Reacties voor: Siri in de auto wordt nog beter door Apple’s overname van VocalIQ

Apple heeft VocalIQ overgenomen, een bedrijf dat een virtuele assistent met spraaktechnologie ontwikkeld, als aanvulling op Siri.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Dat beloofd wat als VocallQ nu achter de “stem” is in oa Jaguar! Siri is oké maar dan is het helemaal echt.

  2. Ik vraag me de statistieken van Siri af. Hoeveel procent gebruikt het en waarvoor etc. Ikzelf zie geen toegevoegde waarde aan Siri. Iemand?!

  3. Origineel geplaatst door steen
    Ik vraag me de statistieken van Siri af. Hoeveel procent gebruikt het en waarvoor etc. Ikzelf zie geen toegevoegde waarde aan Siri. Iemand?!

    Gebruik het best vaak, bijvoorbeeld om een alarm te zetten, herinnering, op moment dat ik in de auto zit om iemand te bellen.. Één van de weinige momenten dat ik de bel functie nog gebruik 🙂 je kan namelijk met de bijgeleverde EarPods via Siri activeren, dat is wel zo prettig want whatsappe of iMessage is in de auto niet het beste idee.

  4. In welk opzicht “beter” ?
    Spraakherkenning, contextuele interpretatie, omgevingsgeluiden, uiitspraak, localisatie, adaptiviteit, gevoeligheid ?

  5. @steen: gebruik het ook vaak. Alarm zetten, herinneringen instellen, berichten dicteren, flitsmeister aanzetten en belopdracht geven.

  6. Bij mij in de auto werkt CarPlay prima i.c.m. Siri. Dik tevreden als het nog beter zou kunnen!

  7. Net Siri een nieuwe kans gegeven met iOS 9 op een iPhone 6S. Indrukwekkend hoe snel ze reageert, en hoeveel beter de spraakherkenning is.

    Maar intelligent of bruikbaar? idd voor een alarm te zetten, of ‘s nachts te vragen hoe laat het is. Maar 9 op de 10 keer ik iets vraag begrijpt ze niet wat ik bedoel. Vind ze nog altijd verre van intelligent.

    Heb ze ook in het Engels gezet, want probeer maar eens een Engelstalig nummer te vragen voor Apple Music. Lukt niet. En omgekeerd verstaat de Engelse Siri natuurlijk geen Nederlandse namen. Niet praktisch.

    Vind trouwens dat die hele intelligente iOS 9 dik tegenvalt.

    En in de auto? Is het nog altijd een frustrerende ervaring die ronduit levensgevaarlijk kan zijn. ik geloof niet dat Carplay daar iets aan kan veranderen.

  8. “Siri in de auto wordt nog beter door Apple’s overname van VocalIQ”

    NOG BETER? Een beetje meer objectiviteit zou iCulture soms best goed doen.

  9. @Tom: mee eens. Heel veel dingen moet je ook precies op een bepaalde manier formuleren anders werkt het niet, of siri snapt het helemaal niet. Het is inderdaad alleen handig voor de simpele commando’s.

  10. Origineel geplaatst door steen
    Ik vraag me de statistieken van Siri af. Hoeveel procent gebruikt het en waarvoor etc. Ikzelf zie geen toegevoegde waarde aan Siri. Iemand?!

    Ik gebruik Siri heel erg vaak. In de auto, op de racefiets als ie in m’n achterzak zit, en soms ook thuis. In de auto om een reminder te zetten, berichten te sturen, iemand te bellen. Op de racefiets om te vragen hoe laat het is, wanneer de zon onder gaat, om berichten af te luisteren en op te reageren, om iemand te bellen. In de auto om te bellen, voor reminders, om berichten te sturen. En thuis voor reminders; bijvoorbeeld als ik in de keuken sta en zie dat de eieren op gaan; reminders om eieren aan de boodschappenlijst toe te voegen.

  11. Ik gebruik Siri altijd op de fiets als ik race naar een afspraak; ‘hey Siri, hoe laat is het?’ Waarop volgt; ‘het is 9:13 goede morgen’ geweldige toepassing voor mensen zonder (Apple)watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.