Volgende generatie accelerometer krijgt temperatuursensor (CES)

ST Microelectronics heeft op de CES een nieuwe generatie accelerometer aangekondigd, met onder andere een temperatuursensor en een kleinere footprint van 2 x 2 mm.

accelerometerVoordat de iPhone op de markt verscheen hadden veel mensen waarschijnlijk nog nooit van een accelerometer gehoord. De accelerometer bepaalt hoe je de iPhone houdt (horizontaal of verticaal) en detecteert ook alle bewegingen, zodat je bijvoorbeeld een racespel kunt besturen door de iPhone te kantelen. ST Micro is de leverancier van de accelerometer in de iPhone. Op de CES laten ze zien wat de volgende generatie accelerometers te bieden heeft. ST Microelectronics is gevestigd in Geneve en is marktleider in Europa. Op de CES lieten ze de nieuwste generatie accelerometers zien. Ze zijn niet alleen compact maar gebruiken minder energie en bieden meer functionaliteit.

Hoe klein is zo’n bewegingssensor, zou je denken? ST Microelectronics nieuwste accelerometerfamilie heeft een footprint van maar 2 x 2 millimeter (de huidige waren 3 x 3 mm). Ze werken met een stroomsterkte van nog geen 100 microampere. Zelfs op zo’n klein oppervlak was het nog mogelijk om nieuwe functies toe te voegen, zoals klik- en dubbelklikdetectie en 4D/6D richtingsdetectie. Er zit ook een temperatuursensor in meer mogelijkheden om te integreren met aanvullende chips, zoals die van een gyroscoop. De massaproductie van de nieuwe accelerometers begint in het derde kwartaal van 2010 en de componenten kosten bij grote volumes nog geen $1 per stuk.

Meer info: persbericht ST Microelectronics

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2010, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerpen accelerometer, componenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.