Reacties voor: Drie dingen die de slimme assistent Viv beter doet dan Siri

Viv is een nieuwe virtuele assistent van de makers van Siri. Maar in welke opzichten is Viv beter dan Siri? We zetten enkele opdrachten tegenover elkaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Ik zie in het artikel ViV op een iPhone staan. In de App Store vond ik ‘m niet. Hoe kan je ‘m downloaden? Ik heb idd liever Apple maar in dit geval heeft Apple niet het beste. Als in iOS 10 Siri slimmer wordt stap ik weer over!

  2. Ik hoop niet dat Siri slimmer wordt, ik hoop dat we in iOS 10 Siri kunnen vervangen door Viv.

  3. Even vanuit SIRI gedachte.. is het wel helemaal eerlijk om de Nederlandse versie erbij te pakken en te vergelijken met een engelstalige VIV? Siri kan in Amerika immers meer dan onze Nederlandse versie..

  4. Ik als blinde gebruikers Siri heel graag en het is inderdaad zo dat de Engelstalige Siri veel meer kan dan de Nederlandse Siri nu maar hopen dat ze de Nederlandse Siri bijwerken met een update of zo

  5. Origineel geplaatst door Robin
    Even vanuit SIRI gedachte.. is het wel helemaal eerlijk om de Nederlandse versie erbij te pakken en te vergelijken met een engelstalige VIV? Siri kan in Amerika immers meer dan onze Nederlandse versie..

    Blij dat jij het na voren haalt, anders had ik het gedaan.
    Een andere vraag kan Viv Nederlands verstaan? Aangezien ik dit al knap vind van Siri.

  6. @Rick: ik zie in de video een emulator. Vermoedelijk komen daar de screenshots vandaan, wat ook meteen de slechtere kwaliteit van de plaatjes verklaart…

  7. Ik snap niet waarom Hound van SoundHound niet deze aandacht krijgt. Wat maakt Viv anders dan Hound om wel deze aandacht te krijgen? Is dat enkel omdat er ‘bekende’ mensen achterzitten?

    • @Wendel: Over Hound van Soundhound hebben we vorig jaar een uitgebreid artikel geschreven: Hound: zoveelste spraakassistent of waardig Siri-alternatief?

      Sindsdien zijn er geen grote ontwikkelingen rond Hound meer geweest. Wel beloven ze dat ‘dit nog maar het begin’ is, maar een concrete demonstratie van functies is natuurlijk veel interessanter voor een artikel op iCulture. Bovendien gaat het niet om ‘bekende’ mensen, maar om de grondleggers van Siri, dus een directe link met het Apple-ecosysteem. Als Hound echt concrete nieuwe dingen heeft, besteden we daar zeker aandacht aan. De bal ligt wat dat betreft bij SoundHound.

  8. Er is ook een ding dat Siri beter doet dan Viv: je kan hem activeren door de homeknop ingedrukt te houden. Dat is met name heel handig in de auto: je hoeft niet te kijken naar je telefoon! Verder valt me op dat de verbeteringen van Viv niet echt fundamenteel zijn. Apple kan ook extra diensten aansluiten op Siri of zelfs een API beschikbaar maken. Dan is de “achterstand” op Viv zó weer ingehaald!

  9. Viv is veelbelovend, kan op dit moment meer en betere antwoorden geven dan Siri. De vergelijking met Nederlandse Siri gaat totaal mank. Het is algemeen bekend dat de database voor Nederland veel minder omvangrijk is dan voor bijvoorbeeld de USA.

  10. Als Viv dezelfde functionaliteit krijgt in het Nederlands zal ik pas echt onder de indruk zijn.
    De Engelse Siri kan ook zoveel meer dan de Nederlandse. Ik mis vooral de echte conversaties die je in het Engels kan voeren.

    P.S. even off topic, de presentator komt toch eerder ‘amateuristisch’ over hoor. Geef mij maar de charme van een Apple Keynote 🙂

  11. Heb de video even bekeken maar het allerbelangrijkste voordeel van Viv wordt niet genoemd in dit artikel. Viv analyseert een vraag en schrijft vervolgens een eigen programma om de vraag op te lossen. Het maakt dus niet uit wat je vraagt of hoe je het vraagt: Viv schrijft altijd nieuw programma om de vraag op te lossen. Mits dit binnen de mogelijkheden ligt (andere apps/services) zal Viv je dus altijd kunnen begrijpen. De antwoorden zijn niet “hard-coded” zoals ze dat bij Siri wel zijn. De mogelijke antwoorden (en mogelijkheden) van Viv zijn dus theoretisch eindeloos terwijl Siri alle antwoorden uit een database moet plukken. Een behoorlijk verschil.

  12. Ik vind het nou niet indrukwekkend. Het zou voor Apple ook mogelijk zijn om meer opties aan weer-queries toe te voegen en Siri integreert ook al een aantal diensten van derden direct in de zoekfunctie. De functionaliteit is er dus al, alleen lijkt Apple niet de wil te hebben om dat groot uit te breiden en aan derden ter beschikking te stellen. Dat Viv meer commando’s blijkt te kennen, kan net zo goed ook puur voor de demo zijn. Viv kan pas overtuigen op het moment dat mensen de app kunnen gebruiken.

    Het klinkt ook allemaal best interessant dat Viv ‘organischer’ moet zijn en door bouwstenen makkelijker door derden uitgebreid kan worden, maar wie zegt dat Siri dat achter de schermen niet ook al doet? Ik kan mij best voorstellen dat Google Voice dat ook kan. Er zullen vast redenen zijn waarom beide partijen daar nog niets aan hebben gedaan. Over de plan van aanpak om derden aan boord te krijgen, hoor je van de Viv-makers ook nog niet veel.

  13. Kan best wel eens nummer 3 van de wereld worden die je gegevens verzamelt om profielen te maken die geld opleveren in de advertentiemarkt.
    Of ze moeten er een soort abonnementsdienst van maken, maar ik betwijfel of het dan van de grond komt..

  14. IBM is al veel verder met Watson. Zeker betreft stem herkenning en het generen van nieuwe kennis op basis van bestaande informatie. Het cognitieve aspect zal steeds belangrijker worden. Google maar op cognitoys, jeopardy en what is Watson.
    Aangezien Apple en IBM partners zijn zou het een mooie stap zijn als de backend van Siri wordt gekoppeld aan de “brains” van Watson.
    Dan kan men van alles vragen. Enige wat nog rest is inderdaad de mogelijkheid om andere apps aan te sturen vanuit de Siri interface zodat men wel bv kan vragen wat is de prijs van deze woning die hier te koop staat met als resultaat Funda app open en dan op locatie bepaling de woning advertentie toont. Maar dat zal nog wel even duren 🙂

  15. Misschien moet Apple hun nog maar een keer overnemen 😀 😛 .

  16. @Robin:
    Ja idd

  17. @Robin:

    Goed punt. Vond ik ook al vreemd. Zouden ze toch moeten weten bij iculture.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.