Apple-patent wijst op meer accessoires voor Smart Cover-magneten

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe de Smart Cover-magneten in de iPad gebruikt kunnen worden voor toetsenborden en andere accessoires.

Smart Cover iPad retinaIn de zijkant van de iPad zitten magneten, die op het moment worden gebruikt om de Smart Cover op zijn plek te houden. Een nieuw patent onthult dat Apple met deze magneten ook nog veel ambitieuzere plannen heeft. De iPad kan met de magneten ook aan een toetsenbord, statief, gamecontroller of andere accessoires bevestigd worden.

Het patent beschrijft hoe je de iPad met magneten aan meerdere accessoires kunt bevestigen. De iPad zou ook aan bijvoorbeeld een speciale magneethouder in je auto bevestigd kunnen worden, zodat hij te gebruiken is met een navigatie-app.

Smart Cover auto patent

In één van de patentafbeeldingen zijn aan elkaar bevestigde iPads te zien, die samen als één grote iPad te gebruiken zijn. Dit idee is een oude bekende: een patent beschreven in februari 2014 liet ditzelfde principe al eens zien.

Smart Cover twee iPads patent

Het patent voor de alternatieve iPad-magneetaccessoires werd in augustus 2011 al ingediend – hetzelfde jaar waarin de Smart Cover voor de iPad 2 werd geïntroduceerd. Het patent is vandaag officieel aan Apple toegewezen en openbaar gemaakt.

Apple heeft vandaag nog meer patenten ontvangen – waaronder eentje op een cirkelmenu rond je muiscursor of vinger op het touchscreen. Saillant detail: deze cirkel is al op de Galaxy Note te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2014, 17:46
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen cover, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.