Reacties voor: Virtueel updaten met Firmware 3.1.3 van BigBoss (jailbreak)

BigBoss heeft een tweak beschikbaar gemaakt voor gebruikers van firmware 3.1.2 om virtueel te updaten naar 3.1.3. Na installatie van de tweak zal iTunes je niet meer lastig vallen met de vraag om te updaten en kun je elke applicatie weer installeren.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Dit is gewoon toeval als de malle, ik heb dit serieus minder dan een minuut geleden gedaan, mijn ipod ligt naast mij te herstarten, (dit moet voor deze addon). Ik heb zon idee dat jullie op dezelfde bron zitten te kijken voor deze dingen als ik 😀

  2. Geniaal 🙂

  3. Was er ook niet een tweak (al heel lang) waarmee je zelf een firmware kunt hernoemen…Dus 3.1.3 zelf hernoemen, of zelfs 4.0 ervan maken…Ik dacht dat het gewoon in een .plist bestand zat verwerkt en je simpelweg een ‘string’ kon wijzigen…

  4. hehe ik zag hem vanmiddag staan hem op me iphone gezet 🙂 en toen jullie hier op iphoneclub.nl ingelicht 🙂

    vondt hem in cydia ineens
    idd zoals rogier zegt na het installen even rebooten zie je op gegeven moment even snel een status balkje voorbij flitsen onder het apple logo en klaar 🙂

  5. @ASN: je kunt zelf ook /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist aanpassen om virtueel te updaten. Dit kan ook als je geen firmware 3.1.2 hebt. Een andere optie is Fake About Screen waarmee je nog meer waardes aan kunt passen.

    BigBoss raadt overigens het spoofen van je firmwareversie af als je van een eerdere firmware gebruik maakt, omdat er in dat geval wel substantiële wijzigingen onder de motorkap plaats kunnen hebben gevonden.

  6. @Rogier Colijn:
    De addon was er al rond 11:10 aangezien ik toevallig toen op school gerefresht had en daarna nog eens voor de gein en stond hij erbij.

    Maarja ik vertrouw dit soort apps niet echt dan update ik liever niet via zoiets maar dan gewoon als de jailbreak er daadwerkelijk goed voor werkt.

  7. @Danny Bevers:

    euhmm mijn unlock en jailbreak zijn nog gewoon intact 🙂 heb voor de zekerheid telefoon al paar x gesynced met itunes om er muziek op te zetten en paar x aan en uit gezet en blijft gwoon mijn vodafone sim kaart pakken 🙂
    dus verder gebeurt er niks 🙂

  8. Zocht ik. Thanks

  9. Iemand een idee hoe ik terug kan naar 3.1.2? Van het weekend per ongeluk toch update aangeklikt 🙁

    Wil de virt. update van BB er opzetten.

    thnx

  10. Geweldig…..Thankx!!

  11. Origineel geplaatst door Scallie
    Iemand een idee hoe ik terug kan naar 3.1.2? Van het weekend per ongeluk toch update aangeklikt Wil de virt. update van BB er opzetten.thnx

    zoeken op Google…

    (Je hebt SHSH gegevens van 3.1.2 nodig. Heb je die? Dan kan het. Anders NIET helaas)

  12. Ik vraag mij af ,wanneer men met een jailbreak komt voor 3.1.3.
    Want ja,ik had iphone gejailbreaked ,maar is toen vastgelopen.
    En zat voor mij niets anders meer op dan alles opnieuw te installeren.
    Heb vergeten destijds een reserve data opte slaan in Cydia.
    Dus Mensen please laat nog een keer jailbreakie komen voor 3.1.3

  13. Origineel geplaatst door Raymond
    Ik vraag mij af ,wanneer men met een jailbreak komt voor 3.1.3. Want ja,ik had iphone gejailbreaked ,maar is toen vastgelopen. En zat voor mij niets anders meer op dan alles opnieuw te installeren. Heb vergeten destijds een reserve data opte slaan in Cydia. Dus Mensen please laat nog een keer jailbreakie komen voor 3.1.3

    Mijn iPhone 3G heb ik gewoon gejailbreakt met FW3.1.3 … 😉
    Je moet tijdens het breaken gewoon FW3.1.2 selecteren, werkt prefect.

