Reacties voor: Vetwerende laag op iPhone 3GS heeft last van slijtage

De iPhone 3GS is voorzien van een vetafstotende laag, maar een gebruiker die fanatiek Flick Fishing speelt, heeft al last van slijtage op de plek waar hij steeds met z'n vingers ronddraait.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 82 reacties

  1. Hmm, verkleuring van de iPhone 3GS bij ‘teveel hitte’ en nu dit. doe mij die haarscheurtjes maar gewoon, dat was te overzien!

  2. Er is speciale folie te koop die helemaal om de iphone gaat en oa beschermt tegen krassen en vette vingerafdrukken.

  3. Zou dit onder garantie vallen? Vraag me ook af of je het ook echt ziet als je normaal op je scherm kijkt, dus niet vanaf de hoek zoals op de foto en zonder toevallig lichtinval…

  4. Nogal ja. Ik wil het liefste niets om aan te merken hebben, maar als dit standaard gaat worden…Het scherm zou sowieso nooit behalve krasjes gekke dingen mogen vertonen. Is toch het belangrijkste element van de iPhone om ermee te werken.

  5. Is heus wel weg te poetsen, alleen ben je de laag dan kwijt. 😉

  6. Origineel geplaatst door MarinaEr is speciale folie te koop die helemaal om de iphone gaat en oa beschermt tegen krassen en vette vingerafdrukken.

    ja dat zocht ik laatst, maar het enige dat ik kon vinden in die trant is meteen 22€. Beetje duur geintje voor een folietje niet?:/
    Tevens vraag ik me af hoe deze Duitser het heeft weten te turfen. Ik kan me een filmpje herinneren van een Duits kindje dat volledig uit z’n plaat ging op z’n toetsenbord omdat een spelletje niet goed ging. Als dit persoon ook uitbundig hard z’n frustratie op de onschuldige oleofobiche laag loslaat is het natuurlijk niet heel gek dat het ook stuk kan…

  7. Gewoon vanaf de eerste dag een ZAGG folie monteren en dan ben je ook ineens gerust, want volgens mij is die coating ook niet zo krasbestendig zoals het scherm zelf is.

  8. Omdat 1 gebruiker hier last van heeft, van de hoeveel
    ONZIN

  9. @MrPhobos: Je bedoelt dit filmpje zeker?

  10. Origineel geplaatst door MrPhobos
    Origineel geplaatst door MarinaEr is speciale folie te koop die helemaal om de iphone gaat en oa beschermt tegen krassen en vette vingerafdrukken.ja dat zocht ik laatst, maar het enige dat ik kon vinden in die trant is meteen 22€. Beetje duur geintje voor een folietje niet?:/
    Tevens vraag ik me af hoe deze Duitser het heeft weten te turfen. Ik kan me een filmpje herinneren van een Duits kindje dat volledig uit z’n plaat ging op z’n toetsenbord omdat een spelletje niet goed ging. Als dit persoon ook uitbundig hard z’n frustratie op de onschuldige oleofobiche laag loslaat is het natuurlijk niet heel gek dat het ook stuk kan…

    22€ tegen een toestel van om en bij de 600€ is toch goedkoop, of heb je liever dat er iets met het scherm gebeurt? Een scherm laten vervangen kost je een pak meer dan die 22€. Als je bij ZAGG besteld betaal je die prijs met verzendkosten inbegrepen naar je thuis en dan heb je wel de beste folie die verkrijgbaar is voor je iphone, daar kan de folie van de locale phoneshop niet tegenop.

    Origineel geplaatst door tokke
    Omdat 1 gebruiker hier last van heeft, van de hoeveel
    ONZIN

    Ik speel ook behoorlijk veel games op de iPhone (heb wel een 3G, maar het is als voorbeeld dat ik het bedoel) en bij games zoals Assasin’s Creed, Hero of Sparta en allicht nog enkelen anderen zit de “joystick” telkens op dezelfde plaats en als je enkele uren gespeeld hebt merkt je dat die plek het redelijk te verduren heeft gekregen, dan krijg je een stevige ring vet van je vingerafdrukken en misschien nog in combinatie met zweet. Dus volgens mij gaat dit op termijn bij anderen ook zichtbaar worden.

