apple geen laptop maken met aanraak scherm.

    BAH…

  32. @Josh: WOW! Waanzinnige fiets! Een product is nooit uitontwikkeld. Er zijn genoeg mensen die briljante ideeën hebben, maar niet alles bereikt de massa.

  33. Heb nog steeds de iPhone 4 en begin de snelheid nu wel te missen. De iPhone SE van mijn werk compenseert veel. Ik volg al jaren deze ‘september discussies’ en steeds zijn deze dezelfde. Als jeje door disign en trends laat leiden dan wordt je al jaren teleurgesteld. Maar als jeje laat leiden door wat een smartphone werkelijk moet doen dan zit je heerlijk bij Apple.
    Na 6 jaar van veel plezier met de iPhone 4 gaat ie er nu zeker uit en komt de 7 erin!

    Ach was het maar vast oktober….

  34. Gonny neemt ons zwaar in de zeik. Dit artikel is een grapje, en zo niet; dan weten we precies waar Gonny absoluut niet goed in is.

  35. Origineel geplaatst door Jose
    Ik hoop dat heelveel mensen deze nieuwe telefoon laten liggen. Zodat Apple wat meer haast gaat maken met nieuwe mogelijkheden van hun producten.

    Ieder bedrijf heeft een lijst met mogelijkheden die ze bij ieder model toevoegen. Zodat wij nieuwe modellen blijven kopen.

    Daarnaast bestaat de wet van de remmende voorsprong. Waar ik eerst tegen iedereen kon zeggen dat Apple de meest vooruit strevende modellen had. Moet ik nu toegeven dat dit Damnsung is geworden. En als echt Apple liefhebber is dat echt niet leuk.

    – Design

    – Display (Oled / Curve)

    – CPU kracht en cores

    – Ram geheugen

    – Batterij

    – Styles pen

    Op alle vlakken wordt Apple voorbij gesteven. Zelfs door die Ipad wil Apple geen laptop maken met aanraak scherm.

    BAH…

    Wat een onzin sorry hoor maar hoezo wordt Apple voorbij gestreefd, ik vind onzinnige toevoegen aan een toestel niet voorbijstreven.

    Een styles pen nee dank je dan ga je terug naar de tijd voor de iPhone, curved heb zakelijk een S6 Curved gehad bied geen enkele voordeel. Ja meer geheugen is handig net als krachtiger CPU en meer cores, maar als het OS er niet mee overweg kan heb je er geen moer aan. Design is persoonsgebonden maar is niet vooruitstrevend.

    Het is een hoop persoonlijke voorkeur waar je kan denken is dit vooruitstrevend of wanhoop om het goed te doen, maar zeker voer voor mensen die geilen op specs.

    Maar goed dat is mijn mening.

  36. Ieder zijn mening echter waar ik niemand over hoor is het toegenomen gewicht van de 6S Plus tov de 6 Plus en die vreselijk grote bezels/randen van de iPhones (was direct de eerste opmerking bij de introductie van de iPhone 6). De iPhone 7 lijkt op deze 2 punten niet te gaan verbeteren. Ik had een 6 Plus en ben overgegaan op de 6S Plus maar het toegenomen gewicht heeft mij echt niet blij gemaakt. Innovatie hoeft tegenwoordig toch niet meer gepaard te gaan met gewichtstoename. En dan het formaat tov de concurrenten. Waarom is de iPhone 7 niet wat compacter gemaakt zodat je deze wat prettiger mee kunt nemen en/of aan je oor houden. Soms bel je er toch ook wel eens mee…… Uiterlijk is belangrijk maar dit zijn toch noodzakelijke verbeteringen die vragen om enige aanpassing van het ontwerp. Ook qua IOS vast blijven houden aan een uid vanaf de allereerste iPhone is toch niet nodig…..waarom niet eens een keer 5 apps op een rij voor een 5.5 inch telefoon???? Kortom….wat mij betreft zit Apple in de fase ‘de wet van de remmende voorsprong’ en worden ze op alle fronten ingehaald door de concurrentie.

  37. Totaal niet mee eens. Het is de combo van gelikt design met sublieme inhoud. Ik baal niet voor niks van die lelijke siliconen hoes om mijn iPhone.
    Na 2 jaar raken we uitgekeken op een design, zo zit de wereld in elkaar, en dan is het aan Apple om ons te blijven boeien met een nieuw design.

