iPhone-app Stanza krijgt voor de laatste keer een update

Stanza heeft voor het laatst een update gekregen door Amazon. De ebook-app

stanza boekenDe iPhone-app Stanza heeft dit weekend een update gekregen. Helaas is het voor de laatste keer, want eigenaar Amazon heeft klaarblijkelijk besloten om de app niet verder te ontwikkelen. Een medewerker van de klantenservice van Amazon gaf aan: “na deze update zullen we Stanza niet langer updaten of ondersteunen”. Stanza was een van de meest populaire apps om boeken te lezen, ver voordat de iBookstore van Apple op het toneel verscheen.

In plaats daarvan kun je terecht bij de Kindle-app voor iPhone, iPad en iPod. De Stanza-app biedt toegang tot duizenden gratis boeken uit het publieke domein, maar geeft ook de mogelijkheid om boeken te kopen via externe aanbieders. Eerder deze maand bleek al dat Stanza niet goed werkte onder iOS 5. In de laatste update heeft Amazon dit opgelost, samen met bugs in de gebruikerservaring en problemen met het crashen van de app.

Er was al bijna een jaar geen update meer voor Stanza verschenen. Amazon kreeg het bedrijf Lexcycle in 2009 in handen. Lexcycle had Stanza ontwikkeld als een oplossing om boeken in de formaten ePub, eReader, PDF, Comic Book Archive en DjVu te tonen. Sterk punt van de app zijn de vele mogelijkheden om de tekstweergave aan te passen aan je eigen smaak. Officiële bevestiging dat Amazon definitief stopt met Stanza is nog niet gegeven, maar Amazon meldde het stoppen van de verdere ontwikkeling al aan meerdere klanten, waaronder een redacteur van Macworld.

Downloaden: Stanza (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2011, 11:37
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, stanza

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.