  14. Dit kon allang met FWChanger, en dan kun je er de firmware maken wat je zelf maar wilt.

  15. Origineel geplaatst door Jeroen
    Origineel geplaatst door RaymondIk vraag mij af ,wanneer men met een jailbreak komt voor 3.1.3. Want ja,ik had iphone gejailbreaked ,maar is toen vastgelopen. En zat voor mij niets anders meer op dan alles opnieuw te installeren. Heb vergeten destijds een reserve data opte slaan in Cydia. Dus Mensen please laat nog een keer jailbreakie komen voor 3.1.3Mijn iPhone 3G heb ik gewoon gejailbreakt met FW3.1.3 …
    Je moet tijdens het breaken gewoon FW3.1.2 selecteren, werkt prefect.

    ja alleen non-mc modellen

  16. Weet iemand all wanneer de jailbreak komt voor de 3.1.3.

  17. Briljant.

  18. Origineel geplaatst door selo
    Weet iemand all wanneer de jailbreak komt voor de 3.1.3.

    Ik denk helemaal niet.

    Ze gaan geen jailbreak “gat” weggeven vlak voordat er (waarschijnlijk) een nieuwe iphone uitkomt met (waarschijnlijk) een nieuwe firmware.

    Ik denk dat het nog aardig lang gaat duren voor er een neiuwe jailbreak komt.
    maandje of 4-5 na de lancering van de volgende iphone/firmware???

  19. Wauw joh ik zit nog op 3.0! Ouderwets haha maar ik kan nog wel tetheren.

  20. tetheren gaat ook op 3.1.2 prima hoor

  21. @Paul Durden:

    Ik zit nu op fw 3.0 gejailbreakt met mijn iPhone 3GS kan ik updaten naar een gejailbreakte 3.1.2 (of 3.1.3) Zonder alles op nieuw te installeren?

  22. @Robin: ik op 3.1.3 (jailbroken op een 3gs non mc) ook.

  23. Mooi uitgebreide uitleg en waarschuwing er bij ook.

    Erg netjes gedaan

  24. I used firmware fwchanger to fool my iphone to think it was 3.1.3 as apps like red dragon ( uk radio app ) only works on the latest firmware

  25. @ronald:

    Ga er vanuit dat als er een nieuwe iphone uitkomt, deze idd met nieuwe FW aankomt zetten. Dan duurt het wahrscheinlich niet veel langer, Give or take een maandje voordat de eerste jailbreaktools uitkomen. Als je een beetje bekent bent in de hacktivated iphone wereld, weet je ook al dat zowel Musclenerd als Geohot een bruikbaar lek in de
    FW hebben gevonden. Deze wordt pas benut als de nieuwste FW uitkomt van Apple. tot dan is 3.1.2 toch de laatste FW die succesvol (un)tethered kan worden bevrijdt uit z’n gevangenis.

  26. Wanneer je een iphone 3G of 3GS met bootloader 05.11.07 hebt geupgrade naar 3.1.3 is u de sjaak!
    Geen weg terug (althans niet zonder dat je de 3.1.2 SHSH id op file hebt. Wat waarschijnlijk niet het geval is!

  27. net even wat getest btw

    ik kon eerst met mijn iphone 3G het programma Layer niet installeren/downloaden omdat ik geen 3GS heb volgens de appstore en dus geen internte kompas heb.
    nu na het toepassen van deze firmware trick kan ik hem ineens wel downloaden/installeren en zelfs gebruiken alleen niet zo mooi als op een 3GS
    maar kvondt het wel even het vermelden waard 🙂

  28. Dit is volgens mij wat ik sinds vorige week al gebruik alleen heet het Fake 3.1.3.
    Stops iTunes for asking for upgrade

  29. Werkt super, kon nu de app fietsknoop van ANWB installeren, wat voorheen met 3.1.2 niet kon! let wel, voor de reset zie je dat 3.1.3 al actief is onder instellingen->info, maar deze wordt na de reset pas als zodanig door je toestel herkend

  30. PASOP !! deze patch gaf problemen bij een andere patch nazmelijk ‘Enable tethering on Iphone 3.12 GS’. Dus ik had deze eerst verwijderd waarna mijn telefoon niet meer opstartte. Gelukkig kon ik mijn iphone nog via de iphone pc suite benaderen.