  38. Ik hoop eigenlijk dat Apple via geruchten ons enorm voor de gek heeft gehouden en dat we iets echt nieuws te zien krijgen woensdag.

    Design is gewoon nu niet mooi en ook met de antennestrepen ergens anders als mini aanpassing wordt het niet beter, camera die uitsteekt nog erger. Terwijl de zogenaamd veel te grote minijackaanskuiting te groot was.

    Ik ben wel nog tevreden over het ecosysteem van Apple. En stap daarom niet over naar Android, al is het wel echt een supergoede toevoeging dat andere apps ook met Siri gaan werken.

    Ik hoor weinig over de vernieuwingen in HomeKit. Ik gok er op dat daarover nog nieuwe verrassingen komen woensdag. Misschien nieuwe samenwerkingen met andere producenten. De combinatie domotica en Siri is gewoon uniek.

  39. Origineel geplaatst door WvB22
    Leuk stukje en mooi stukje ‘opinie’ al vraag ik me eerlijk af of Gonny dit nu echt meent of niet.
    Ik kijk best uit naar de iPhone 7 maar meer omdat mijn 6 aan vervanging toe is en eigenlijk nog meer omdat de 5 van mijn vrouw niet meer lekker werkt. Ben wel benieuwd of er echt een nieuwe functie toegevoegd wordt waar de meute warm voor loopt. Want Gonny kan wel stellen dat de binnenkant belangrijker is als de buitenkant maar iedereen weet dat het eigenlijk niet waar is. Niemand loopt de kroeg in en gaat zoeken naar een mooi innerlijk. Zelfde met de gemiddelde koper van een iPhone. Die staat echt niet te kwijlen bij de specificaties van de nieuwe iPhone. Die denkt alleen maar “huh, die heb ik toch al?”. Daarom is het naar mijn mening (als het natuurlijk allemaal klopt) een slechte zet van Apple.

    Goed verwoord!

  40. Origineel geplaatst door Robert Janssen
    …. omdat de iPhone qua design en ontwerp in het algemeen (net als bijvoorbeeld de fiets) uitontwikkeld is.

    Met de fiets heb je dan wel een slechte parallel te pakken. Daar wordt nog volop aan ontwikkeld en designed.

  41. Origineel geplaatst door th()mas
    Apple had in twee jaar tijd toch wel kunnen zorgen dat die lelijke antenna bands weggewerkt zouden zijn en dat de camera niet meer uit zou steken. Dat ze dat deels of helemaal niet gedaan hebben maar wel verwachten dat ik probleemloos €800 aftik voor een zelfde telefoon met nieuw kleurtje vind ik echt het goedpraten niet waard. Een telefoon hoeft niet elk jaar opnieuw uitgevonden te worden hoor maar eens in de twee jaar je main-selling product een beetje tweaken aan de buitenkant zou je wel mogen verwachten van Apple.

    Zit jouw scherm aan de achterkant??

  42. Wat de 7 nodig heeft is een nieuw kleurtje. En je ziet bij andere fabrikanten dat de iPhone designtechnisch nog lang niet outdated is. Kijk voor de gein even naar de Huawei Honor 8. Dat is gewoon een directe 1:1. Zelfs de dubbele camera die volgens geruchten in de nieuwe iPhone 7 komt, zit erin. En er zijn reviewers die het het 1:1 verhaal niet benoemen. En bedenk dan dag die Honor het flagshiptoestel is. Lachwekkend. Dus nieuw design? Nah. De meute wil gewoon deze vorm. Dit design. Daar hebben ze bij Apple hele farms marketingmensjes voor zitten die dat hebben uitgezocht.

  43. Alles is al gezegd 😇

  44. <<>>

    Het enige wat ik lees en hoor is: alweer hetzelfde ontwerp?

    Misschien moet je die Apple-bril eens afzetten voordat je op de knop van publiceren drukt.

  45. Apple is allang niet meer innoverend. Apple heeft zijn mooiste tijd gehad, aan al het goede en aan al het slechte komt toch ooit een eind?

