Samsung Buds Plus

Reacties voor: Waarom Android-gebruikers steeds vaker overstappen naar iPhone (het is niet wat je denkt)

Volgens onderzoek van CIRP stappen Android-gebruikers (vooral in de VS) steeds vaker over naar een iPhone. Het aantal overstappers is in vijf jaar nog nooit zo hoog geweest. De belangrijkste reden heeft niets te maken met groene iMessage-bubbels.

Reacties: 10 reacties

  1. Ik ben zelf ook een paar jaar geleden overgelopen naar Android vanwege de dubbele simkaart, maar toen iPhone met dualsim kwam ben ik ook heeeeel snel weer terug gegaan.

    Nooit meer Samsung!

  2. In de tijd dat er sprake van was dat Apple scansoftware op de apparaten zou gaan installeren heb ik alles wat ik had van Apple verkocht, niet uit onvrede over de apparaten maar was voor mij een principe kwestie. Overgestapt naar de Pixel van Google en een Fitbit Watch. Wat een desillusie was dat voor mij want zelfs de basisfuncties van de Pixel werkte slecht of helemaal niet. Na 4 maanden kon ik eindelijk fatsoenlijk bellen zonder er steeds te worden uitgegooid tijdens een gesprek. De vingerafdrukscanner werkte slecht en soms helemaal niet, stond regelmatig voor schut bij een kassa omdat ik de vingerafdruk moest gebruiken bij betalen die dat dan weigerde of de afdruk niet herkende. Om nog maar te zwijgen over de Fitbit, die ik 1 keer heb gedragen en nog steeds ergens in de la legt. Na 5 tot 6 maanden was ik weer terug bij Apple voor de GSM, Watch en iPad. Afgelopen zaterdag ook een Mac mini met een M2 Pro chip aangeschaft, dus ook Windows gaat er uit. Natuurlijk gaat er bij Apple ook wel eens wat fout maar bij ernstige zaken als basisfuncties die niet werken zijn ze altijd wel heel snel met een update om dat te herstellen.

  3. Mja, vanaf iPhone OS heb ik al niet meer terug gekeken naar Android. Het voelt allemaal net niet aan. Ik ben zelf meer van open source, maar bij iOS heb ik die strijd opgegeven.

  4. Misschien een vreemde vraag, maar wat is “Het groene bubbel-probleem in iMessage”?

  5. Al die gedurige problemen bij Android. En áls het dan werkt is er met een grote systeemupdate wel iets dat “kapot” gemaakt wordt.
    Nooit vergeten: gps bug in Samsung Galaxy S8 heeft me ooit in de gietende regen in een frans berg/skigebied bijna 5 km verkeerd laten lopen.
    Bij thuiskomst meteen van iemand een oude iPhone geleend om te kijken of iOS wat voor mij was. Dikke 5 jaar geleden?
    Nooit dergelijke issues met een iPhone gehad.
    Serieuze batterij drain tijdens de lockdown met iOS 13.5.1 is in al die tijd het enige. Toen ze holder de bolder de blootstelling melding erin moesten krijgen.
    Aparte situatie ook wel…

    Met de Mac vs Windows precies hetzelfde verhaal.
    Heb op het werk vrij goede ervaringen met Win 11, maar ik lees op tech sites dat er toch ook gekke dingen mee gebeuren.

  6. @Gert: als je standaard zaken gebruikt dan werkt windows 11 wel goed maar ik had een QHD scherm aangeschaft met 75 hertz verversing, maar zodra je de instelling HD gebruikt gaat het niet goed, de beelden worden er zelfs lelijk van. Ook de verversing instelling van 75 hertz zorgt er voor dat het beeldscherm ging crashen bij het afspelen van een film/video via Ziggo Go en Prime, moest deze dus terugzetten naar 60 hertz. Met de Mac mini geen enkel probleem en uitstekend beeld. Verder vond ik Windows de laatste tijd met bepaalde zaken nogal bijzonder opdringerig worden zoals meldingen of ze de standaard instellingen van je browser mochten herstellen omdat je een andere zoekmachine gebruikt dan Bing. Je voelt de ogen van Microsoft als het ware in je rug prikken. Ook de opdringende aanwezigheid van hun a1 chatbot in de browser was voor mij de druppel en zo kan ik nog wel even door gaan. De Windows PC die ik gebruikte was van oktober 2022 dus met recente hardware. Tot nu toe zeer happy met mijn Mac mini.

  7. @Bas Bloemink: iMessage geeft aan doormiddel van de kleuren van je bubbel of je praat tegen iemand die ook iMessage gebruikt. Blauwe chat bubbel geeft aan dat je de iMessage formaat gebruikt en dus praat tegen iemand die ook iMessage gebruikt. Oftewel een mede iPhone gebruiker.

    Heb je een groene bubbel dan wordt er gebruikt gemaakt van de standaard SMS-protocol. Je chat dan met iemand die geen iMessage gebruikt. Oftewel een niet iPhone gebruiker.

    Het probleem is dan meer het onderscheid tussen de twee. iMessage (blauwe bubbel) is heel rijk aan functies die niet gebruikt kan worden tegen een niet iPhone gebruiker. Zo worden ook jongeren onderling veel grappen uitgehaald of gepest dat iemand een groene bubbel heeft en dus een “android gebruiker” is.

  8. Sinds men tijd op de gsm’s das al lang geleden heb ik ze allebei gehad . Vanaf iPhone 2 en al de daarop volgende heb ik geprobeerd maar steeds terug naar Samsung Huawei enz . Gewoon omdat je vroeger meer kon gratis downloaden op Android . Maar eerlijk gezegd Android is niet meer leuk . Zoveel spam en slechte updates enz ben ik er geen fan meer van . Nu iPhone 14 pro en moet zeggen de camera perfect werkt snel en evenveel apps als op Android . Voor mij staat het vast nooit meer terug naar Android . En men Windows laptop gaat ook de deur uit en welkom Mac .

  9. Ik heb zelf nooit Android gehad, maar als ik om me heen kijk ben ik nog steeds dankbaar blij met m’n iPhone. Een iPhone gaat sowieso langer mee, zelfs na 5 jaar heb je nog het gevoeld dat vrijwel alles werkt. Het enige is dat de accudegradatie naar beneden gaat, daar slijtage, maar de rest werkt zoals het hoort. Bij Android is dat totaal anders en is het een wegwerp product geworden als het 3 jaar oud is. Toen ik de switch van Symbian naar iOS maakte wist ik al dat ik werkend zal blijven. Mensen om me heen die een Android toestel hadden beduidend meer complicaties dan mensen die een iPhone hebben. Alles werkt en blijft werken. Apple Pay is een goed voorbeeld daarvan.

  10. @Lemco: ja alleen de gebruikers doen door helaas niet allemaal, je kan het wel optrekken naar tien jaar maar bellen doen 1-3 jaar met hun iPhone. Weet ik wel dat ze dan vaak naar een volgende eigenaar gaan, maar toch. Iedereen kan er langer mee doen, dan zouden waarschijnlijk de volgende eigenaren er ook weer langer mee doen omdat er minder jong gebruikte op de markt komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.