  11. Gewoon een screenprotector op je scherm aanbrengen, dan heb je van deze zaken ook geen last.

  12. ZAGG is dé oplossing, gebruik deze al vanaf m’n 2G
    Krasbestendig, vette vingers zie je er veel minder op en zijn er eenvoudig wer af te halen, absoluut de moeite waard om in te investeren

  13. Iemand een tip voor een goedkope screenprotector?

  14. wat zit iedereen nou bezig over een schermprotector ???? dit mag gewoon niet, zelfs al wrijf je de hele dag steeds op dezelfde plaats op je scherm….

  15. Hoezo zou je een screenprotector moeten kopen als apple haar beloftes over haar scherm niet waar kan maken. Je betaald natuurlijk genoeg voor de iPhone waar je vanuit mag gaan dat er een goede een coating overheen zit omdat dit beloofd is. Apple zorgt maar dat het haar beloftes nakomt zonder dat ik er extra geld tegenaan moet smijten.

  16. Origineel geplaatst door Lars
    Iemand een tip voor een goedkope screenprotector?

    http://www.dealextreme.com/search.dx/search.iphone
    Daar heb je ze al voor 1,07 euro inc verzenden.
    ZAGG is wat mij betreft nog erger dan apple in “betalen voor het naampje” ozicht..

  17. Ja wat zijn de betere scr protectors

  18. De spelletjes met een vinger beweging op één plek zouden verboden moeten worden.

  19. screenprotector: €10,- bij Mediamarkt voor twee stuks inclusief microvezeldoekje. Ben ff het type kwijt.

  20. Zo wel geniaal zijn als dit van te voren bedacht is.

    Komt er nu een Iphone 3GSV ,zonder slijtage.

    Dan verkopen ze er weer miljoenen omdat er een 3d kompas op zit +decibelmeter!

  21. so tis niet zo’n beetje zichtbaar ook!! en dat kreeg hij niet weggeveegd???

  22. ik hoor eigelijk alleen maar klachten over de 3G S
    ik blijf maar bij mijn huidige 3G

  23. ZAGG is nergens voor nodig, onzin die prijs van hun, gewoon eentje bij Media markt halen. Trap niet in die verhalen over ZAGG is totale onzin heb het ook gehad en vind de goedkope veel lekkerder voor me vingers.

  24. En ik maar zeggen dat je moet wachten met de aanschaf van een nieuw product tot na een paar maanden de kinderziektes eruit zijn… Maar goed.

    Ik heb via eBay van die knaken folietjes besteld voor €0,18 incl. verzendkosten uit Hongkong (heb wel opeens veel spam in mijn spamfolder…). Je ziet ze bijna niet zitten en ze kunnen net zo makkelijk aangebracht worden als die dure dingen. Ze zijn vast niet zo goed als die dingen van €20 maar als hij er niet meer uitziet vervang ik hem gewoon. Lekker belangrijk. Maar ik heb er niet eens eentje op en heb sinds de 10 maanden dat ik mijn 3G heb nog geen enkel krasjes op het scherm. Hoe komt dat? Ik gebruik zo’n zakje waar ik hem in kan doen en die van binnen met een speciale microfiber is bekleed (ook van buiten). Schuif mijn 3G erin, wrijf een beetje en hij is schoon. Krassen komen voornamelijk door sleutels in je broekzak, naast je iPhone en zand (en ja, laten vallen: moet je ook niet doen). Een keer in de maand was ik hem uit met lauw water en groene zeep en het zakje is weer vetvrij.

  25. In t-mobile winkel: screen protectors verkrijgbaar, 3 voor 8 euro. Nog bizar duur trouwens voor een foli van een paar cent.

