Reacties voor: Vodafone stopt op 4 februari 2020 met 3G: dit betekent het voor oudere iPhones

Heb je een oudere iPhone en zit je momenteel bij Vodafone? Dan kun je vanaf 4 februari 2020 geen gebruik meer maken van het 3G-netwerk, want dan stopt Vodafone ermee. Je hebt dan een iPhone met 4G nodig om te internetten, al kun je wel terugvallen naar 2G.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Hoe zit het dan met het gebruik van internet tijdens een telefoon gesprek? Er wordt dan toch gelijk overgeschakeld van 4G naar 3G?

  2. Eerlijk is eerlijk, een iPhone die geen 4G ondersteund nog hebben in 2020 is ook wel wat gedateerd.

  3. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Eerlijk is eerlijk, een iPhone die geen 4G ondersteund nog hebben in 2020 is ook wel wat gedateerd.

    Dat is wat ik als eerste dacht. Nu kunnen ze prima mee, maar in 2020? De andere apps zullen die oudere iPhones ook niet meer ondersteunen. Mijn iPod 1e gen. uit 2007 is haast onbruikbaar geworden, alleen met iTunes muziek player lukt het wel.

  4. Ik zou me er niet heel erg druk om maken op dit moment. De mensen die in 2020 nog steeds een iPhone 4s of 5 gebruiken kunnen voor een hele mooie prijs een SE kopen.
    Wat voor redenen zijn er waarom iemand nog een iPhone 4s of 5 (of nog ouder) persè zou willen/moeten gebruiken (in 2020)?

    – ze vinden dit model gewoon het mooist of de grote van het toestel super fijn
    – de telefoon werkt prima dus waarom zou je deze vervangen
    – kleiner budget
    – ???

  5. @Jeffrey: beetje vreemd maar wel lekker…..

  6. SE kun je al kopen bij Amazon voor 250€-300€ heb mijn nieuwe ipad pro daar ook gevonden voor 500€

  7. Dan wordt dan lastig internetten in de Amsterdamse metro. Vorig jaar had ik daar altijd prima bereik met 4G. Maar sinds de zomer niet meer, schakelt terug naar rete trage 3G.

  8. Origineel geplaatst door Jw
    Hoe zit het dan met het gebruik van internet tijdens een telefoon gesprek? Er wordt dan toch gelijk overgeschakeld van 4G naar 3G?

    Er kan bij Vodafone al gebruik gemaakt worden van VoLTE op de iPhone 6 of nieuwer, alleen de iPhone 5/5S zullen dan een probleem hebben bij bellen, weet niet of deze de juiste hardware hebben en dat het softwarematig geactiveerd kan worden.

  9. Okey reden voor mij om Vodafone in 2020 te verlaten… Ik woon precies tussen twee masten waarbij de 3g mast 5 strepen verbinding geeft en de 4g mast maar 1 streep verbinding geeft.
    Uiteraard heb ik Wifi thuis, maar er zijn genoeg gebieden in Nederland die geen goede 4g verbinding hebben. Elke trein reis zit ik 40% van de tijd op 3g…

    Vind het geen slimme zet, maar dat moeten ze uiteraard zelf weten.

  10. Origineel geplaatst door René
    Dan wordt dan lastig internetten in de Amsterdamse metro. Vorig jaar had ik daar altijd prima bereik met 4G. Maar sinds de zomer niet meer, schakelt terug naar rete trage 3G.

    Het kan dan een voordeel voor jou zijn als vodafone de vrijgekomen 3G bandbreedte gaat inzetten voor 4G.

  11. Origineel geplaatst door michael
    Okey reden voor mij om Vodafone in 2020 te verlaten… Ik woon precies tussen twee masten waarbij de 3g mast 5 strepen verbinding geeft en de 4g mast maar 1 streep verbinding geeft.
    Uiteraard heb ik Wifi thuis, maar er zijn genoeg gebieden in Nederland die geen goede 4g verbinding hebben. Elke trein reis zit ik 40% van de tijd op 3g…
    Vind het geen slimme zet, maar dat moeten ze uiteraard zelf weten.

