Reacties voor: Volgende generatie accelerometer krijgt temperatuursensor (CES)

ST Microelectronics heeft op de CES een nieuwe generatie accelerometer aangekondigd, met onder andere een temperatuursensor en een kleinere footprint van 2 x 2 mm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Handig, kan ik mijn iPhone in mijnnpan soep gooien kijken of tie al op tempratuur is.

  2. Nou is het alleen de vraag wat je met zo’n accelerometer met temperatuur meter ín een iPhone moet, waar het onderhevig is aan allerhande andere invloeden, bijvoorbeeld het processorgebruik.

  3. Ik begon te vloeken toen k zag hoe klein het allemaal word en wat het allemaal kan… Ik dacht dat er in elke hoek van de iphone 1 zat? Maar het is effectief maar 1 die alles regelt… Wrom kost de Iphone G*v*d zo duur dan ? :p

  4. Origineel geplaatst door Wout
    Handig, kan ik mijn iPhone in mijnnpan soep gooien kijken of tie al op tempratuur is.

    hahaha….die is leuk

    Wel een probleem als je wilt weten of je koorts hebt?

  5. Handig, als we volgend jaar weer zo’n kl*tewinter hebben…


    if ( $temperature == toodamncold ) {
    start HandgloveMode();
    } else {
    start NormalScreenMode();
    }

  6. “…., zoals die van een gyroscoop.”

    Een gyroscoop? Kan ik daarmee Griekse restaurants spotten?

  7. Sorry, maar dit is er eentje in de trant van volgende generatie auto’s dient ook als fiets. Is het nou een accelerometer of een temperatuursensor?

  8. Origineel geplaatst door Platt63
    Origineel geplaatst door WoutHandig, kan ik mijn iPhone in mijnnpan soep gooien kijken of tie al op tempratuur is.hahaha….die is leukWel een probleem als je wilt weten of je koorts hebt?

    Dat zal bij jou geen probleem zijn. Zit er nu geen temperatuurmeter in dan? Want als je iPhone overhit is schakelt hij zichzelf uit.

  9. “De massaproductie van de nieuwe accelerometers begint in het derde kwartaal van 2010”

    Dus helaas niet in de nieuwe (4de) iPhone van juli2010?
    Of wel al een kleine productie voor de eerste lading.

  10. @max: Dit zal waarschijnlijk betekenen inderdaad dat die temperatuur dinges pas in de iPhone van 2011 zit. Daarnaast zou ik het gek vinden als ontwikkelingen die pas net klaar zijn al direct in de iPhone worden gepropt, gezien ze nu waarschijnlijk al klaar zijn voor de massaproductie van de iPhone die dit jaar uit komt. Kwestie van produceren en uitbrengen deze zomer.

  11. Met de nieuwe CheckAndClaim.app kan je straks in MobileMe kijken waarom je iPhone in de fik was gevlogen en gelijk de handel claimen bij Apple.

  12. Dan zijn we het toch pas in de 5G (i.p.v. 4G) als het pas in het derde kwartaal wordt geproduceerd?

  13. Enige wat ik nu kan bedenken is dat de temperatuur sensor handig is voor als dat ding in de snik hete zomer op een tafeltje op het terras ligt of waar dan ook, en dan een melding kan geven dat je deze uit de zon moet halen…en dat je bij weerapplicaties op basis van de thermometer een precisie temperatuur kan krijgen van je locatie.

    Iemand nog meer ideeën behalve deze twee? Vind dat als deze chip er in komt dat het wel voor meer moet zorgen dan dit. Of het maakt niet uit omdat het toch zo goedkoop is (relatief)

  14. @Peter:
    Misschien noem je daar wel net een interessant gegeven op voor ontwikkelaars. Apple zou bv. kunnen zorgen dat het apparaat niet boven een bepaalde temperatuur komt door de kloksnelheid terug te draaien als het mis lijkt te gaan.
    Verder zou je er eventueel temperatuur metingen mee kunnen doen, gekoppeld aan gps locaties.
    Of je zou een game kunnen ontwikkelen die afhankelijk van de omgevingtemperatuur anders speelt. Bv. van ijs landschap tot woestijn. Of een puzzel die je op moet lossen door voor temperatuurschommelingen te zorgen.