  46. Ik ga m wel kopen want ik heb echt een nieuwe iPhone nodig want ik heb zo lang gewacht omdat ik niet heel warm werd van het design van de iPhone 6(S).
    Vooral de uitpuilende camera irriteert mij mateloos!
    Dat ze afzagen van saffierglas vond ik ook een heel grote domper:(
    En wel €50,- meer en nog steeds maar 16 GB waar je eigenlijk niet genoeg aan hebt als instapmodel 😡
    Als het instapmodel 32 (of meer) GB was geweest had ik die prijsverhoging geen probleem gevonden.
    De antennestrepen vind ik dan wel weer mooi!
    Tekent lekker af op een verder best wel saaie achterkant:)
    Het aan de randen lichtgebogen glas vind ik ook erg mooi!
    Ik verheug me op 4G, betere foto’s en de snelheid.
    Verder hoop ik stiekum dat Apple woensdag tóch nog met een “niet uitgelekte verassing” komt!
    Op één staat een camera die tóch niet uitpuilt!
    Dat zou ik helemaal geweldig vinden!

  47. Ik ben een groot fan van deze site maar toen ik dit artikel las….Daar kan ik het ook niet mee eens zijn. Na de 6 en een jaar later de 6S verwacht ik wel degelijk een keer een anders model. Streepjes van de antenne valt daar niet onder lijkt me.

  48. Misschien kan het aantal “nieuws”berichten per dag wat minder, zodat we wat minder onzin hoeven te lezen.

    Misschien blijft er dan tijd over om echte nieuwsberichten te schrijven.

    Gonny, volgens mij moet je van je roze iCloud komen!

  49. Ik ga er niet meer in mee. Ik loos binnenkort m’n iPhone 6 en doe mezelf een iPhone SE kado. Dat is pas een goed formaat voor een gebruiksvoorwerp.

  50. Pffft. Wat een waardeloos artikel. Zou het echt fijn vinden als iCulture weer eens een stuk meer tijd zou stoppen in écht nieuws, revieuws, etc.

    Mijn opinie: weg met opinie onderdeel

  51. Origineel geplaatst door Hans
    Ik ben een groot fan van deze site maar toen ik dit artikel las….Daar kan ik het ook niet mee eens zijn. Na de 6 en een jaar later de 6S verwacht ik wel degelijk een keer een anders model. Streepjes van de antenne valt daar niet onder lijkt me.

    Het wordt elke keer triester inderdaad. Ik volgde deze site vroeger elke dag. Maar het veranderd meer en meer van nieuwssite naar fanblog. Toen ik dit artikel las sprongen de tranen mij ook in de ogen.
    Apple positioneert zich al járen met mooie designs en gelikte UI’s. Maar nu ze dat niet doen is het opeens een “gebruiksvoorwerp”.
    Kritische ogen zul je hier niet zien. Mij ook op sporadische bezoekje na ook niet meer :’)

  52. Ik vrees vrees dat er iemand zich niet zo populair gemaakt heeft met dit artikel …👎🏻

  53. Gestopt met lezen na de eerste alinea… iPhone mag lelijk zijn en hoeft niet te veranderen want gebruiksvoorwerp 😂

    En waarom zouden ze niet verder kunnen ontwikkelen. Ik heb 6 jaar lang elke iPhone gekocht en heb thuis alleen maar Macs. Maar toen ik van de 6S plus overstapte naar de Galaxy S7 edge was het echt een verademing dat ik dezelfde schermgrootte kreeg in een veel compactere behuizing.

    Van de 6 naar de 6S leek het net of ik nog hetzelfde toestel had. En dat gaat nu dus weer gebeuren met de volgende.

  54. @Ronald: Als je met miljarden zit, duur betaalde top designers en ontwikkelaars kan je toch met beters uit de hoek komen dan wat Apple en iculture ook blijkbaar(waarom verbaast me dit niet meer) ons nu door de strot wil duwen.
    Trouwens Gonny, journalistiek is iets héél anders dan opinie komen geven.

  55. Haha, dit artikel is duidelijk geschreven door de grootste Apple fan ooit!
    Misschien vergeten dat Apple voor design en innovatie stond/staat.

    3 jaar het zelfde design! Apple is klaar!

    Ik heb mijn 6 verkocht toen ik hoorde dat de 7 het zelfde design kreeg. En heb de laatste echte iPhone gekocht met een nieuwe binnen kant (iPhone SE)

    Vroeger kocht ik elke jaar een nieuw toestel. Nu misschien alleen een 7 als de zwarte heel vet is kwa kleur en design 🙃🙈

  56. @wz1: Apple was Steve Jobs zonder Steve geen Apple.

