Voorbereidingen Special Event in San Francisco in volle gang

De eerste foto's van het Apple Special Event zijn verschenen. Daaruit is af te leiden dat er in ieder geval iets met iPods staat te gebeuren. Maar of er ook een Apple Tablet het licht zal zien?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple special eventMorgenavond Nederlandse tijd gaat het gebeuren: een Special Event vanuit San Francisco. Vanuit het Yerba Buena Center for the Arts gaat Apple nieuwe producten en misschien ook wel wat nieuwe plannen aankondigen. Om 9:00 uur ‘s ochtends plaatselijke tijd kunnen de eerste genodigden zich aanmelden en vanaf 10:00 uur gaat het evenement dan officieel van start. Grote vraag is niet alleen welke nieuwtjes Apple gaat aankondigen – de bewijzen voor iPods met ingebouwde camera stapelen zich op – maar ook of de presentatie gegeven zal worden door Phil Schiller of Steve Jobs.

Verder staat iTunes 9 op de planning. De opinie is gaandeweg weer aan het omslaag over de vraag of er ook een Apple-tablet aangekondigd gaat worden en ook of iPhone OS 3.1 gelanceerd wordt is nog niet helemaal zeker. De website 9to5Mac wijst op een weblog die beweert dat de 8GB iPod touch straks weer terugkomt, maar voor een lagere prijs: $149. Op basis van informatie van Digitimes speculeert 9to5Mac bovendien dat de iPhone een prijsverlaging krijgt.

Verder heeft de website Marco.org de volgende verwachtingen qua prijs en functionaliteit:

  • 4 GB iPod shuffle: $59 (geen verandering);
  • 8 GB iPod nano: $99 (kleine update, misschien met camera);
  • 8 GB iPod touch: $149 (intern hetzelfde als de 3GS, met camera);
  • 16 GB iPod touch: $199 (zie boven);
  • 32 GB iPod touch: $249;
  • 64 GB iPod touch: $349;

Wat ontbreekt in dit rijtje is de iPod classic, die mogelijk hetzelfde blijft of misschien toch een update krijgt. De Franse website HardMac beweert verder, dat Apple problemen heeft met de productie van de iPod touch. Dit zou te maken hebben met de nieuwe cameramodule. Het probleem doet zich voor bij het eerste tienduizend toestellen.

Cult of Mac maakte de twee hierbij afgebeelde foto’s van de voorbereidingen.

Morgenavond zullen we op iPhoneclub in ieder geval verslag doen van alle aankondigingen, met extra aandacht voor alles wat met de iPod touch en iPhone te maken heeft. Een gezamelijk live-event met OMT slaan we voor deze ene keer over, maar volgende zijn we graag van de partij.

apple special event

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:58
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, event, san francisco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.