  15. @sasf: watik dus probeerde te zeggen was dat dat ding geen exacte temperatuur kan gaan aangeven, omdat je ook rekening moet houden met interne factoren, zoals bijvoorbeeld de CPU load, wat ook hitte genereert

  16. Voordat de iPhone op de markt verscheen hadden veel mensen waarschijnlijk nog nooit van een accelerometer gehoord

    de meeste mensen niet, maar de mensen die een apple laptop hebben wel 😛

    zijn erg leuke spelletjes voor de macbook beschikbaar die daarmee samenwerken.

  17. Origineel geplaatst door Tim Wolf
    Enige wat ik nu kan bedenken is dat de temperatuur sensor handig is voor als dat ding in de snik hete zomer op een tafeltje op het terras ligt of waar dan ook, en dan een melding kan geven dat je deze uit de zon moet halen…en dat je bij weerapplicaties op basis van de thermometer een precisie temperatuur kan krijgen van je locatie.Iemand nog meer ideeën behalve deze twee? Vind dat als deze chip er in komt dat het wel voor meer moet zorgen dan dit. Of het maakt niet uit omdat het toch zo goedkoop is (relatief)

    ik denk dat ze hier het probleem van die ontploffende iphones mee gaan oplossen

  18. @Eric Cartman: Njah in Be zeggen ze heel vaak kost… En een iphone club heb je hier niet echt… :p

    @Frank van Manen : Hahaha XD

  19. dacht hier vanochtend nog aan.. wat kunnen ze aan de volgende iPhone verbeteren? nieuwe gevoeligere en betere sensors! vooral omdat app ontwikkelaars tot nu toe al heel veel en heel creatief van de bestaande sensors gebruik hebben gemaakt.

  20. Hey dat album van jack johnson heb ik 😀

  21. een temp sensor is niks nieuws zit als het goed is ook nu al in de iphone.. zat al jaren geleden in mn oude SonyEricsson kon je via software zien hoe warm de telefoon is.. maar het nieuwe zal wel zijn dat het allemaal in een wordt en dus nog minder stroom verbruikt, ruimte en geld kost.

  22. Als je koorts hebt dan steek je de iPhone in je mond ^^

    @Platt63:

  23. Als die in het 3e kwartaal van 2010 komt dan is ie te laat voor de nieuwe generatie iPhone! En misschien ook wel te laat voor de Apple Tablet!?

  24. Ik zat er laatst nog aan te denken, van beter doen ze in de nieuwe iphone een tempratuur meter, dat is supah vet:P EN DAN KOMT HET OOK NOG:D het zou wel geweldig zijn!!!

  25. Ben benieuwd. Had niet verwacht dat dit stukje hardware zo klein en toch geavanceerder kan worden.
    2 mm 😐

  26. Interessant, dan word het bv mogelijk om een weerstation van je iPhone te maken, met Bluetooth sensoren voor de buitentemperatuur 🙂

  27. Dankzij deze sensor zullen toekomstige modellen van de iPhone een melding geven kort voordat ze ontploffen. (Deze waarschuwing zal waarschijnlijk gevolgd worden door een disclaimer van Apple zijn)

  28. Ben nu zonder abonnement en wil graag de iPhone. Ik wil dan wel wachten tot juni/juli, maar anderhalf jaar wachten op de daarop volgende is me te lang. Jammer, nu moet ik dus 2,5 jaar op dit dingetje wachten :'(

  29. leuke ideen
    bedenk echter dat toen de compas uitkwam nouwlijks iemmand direct aan layar apps en dergelijke gedacht heeft.

  30. Er zit al een temperatuur sensor in de iPhone, toch? Volgens mij kunnen ze die nu dus achterwege laten. Omdat die nu al in de accelerometer zit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.