  57. @WvB22: Ik zoek wel op specs in de kroeg man 🙂

  58. Opinie: Nou, nou, wat een excuus-artikel is dit! Excuus voor het feit dat Apple’s iPhone na jaren eigenlijk geen enkele vernieuwing (meer) laat zien.

    Mevrouw de hoofdredacteur haalt aan “uit te zien naar de nieuwe iPhone”, omdat er dan “weer dingen te ontdekken zijn”, terwijl ze in hetzelfde artikel beweerd dat gebruikers eigenlijk helemaal geen veranderingen willen. Maar eigenlijk is die reden natuurlijk de decadentie ten top en strijdig met door dezelfde hoofdredactrice gedane bewering dat een smartphone een gebruiksvoorwerp is en geen mode-artikel; alsof ze met smart uitkijkt naar de nieuwste Miele stofzuiger met tal van nieuw te ontdekken functies! Dat interesseert toch niemand, als ‘ie het maar goed doet! Desnoods in het roze met bloemetjes of pianozwart.

    Nee, een van de slechtste artikelen ooit hier. De publieke opinie verwachtte een nieuwe iPhone met nieuwe mogelijkheden en dat valt zoals het er nu naar uitziet tegen. Het is wat het is. Maar ga dat niet ten koste van alles lopen goedpraten. Da’s mijn opinie over dit artikel.

  59. Tsjonge, wat een hoop negatieve reacties op dit artikel en over iCulture. Ik vind het een prima artikel Gonny. Het is volgens mij gewoon de nieuwe realiteit wat betreft design en ontwikkeling. Die gaat minder hard en is minder radicaal. Kijk maar naar de MacBook. En daar hoor je toch ook niemand over?

    oja… gaat het niet elk jaar zo? – Geruchten voorspellen weinig vernieuwing. Reacties op de aankondiging: chagrijnig en teleurgesteld, “Apple innoveert niet meer”… En dan in het opvolgende kwartaal: enorme verkoopcijfers, en (de meeste) klanten toch blij met de nieuwe iPhone. 🙂

  60. Slecht stuk zeg. Apple staat al drie jaar stil qua design van de iPhone. Dat is een teken aan de wand. beetje wanhopig artikel goedpraterij, wie houd je nou voor de gek…

  61. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  62. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  63. Origineel geplaatst door WvB22
    Leuk stukje en mooi stukje ‘opinie’ al vraag ik me eerlijk af of Gonny dit nu echt meent of niet.
    Want Gonny kan wel stellen dat de binnenkant belangrijker is als de buitenkant maar iedereen weet dat het eigenlijk niet waar is. Niemand loopt de kroeg in en gaat zoeken naar een mooi innerlijk.

    Ik vind de analogie van een kroeg niet zo sterk. Niemand loopt een kroeg in, op zoek naar iemand met een neutraal uiterlijk.

    Mijn eigen vergelijkingen vind ik beter: ik noemde een bureaustoel, lampje en koffer van premium merken, die aandacht besteden aan goed design. Goed en functioneel design kan tegelijk ook mooi zijn, maar het gebruiksgemak staat voorop. In ieder geval is het niet opdringerig aanwezig, zodat je je na verloop van tijd eraan gaat storen. Bij de voorbeelden die ik noemde, is dat het geval. Ik weet dat Samsonite ook knalroze schelpkoffers maakt, maar ik kies toch altijd weer voor een zwarte met een praktische indeling. Het moet er goed uitzien, maar ik hoef er geen statement mee te maken.

    Origineel geplaatst door WvB22
    Leuk stukje en mooi stukje ‘opinie’ al vraag ik me eerlijk af of Gonny dit nu echt meent of niet.

    Tja, voor jou een vraag, voor mij een weet 🙂

    Ik zit zelf in een heel andere situatie dan de meeste lezers. Ik ga hoe dan ook upgraden, ongeacht wat Apple aankondigt, want het is mijn werk. Ik heb geen partner die zit te miepen of het wel nodig is en ik hoef ook geen rekening ermee te houden of de iPhone van ‘moeder de vrouw’ of ‘manlief’ aan vervanging toe is. En ik hoef al helemáál geen rekening ermee te houden wat Apple ervan vindt, want Tim Cook heeft wel iets beters te doen dan mijn stukjes lezen, om me vervolgens op een zwarte lijst te zetten.