    3G spectrum gaat voor 4G ingezet worden lijkt me, het is dus voor mensen met een 4G telefoon een groot voordeel. Van mij mogen ze dit vandaag nog doen!

  12. Voor @KPN zal dit pas in 2030 zijn want zij hebben op veel plaatsen nog geen 4G en matig 3G. En dan heb ik het niet over achteraf dorpjes aan de grens maar:
    – Amsterdam IJburg
    – Amsterdam Java eiland
    – Rondom de veluwe
    – Treinverbinding amersfoort -deventer
    – en in heel veel gebouwen

    Om maar een paar plaatsen te noemen.
    Nog genoeg te verbeteren dus

  13. @michael: 3G frequenties gaan gebruikt worden voor 4G, of te wel je 4G gebruik gaat er op vooruit.

  14. Kom op hé, waar hebben we het over. Gisteren een Nokia ja Nokia 3 op Android gekocht die 4g ondersteund.149 euro. Doe niet of VodafoneZiggo je onrecht aandoet. 4s en 5 is in 2020 not done

  15. (Red.) Er is nu een exacte datum bekend. Daarom hebben we dit artikel geactualiseerd.

  16. Origineel geplaatst door René
    Dan wordt dan lastig internetten in de Amsterdamse metro. Vorig jaar had ik daar altijd prima bereik met 4G. Maar sinds de zomer niet meer, schakelt terug naar rete trage 3G.

    Tmobile is snel

  17. @Moi: dat doet toch ook niemand
    Alles voor de iPhone 5 is wel echt oud en zie je nog zelden, de 5c en 5s echter zie ik nog heel veel.

    Maar die kunnen nog gewoon.

    En mensen bij een andere provider kunnen ook nog door
    Ik zit bij Tele2 ik moest al heel lang verplicht op 4g.

  18. @Moi: dat doet toch ook niemand
    Alles voor de iPhone 5 is wel echt oud en zie je nog zelden, de 5c en 5s echter zie ik nog heel veel.
    Maar die kunnen nog gewoon.
    En mensen bij een andere provider kunnen ook nog door
    Ik zit bij Tele2 ik moest al heel lang verplicht op 4g.

    weet je wel zeker dat het iPhone 5s is kan ook iPhone SE zijn, maar ik zelf zit ook bij Tele2 maar heb niet dat ik verplicht op 4G moet hij pakt het beste internet wat beschikbaar is, op mijn traject met de trein is een stuk dat 3G is en voor de rest 4G.

  19. Nu hopen dat ze het 4G netwerk landelijk dekkend krijgen voor die tijd. 3G zou al leuk zijn als dat landelijke dekking zou hebben. Of eigenlijk ….. dat je telefoon verbinding niet regelmatig wegvalt omdat er geen GSM- of 2G is 😡

  20. Gelukkig veranderd er voor mij dan helemaal niets want ik gebruik sinds 2007 nog steeds dagelijks mijn iPhone 2G uit 2007. Nergens last van en ondervind geen problemen.

  21. @Applefan_kmw01: klopt en een 5 ook die drie zijn nogal hetzelfde, maar ik vraag iemand ook wel s welk het is, dan is t antwoord nog wel s 5s

  22. Wat mensen niet weten is dat sms, doorschakelen en wisselgesprekken op het platform van Vodafone op het 3G netwerk zit.

    Om bijvoorbeeld een wisselgesprek te activeren dien je je telefoon op het 3g modus te zetten en wifi bellen uit te zetten en middels de *43# te activeren.

    Dit geldt ook voor doorschakelen naar een andere telefoon. Dit kan alleen als je op het 3G netwerk uitvoert.

    Hoe gaat dat in 2020?

    Wellicht kan iCulture dit even onderzoeken.

  23. Niet alleen slecht nieuws voor telefoongebruikers. Maar ook voor auto’s met Sim die op 3G werken. Zoals Volkswagens met Discovery pro navigatie met Sim voor connect diensten en online traffic.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.