Reacties voor: Zo voorkom je uitlekken van privéfoto’s

Voorkom dat naaktfoto's en andere privéfoto's in verkeerde handen vallen met deze 6 tips. Van het verwijderen van locatie-info tot het veilig overhevelen naar een harddisk.
Lees het complete artikel → Zo voorkom je uitlekken van privéfoto’s
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Netjes hoor!

    Hoop meer van zulke berichten in de toekomst.

  2. Het begint al fout: “Het kan iedereen gebeuren:” nee niet dus, geen weldenkend mens overkomt dat …

  3. @evad1st Mee eens, alleen domme mensen overkomt dit.

  4. Het blijft vervelend dat Apple niet de optie biedt de fotorol met een wachtwoord te beveiligen. Kleine moeite.

  5. Ook lekker gekozen die foto bovenaan met de ‘panty shot’

  6. Laatste nieuws:

    APPLE SAYS “NONE OF THE CASES WE HAVE INVESTIGATED HAS RESULTED FROM ANY BREACH IN ANY OF APPLE’S SYSTEMS INCLUDING ICLOUD OR FIND MY IPHONE

  7. Waarom kunnen die foto’s alleen bij “enge mannen” terecht komen, zijn de vrouwen onschuldig?

  8. Bedankt voor de tips. Voor degenen die toch graag willen opslaan: gelukkig komen er steeds meer opslagdiensten die meer veiligheid bieden, zoals Wuala, Tresorit, Spider Oak.
    En er komen besloten foto- sharing apps zoals het hier besproken 23Snaps.

  9. Gewoon voor zorgen dat je hoofd er niet op staat niks aan de hand

  10. Een VPN verbinding is ook nog aan te raden. Zeker als je verbinding maakt via een onbeveiligd draadloos netwerk in bijvoorbeeld een restaurant. Misschien is het het nog waard om dit in het artikel te vermelden? 🙂

  11. Aangezien de uitgelekte foto’s grotendeels uit iCloud reservekopieën lijken te komen, biedt tweetrapsverificatie niet de gehoopte bescherming volgens Jonathan Zdziarski:

    In their press release, Apple publicly encouraged users to enable 2FA (2-factor authentication) to protect their accounts. […] Apple’s knowledge base indicates that 2FA would not have applied to this series of attacks, because it only only kicks in if a user attempts to make changes to an account, or purchase content.

    Bron

  12. beste mensen
    ik ben zelf ict’er maar een tegenstander van de zgn sociale media en externe opslag van gegevens (cloud etc) zowel prive als zakelijk
    vwb prive nooit gegevens buiten de deur opslaan maar wel zorgen dat je een backup maakt en thuis of in een kluisje bewaren
    alle externe opslag hoe veilig ze ook lijken te zijn worden vroeg of laat bezocht door ongenode nieuwsgierigen
    rob

    • Een interessante ontwikkeling is dat de aandacht bij deze hack is verschoven van slachtoffer de schuld geven naar hackers de schuld geven. De discussie wordt vaak gevoerd door wijsneuzen, die wel eens vergeten dat er ook een hoop mensen op de aardbol rol rondlopen die geen kaas gegeten hebben van VPN en two-factor. En ja, dat is dom en slecht, maar wel de realiteit. Die domme mensen (of zullen we ze gewoon normale doorsnee mensen noemen?) denken dat ze veilig zijn door wachtwoorden in te stellen en vertrouwen verder op de ronkende beveiligingsbeloften die de aanbieders doen. Met een belerend vingertje gaan zwaaien heeft geen zin, want mensen bleven doodleuk WhatsApp gebruiken, ook toen bleek dat de beveiliging daarvan nogal rammelde. Dus ja, het publiek is grotendeels onnozel qua security en dat los je ook niet op door iedereen op computer- of bewustwordingscursus te sturen, dus kun je je beter focussen op het tegenhouden van hackers met betere maatregelen. Die brute force-aanval bij Apple ID’s was natuurlijk oliedom aan de kant can Apple.

      In een apart artikel hebben we nu trouwens uitgelegd, dat die tweestapsverificatie inderdaad niet had beschermd tegen de politietools die de hackers gebruikten.

  13. pffft

    tip één
    maak geen naaktfoto’s

    tip twee
    gebruik een echte camera, liefst een Polaroid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.