    Een verhaal over mijn situatie en welke persoonlijke afwegingen ik maak, zou veel te saai zijn, dus dat zal ik jullie besparen. Zelf vind ik de iPhone 6-familie niet de mooiste die Apple heeft gemaakt (overigens kreeg ik ook kritiek toen ik laatst de iPhone 4 de mooiste iPhone ooit noemde, maar dat is prima – ik zit niet te wachten op jaknikkende lezers). Dus als mensen dit een bullshitstukje vinden omdat Apple weer eens een héél ander design moet doen, vind ik dat ook prima. Ik zou het alleen nog ietsje meer waarderen als zoiemand er dan ook nog wat ideeën bij heeft; hoe Apple het dan zou moeten aanpakken. Maar het blijft vaak hangen in opmerkingen “dat Apple wat meer moet innoveren”.

    Feit is dat de smaak van consumenten vaak ronduit saai en ‘veilig’ is. Nee, niet die van jou, gewaardeerde lezer, maar van alle andere mensen die Apple-producten kopen. Als je een willekeurige mannelijke Apple Watch-bezitter tegenkomt kun je er gerust €20 op gokken dat ‘ie een spacegrijze Watch heeft en bijbehorende spacegrijze iPhone. Nogmaals: niet jij, lezer, maar die andere mensen. Omdat spacegrijs zo’n flamboyante kleur is die bij hun überhippe outfit past en waarmee ze echt hun persoonlijkheid kunnen onderstrepen? Welnee, omdat zwart en grijs lekker neutraal zijn en later weer makkelijk tweedehands verhandelbaar zijn.

    Mensen willen een iPhone omdat het herkenbaar is als een iPhone, niet omdat Jony Ive een plotselinge brainwave kreeg en een oprolbare iPhone heeft gemaakt. Of eentje met een scherm dat aan de zijkanten doorloopt. Dat is leuk voor de media en de early adopters, maar de overige 95% maalt niet om designfoefjes.

    Ik snap dat dat niet leuk overkomt en verontwaardigde reacties kan opleveren, want jij kijkt nu ook naar je pols en denkt: ‘goh, ben ik ook zo’n saaie nerd?’ Maar het zou ongeloofwaardig en nep zijn geweest als ik iedereen naar de mond had gepraat door te zeggen: “Apple moet weer eens innoveren!” Nee, da’s een verrassend standpunt…

  64. Waar kan je je allemaal druk om maken en mee bezig zijn….

  65. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  66. Allemaal modepopjes hier? Wat maakt iedereen zich druk om de mening van Gonny. De iPhone wordt heus beter dan de vorige versie, maar hij blijft rechthoekig. En dat is dus niet erg.

  67. Opinie: waarom Gonny vindt dat.. Nou, met Gonny vinden nog een hoop mensen ‘wat’, ik ook. Met het overlijden van de visionair Steve Jobs is voor mij persoonlijk ook de magie van Apple weg. Apple laat zich meeslepen door de ‘mainstream’ producenten van devices (Samsung e.a.). Ik bezit nog een iPhone 3G, qua ontwerp een perfect ding, met een gedachte waarom het device is zoals het ontworpen is. Dan lees ik: iPhone 7 35% sneller dan de 6S. Waarom denk ik dan. Het is wellicht de transitie van mobiele telefoon naar mobiele ‘alleskunner’, die meer rekencapaciteit behoeft en allang niet meer gaat over bellen (wie belt er nog?). Ik ben begonnen met de 3G en heb nu een 6S, ik heb ze allemaal ‘gehad’ en vind de iPhone redelijk af. Ik zou een betaalfunctie prettig vinden maar dat kost nog wat tijd. De batterij is voor mij al jaren de zwakste schakel. Misschien moet Apple daar het verschil maar eens mee gaan maken. O ja, ik sla de 7 over.