    Eerst heb ik de Fake 3.13 path uninstalled. Ik ben erachter gekomen dat deze uninstall niet de boel hersteld maar juist verwijderd!! Uninstall deze patch voorlopig dus nog niet!!!

    Mijn vraag aan mede Iphone 3GS 3.12 gebruikers, zou iemand de volgende file ergens willen posten. Deze file is namelijk verwijderd door de 3.13 patch nadat hij was gedeinstalleerd!!

    het gaat om de volgende file:

    /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

    Mijn dank is groot!

  31. @Marco:
    Het bestand staat hier:
    http://www.xs4all.nl/~smherder/temp/
    Succes!!!

  32. @Sjoerd: He Sjoerd!! bedankt man…. ik kan mijn iphone weer benaderen en de juiste pastches installeren via iphone pc suite…… ik weet nu ook waarom de patch ‘Enable tethering on Iphone 3gs for 3.12’ mijn iphone stopte. Door de fake 3.13 patch, dacht dat de tethering patch dat deze niet meer goed was waardoor er een fout melding kwam.

    Dus ik de tethering patch verwijderd… Maar deze patch verwijderde meteen de CommCenter file, zonder een backup terug te zetten. Hierdoor bleef mijn iphone op de apple logo hangen. Nu heb ik wel een andere patched version van Commcenter terug gezet waardoor de iphone gelukkig weer nornmaal boot. Het enige wat ik nog zoek is een Origineel Commcenter bestand voor de Iphone 3GS 3.12. Ik kon deze originele file niet vinden via google. Wel patched files maar geen originele. Mocht iemand ook deze nog hebben dan ben ik helemaal een gelukkig mens!

  33. Pas op met de versie van 9 maart.
    Kijk hier eens naar:
    http://thebigboss.org/2010/03/10/firmware-313-spoofer-app-in-cydia/

  34. @Marco:
    Waar staat die Commcenter file, en hoe weet ik dat die origineel is? Als ik een originele heb zet ik hem op de zelfde plek neer als het SystemVersion bestand en laat het je hier weten.

  35. Origineel geplaatst door sheppy
    @Marco: Waar staat die Commcenter file, en hoe weet ik dat die origineel is? Als ik een originele heb zet ik hem op de zelfde plek neer als het SystemVersion bestand en laat het je hier weten.

    Dat zou helemaal super zijn!!. Je kunt emhier vinden: /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/

    Het gaat dus om een bestand vsan ongeveer 635Kb van een Ipgone 3GS 3.12

  36. @Marco:
    Op de zelfde locatie staat nu ook het CommCenter bestand. Het is van een ge-jailbreakte iPhone 3gs, met OS 3.1.2. Succes!

  37. Origineel geplaatst door sheppy
    @Marco: Op de zelfde locatie staat nu ook het CommCenter bestand. Het is van een ge-jailbreakte iPhone 3gs, met OS 3.1.2. Succes!

    Hebbes!! onwijs bedankt voor je hulp en de tijd die je voor me vrij wilde maken!! ik heb inmiddels met succes de bestanden toegevoegd en mijn iphone is weer in goede staat!!

    Gr Marco

  38. Geen dank Marco….
    Nu zit ik met probleem: die klo.. Rock app zorgt er nu al dagen voor dat telefoon niet meer wil opstarten… Kan alleen nog in recovery mode/DFU krijgen door telefoon uit te zetten, dan op home knop drukken en ingedrukt houden, usb aansluiten en dan net zolang de home knop ingedrukt houden (meer dan minuut) om in dat iTunes met USB logo te krijgen. iPhone wil gewoon niet meer opstarten… Alles begon met deinstalleren van MyWi voor nieuwe versie en dat gaf problemen bij Rock Extentions en zo… Dus voor mij nooit meer iets van Rock.

