Reacties voor: iPhone 11 Pro-camera komt steeds dichter in de buurt van DSLR [video]

In deze video is te zien hoe de foto's van de iPhone 11 Pro zijn ten opzichte van foto's die met een $7.500 kostende DSLR zijn gemaakt. Het gaat er niet zozeer om welke van de twee wint, maar je bedenkt je misschien wel twee keer of je die zware cameratas nog wel wil meenemen bij je volgende weekendtripje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Dit is weer een leuke appels met peren vergelijking. Lekker voor wat controverse. M’n vingers popelen om zelf wat te tikken, maar ik doe het niet. 😃

  2. Op het kleine scherm inderdaad weinig verschil. Maar het wordt een probleem wanneer je in zoomt of de foto wilt laten bedrukken.

  3. Het zou leuk zijn als hij ook foto’s van veraf had gemaakt! Dat zou voor mij relevanter zijn geweest

  4. Dit is geen correcte vergelijking. Dit gaat vooral op met goede verlichting en met stilstaande objecten. Zodra er beweging plaatsvindt of er wordt in gefotografeerd met weinig licht is het verschil direct zichtbaar.

  5. Ik heb vorige week mijn foto’s gemaakt op mijn nieuwe 11 Pro Max vergeleken met die van mijn Sony systeemcamera A6000 (vier jaar oud) op een 27″ 5K iMac-scherm. De resolutie van de iPhone is een stuk lager en dat levert vanzelfsprekend minder detail op. In RAW is het resultaat zelfs matig vergeleken met de systeemcamera. In jpeg is het verschil (behalve dan die resolutie) wat minder dramatisch. Dat bewijst wel dat de software van de iPhone 11 Pro veel goeds doet. Ik denk dat iPhone11 Pro prima geschikt is voor de betere ‘kiekjes’ in jpeg. Voor het echte fotowerk is het verschil nog altijd veel te groot…

  6. Ik snap niet dat dit soort vergelijkingen gemaakt worden. Over het al gemeen zijn mensen die op de telefoon fotograferen niet in de markt voor een camera van enkele duizenden euro’s. Daarnaast zijn smartphones ten opzichte van pro dslr’s in het donker een ramp

  7. Ik vond dit een erg interessante vergelijking.

    Ik heb vrij fanatiek gefotografeerd met een Canon EOS 550D (natuurlijk onvergelijkbaar met een Canon 1DX Mark II)

    Maar voor elke vakantie stond ik de laatste tijd weer in dubio of ik dat grote gevaarte moest meenemen.

    Mijn conclusie is wel dat ik met de iPhone 11 Pro makkelijker en beter fotoos neem dan met mijn oude consumenten DSLR, en deze dan ook zonder schuldgevoel thuis kan laten (en misschien maar moet gaan verkopen.)

  8. Door naar een filmpje te kijken is geen vergelijk. Je moet de bestanden naast elkaar vergelijken, en dan is het verschil duidelijk te zien.
    Alleen al de grootte van de sensor, telefoon ten opzichte van camera is gigantisch, en dus ook het verschil bij een echte vergelijking!

  9. Hier maken we op een iPhone 11 met de UltraGroothoek lens binnen vaak zeer slechte foto’s.
    Ik ben al een poosje met Apple bezig en het komt erop neer dat de (extra) Ultra Groothoek lens eigenlijk een doodgeboren kindje is.
    De lens heeft te veel licht nodig binnen en gaat hierdoor helemaal de mist in.
    Ook kan je geen nachtmodus en Deep fusion gebruiken….. zelfs die extra processor kan er blijkbaar niet voor zorgen dat de enorme vervorming aan de zijkanten wat hersteld wordt.
    Men geeft nu het advies om in RAW te fotograferen omdat de binnen foto’s slecht zijn en daardoor de jpeg compressie op hol lijkt de slaan.

    Maak maar eens foto’s binnen met een donker onderwerp ergens in beeld waarbij je zult zien dat het donkere deel veel te veel gecomprimeerd wordt
    Of een foto met een hoofd aan de zijkant elke een soort punt hoofd woord.

    De gewone groothoek lens maakt wel goede foto’s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.