  68. @Gonny van der Zwaag: ik weet niet of ik een ja-knikkende lezer ben, Gonny, maar ik ben het in ieder geval helemaal met je eens.
    Verder begin ik een beetje moe te worden van al die mensen die roepen dat “alles beter was toen Steve Jobs nog leefde”… zucht. Ja, hij was een bijzondere, unieke visionair. En ja, ook tóén werden Macs telkens “35%” sneller gemaakt omdat software nu eenmaal steeds zwaarder werd. En ja, ook tóén werd er hooguit eens in de 7 jaar iets écht vernieuwends gedaan, en waren de rest van de vernieuwingen ‘slechts’ een verbetering van iets al bestaands… En ook tóén werd er telkens opnieuw geklaagd dat ‘Apple niet meer innovatief was’. En ‘doomed’, etc.
    Ik blijf Apple het meest vernieuwende bedrijf vinden, die steeds op zoek is naar vernieuwingen die écht bruikbaar zijn (3D Touch in de 6s is geweldig), in plaats van schijnbaar innovatief, maar onbruikbaar/onhandig (irisscanner in de Tab 7).

    En m’n verwachtingen voor de toekomst? Ik denk dat transparante elektronica in de toekomst zeer interessant gaat worden en dat Apple daar een grote rol in zal spelen (o.a. vingerafdrukscanner in het scherm). Ik ga de iPhone 7 kopen (er is geen smartphone die tweede hands zoveel oplevert, dus waarom niet?) maar kijk vooral uit naar de iPhone 8 (als de geruchten bewaarheid worden).

  69. Gonny, je reactie op het commentaar vind ik een stuk sterker dan het artikel zelf. Leuk die pittige reactie 👍🏻😂

  70. Go Gonny! Heerlijk dat stukje tekst! Right in the bull’s eye! 😂 Op mijn werk vinden meerdere mannen mijn roségouden iPhone gay. 😳 Hoe triest is dat? Jij hebt me geholpen aan de beste reactie ever: “gay? nee jij bent hip met flamboyant grijs!?” Yess! 😂👍

  71. Wat een hoop zeikreacties, Gonny heeft gewoon gelijk. VW is al vele jaren marktleider met oa de Golf, terwijl er qua model eigenlijk nooit iets daadwerkelijk veranderd. Rara hoe kan dat? Zo werkt Apple ook, iets wat goed is verbeteren, maar niet te radicaal. Die doen heus hun huiswerk wel qua marktonderzoek.

  72. @Gonny van der Zwaag: Je kan zeggen wat je wilt maar het artikel heeft wel lekker veel los gemaakt. Het is tenslotte een opinie stukje dus in dat opzicht zeg ik missie geslaagd.

  73. Vindt de blauwe iPhone op de foto echt mooi. Zou leuk zijn als die ook uit komt.

  74. Zo zeg. Aan de krachttermen te zien trekt miss Apple zich toch een en ander aan.
    Zo ff Keynote kijken, hier even een looooovende samenvatting lezen. En tot volgend jaar 😛

  75. Mja, nu de iphone amper verandert zie je dit soort stukjes. Ik kan me er niet in vinden. Een iPhone is een telefoon en moet lekker in de hand liggen. Meegaan met techniek en daarop passend design (waterdicht bv) kan geen kwaad.

    Mensen raken normaliter ook uitgekeken op veel designs. Als dit niet het geval was dan hadden we allemaal nog de eerste auto, dezelfde huizen etc.

    Verandering van spijs…

  76. Ben erg benieuwd naar de komende twee kwartaal cijfers van Apple. De consument zal zijn oordeel geven aan de hand van zijn portemonnee. Ik denk dat de schade mee zal vallen maar dat het aantal verkochte iPhones wel een duidelijke daling zal laten zien. Toch is het misschien niet een zo’n domme zet als ik kijk naar mijn eigen situatie. Ik ben toe aan een vervanging van de iPhone 6 maar als volgend jaar een heel mooi nieuw model uitkomt ben ik misschien geneigd om toch weer een nieuw toestel te kopen. Dat zal waarschijnlijk veel goed maken van de verloren omzet.

  77. Wat mij betreft zijn er maar 3 dingen belangrijk
    1. Langere batterij duur
    2. Betere camera (dual of meer lenzen kan daar een huuuuuge verschil uitmaken
    3. die lelijke portruding camera bult weg. En dat snap ik niet, want dual lens camera’s zouden dunner moeten kunnen zijn dan single lens. Dus waarom zit die bult er nog op? Dan had ik nog liever een ligt gebogen achterkant waardoor de camera op dikste stuk gewoon glad met de behuizing is.