  39. @sheppy:

    Iphone PC Suite IS je redding! zoals je al kon lezen in mijn relaas heeft dit programma nl een unieke util. Je kan een hangende iphone weer aan de praat krijgen door de ‘Fix apple logo util’ te gebruiken. Meestal is er een probleem met je startup waarom hij blijft hangen en niet meer doorstart. Dit programma verwijderd alle startups in mobilesubrate waardoor je iphone weer 100% functioneerd. Je hoeft alleen nog maar enkele apps via cydia opnieuw te installeren om hem weer in oude staat te brengen.

    Je kunt het vinden op http://www.pandaapp.com/. Hang je iphone aan je pc en wacht. Soms wel 10 minuten. Opeens vind hij je iphone en blijft hij dus hangen. Met de util kun je dit fixen. Succes

  40. @Marco:
    Bedankt! Ga het vandaag maar eens proberen en hopelijk werkt het. Het lijkt er heel sterk op dat het een process is dat niet meer lekker werkt. Ik vroeg me al af hoe jij dat allemaal deed: bestanden op een iPhone zetten die het eigenlijk niet meer doet…. Dit zou eigenlijk ergens op het forum moeten staan. Ga er naar zoeken en als ik het niet kan vinden dan maak ik een draadje aan.

    Bij voorbaat al dank, wilde vanavond weer gaan restoren… Dit is echter elke keer weer tijdrovend want ik heb nog niet een tool gevonden waarmee je een image kunt maken van je iPhone en die weer gewoon terug zetten. Zijn wel wat jailbreak apps maar doen net niet alles goed en handig.

  41. Hier was ik ook al een tijdje mee bezig maar het lukte me maar niet. Ik heb geprobeert een 3.1.2 firmware te omzeilen dat itunes het zou zien als een 3.1.3 dat deed het wel maar hij liep helaas vast.

    Toch iemand die het heeft weten te doen.

    Geniaal!!

  42. @Sjoerd: He sjoerd…. ik bedenk me net dat je misschien een probleem hebt. Iphone pc suite installeert een app op de iphone om met het programma te communiceren. Deze app (deamon) stond al op mijn iphone VOORDAT ik problemen had. Ik hoop dat je deze deamon er nog op krijgt anders gaat het allemaal niet lukken. Stond deze er wel al op dan heb je geluk.

    Iphone pc suite is al vele malen mijn redding geweest zoals je al eerder in mijn verhaal kon lezen. het stelt me in staat dat zodra de iphone maar een usb connectie kan maken (lukt altijd), ik alsnog apps (ipa en debs) kan de-installeren en installeren om eventuele fouten in de startup te fixen.

    Ik wens je succes en laat het weten

  43. @Marco:
    Helaas, ik had die deamon niet, kwam daar ook achter na het lezen van de (overigens in zeer hilarisch Engels) handleiding. Maar dat was nadat ik op de PC op het werk (heb thuis een Mac…) een dag lang tussen de bedrijven door heb lopen proberen. Uiteindelijk toch maar gerestored in iTunes en alles nu weer terug. Behalve dan natuurlijk alles dat met Rock Your Phone te maken heeft: dat werkt gewoon niet goed en ik baal dat er mensen zijn die via RYP apps verkopen. Wat ik alleen niet snap: hoe krijg ik die deamon op mijn iPhone? Kan daar bijzonder weinig over vinden. Kun je me misschien vertellen hoe ik dat kan doen? Of is dat gewoon een knopje in de Panda app? Alvast bedankt en ik ga zeker (zodra ik weet hoe) die deamon installeren, voor de toekomst zeg maar…

    Bij de weg: bij jou draait alles nog goed? En heb je die patch voor 3.1.3 alsnog er op gezet? Zou het niet genoeg zijn als je in het SystemVersion.plist bestand het versie nummer ophoogt? Of doet die patch meer dan dat? Ben een beetje huiverig die patch te installeren na jou verhaal. Ik heb overigens geen tethering patch geinstalleerd, maar alleen een APN changer via http://www.unlockit.co.nz. Werkt perfect. Moet je wel vanaf je iPhone doen, anders werkt het niet.

  44. De app werkt goed!
    Na het instaleren staat er een icoontje van de firmware changer op de springboard, openen, op “3.1.3” drukken en dan op “reboot”!
    Even wachten, en klaar!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.