‘Video wordt langer op iPad bekeken dan op pc of Mac’

Uit cijfers van het videobedrijf Ooyala blijkt dat iPad-kijkers langer bij een video blijven hangen. Ooyala verzorgt videodiensten voor veel bekende websites.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad videoVolgens cijfers van Ooyala, een producent van videotechnologie, kijkt de gemiddelde kijker langer naar een video op een iPad of iPhone dan op een desktopcomputer. Meer dan 60 procent van alle kijkers komt verder dan en kwart in video’s, twee keer zoveel als er blijven kijken bij een video op een gewone computer. Na drievierde van de video is iets minder dan de helft van de iPad-kijkers blijven hangen.


Ooyala staat een aantal websites bij met hun video’s, waaronder Dell, The Times, Rolling Stone en ESPN. Een volledig overzicht van hun klanten vind je hier. Waarschijnlijk is deze data van een groot aantal van deze sites afkomstig. Ooyala vermeld wel in het onderzoek dat de statistieken anoniem naar hun zijn opgestuurd.

Het onderzoek beweert dat ongeveer 30 procent van alle video’s die op een computer bekeken worden voorbij een kwart komen. Dit aantal verdubbelt op de tablet, waar het percentage de 60 procent passeert. Na driekwart zien we ongeveer hetzelfde: 20 procent van de pc- en Mac-kijkers is blijven hangen, terwijl meer dan 40 procent van de tablet-bezitters kijkt. Het onderzoek kijkt naar alle tablets, maar de link met de iPad is vrij snel gelegd: 99,4 procent van alle tabletvideo’s werd op een iPad geopend.

video's watched ipad

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.