    Ik hou het bij mijn 6s en wacht op 10th anniversary.

  78. Als Apple qua innovaties ingehaald wordt door Samsung, dan blijft er inderdaad niet zoveel over dan kleine upgrades resulterend in een veel te gladde iPhone 6…. En dus blijkbaar een identieke 7…. Ik weet het niet hoor, gebruik een 5S naar tevredenheid maar sommige zaken in iOS maken me foekswild ondanks alle updates. Gebruiksgemak, ja maar niet altijd (eigenwijs gedoe is altijd als grootste goed aangemerkt bij Apple maar niet bij mij….)

  79. @WoesteWillem: Ben het haast nooit eens met iemand op ‘t internet, maar met jou ben ik het 100% eens. Toen steve overleed was ik hier al bang voor, waar gaat Apple heen zonder DE man?

    Nou, het gaat bergafwaarts nu zou ik zeggen..

  80. 🙂 dankjewel

    Mensen die zeggen dat het onzin is moeten zich eerst eens goed inlezen in de History van het bedrijf 🙂 Er gebeurt nu weer precies het zelfde!

    Personeel heeft een idioot nodig die het maximale uit ze haalt! Waardoor producten debiel perfect werken.

    4 jaar lang hetzelfde design (7s) kan gewoon echt niet! Ik acht een kleine kans dat de 7 waterdicht is wat ik persoonlijk een heel groot voordeel zou vinden. En ze er op die manier mee weg proberen te komen.

    Een stabiel product of dienst hebben ze buiten de iPhone ook niet meer in mijn ogen veel te veel problemen en kleine gekke dingen.

    – Airplay werkte vroeger perfect nu drama vooral video (en ja ik heb pro. netwerk)

    – FaceTime heeft in mijn ogen nooit perfect gewerkt. Terwijl whatsapp binnen 4 maanden stabiel werkt.

    – De Mac’s werk er al jaren mee was 5 jaar gelden mega stabiel weinig vernieuwing maar stabiel. Nu een groot drama maar wel veel vernieuwing 🙈 Ik ben bijvoorbeeld mijn iMac2014 al 2 x alles kwijt geraakt als ik geen TimeMachine Back up had. En Mac-pro werkt toetsenbord helft van de tijd niet.

    – Siri wat een drama! Ik zij laatst bel Arwin.
    Wat doet die hij gaat zoeken naar het web naar bel Arwin. En de 2x belt die wel 🙈😱

    Dit soort onzin bestond niet in de tijd dat Steve nog paranoia rond liep mensen perfectie af te dwingen!

  81. Oke, misschien is het wel makkelijk om elke keer te zeggen ‘dat apple wat meer moet innoveren’. Klopt. Gebruiksgemak? Nogsteeds is apple wat makkelijker in gebruik dan bijvoorbeeld een android.

    En ja elke telefoon upgrade weer een vermogen kwijt zijn aan een toestel die nagenoeg niet veel meer te bieden heeft dan de concurrent doet mijn porto pijn als student zijnde.

    We kunnen allemaal stoppen met het zeggen van dat apple weer moet innoveren, als we ook een keer kritisch kunnen zijn, en kunnen zeggen dat apple nu gewoon aan het f’en is. Einde opinie.

  82. Grappig dat iedereen roept dat ze een nieuw design willen, maar niemand met echt andere ideeën komt. Dat is ook wel logisch, want dat ding benaderd de perfectie qua design, vandaar dat al die merken op elkaar lijken. Het lijken wel auto’s, verschil in kwaliteit en details, maar de vorm is hetzelfde vanwege aërodynamica.
    Mensen klagen om het klagen lijkt het wel

  83. 49% scherm en 49% achterkant…. Wat willen mensen daar in godsnaam om de 2 jaar ‘revolutionair’ aan veranderen -.-

  84. Wat dacht je van 100% binnenkant? Er zijn mogelijkheden genoeg om dit wederom revolutionair te maken t.o.v. de concurrent. Denk hierbij aan accuduur, processor, opslag en iOS tweaks t.b.v. de snelheid. Ook kan je qua scherm aan een revolutie denken. Bijvoorbeeld: een materiaal dat niet breekt maar meebuigt na een valpartij. en een behuizing die zelfcorrigerend is (geheugenplastic/-metaal?)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.