  26. Silicone spray werkt ook goed.
    Heb k al verschillende personen mee geholpen.

    Hoef je geen screenprotector te plakken.

  27. @tokke: Think again, als dit over het hele scherm gebeurd na 10-12 maanden dan zitten mensen er mee.

    Het is verder kijken dan je neus lang is. Het kan nu maar 1 zijn maar over een jaar kunnen het de helft van de 3GS eigenaren zijn.

  28. Ik begreep dat de protector niet goed zou plakken door die speciaale laag.heeft iemand daar ervaring mee? Hij Zou loslaten.
    Roy

  29. De switch shop in antwerpen( zijn der 2) verkopen ze 4 screenprotectors doekje plaatje om alles glad te strijken voor €9! Van het merk Artwizz -merk zal wel bekend zijn voor vele onder jullie – onder de naam “scratch stopper for iphone 3g”. deze zal ook wel online te bestellen zijn. En er zijn er ook al te vinden voor €2 op van die hongkong sites incl verz. kosten!

  30. Ik ben erg “fan” van Apple producten en gebruik ze graag. Heb thuis een Macbook, iMac en iPhone. Alleen met de iPhone heeft Apple nogal eens problemen.

    Eerste generatie iPhone > Bepaalde batch met schermen waarvan het touch gedeelte uitviel/niet meer goed werkte. Schermen waarvan de zwartwaarde grijs was.

    3G > Haarscheurtjes in behuizing.

    3GS > Verkleuring bij warmte, nu beschermlaag van scherm dat slijt waardoor je rare vlekken krijgt.

    Er is dus nog geen iPhone geweest die geen problemen heeft… Ik vraag me af of ze wel dingen testen bij Apple.

    Zoals bijvoorbeeld het “plastic” (zo mag je het eigenlijk niet noemen). Ik neem aan dat ze een behuizing onder veel omstandigheden testen voordat het in productie gaat. Warmte, kou, vocht, kracht/flexibiliteit enzovoort.

    Ditzelfde geldt voor de beschermlaag op het scherm. Zoiets ga je toch testen door een paar uur/dagen lang een herhaalde beweging op de zelfde plaats te maken. Zodat je op die manier de duurzaamheid van de beschermlaag kunt testen.

    Ik krijg bij de iPhone het idee dat Apple allemaal dingen bedenkt en gelijk in productie neemt. Pas bij release en gebruik door de kopers komen zulke problemen aan het licht en duurt het maanden voor zoiets opgelost wordt. Of het wordt helemaal niet opgelost…

    Ik heb een 3GS in bestelling, maar ik krijg er steeds meer een raar gevoel bij. Ik koop een zwarte dus van verkleuring zal ik niets merken. Ik ga niet zo’n idioot spelletje doen als de persoon van de foto’s heeft gedaan. Maar wat als dit nog maar het begin is van alle problemen? Want komt er straks nog meer? Kompas die vast slibt door slijtage? GPS ontvanger die geen fix meer kan krijgen?

    Het klinkt misschien een beetje paranoia maar ik heb geen zin aan gekloot. Vooral omdat ik dan terug moet naar Belgie.

  31. Dat ze zo’n zaken niet grondig testen vooraleer ze hun toestel aan de verbluffende prijs van 560 tot 650 euro (in België, zonder koppelverkoop) uitbrengen, daar kan mijn simpele breintje niet bij!

  32. Ik denk dat het heel simpel is. De 3G heeft een scherm waar de bovenlaag van glas is. Kras-en slijtvast maar houdt wel vingerafdrukken vast.

    Om dat laatste te verhelpen zit er nu een of andere coating op het glas. Nu kun je hoog of laag springen, maar de kans dat z’n coating dezelfde krasvastheid heeft als een stuk glas is niet zo hoog. Kiezen uit 2 kwaden dus.

  33. Is dit echt, of zijn het foto’s van een attention whore die op zijn scherm heeft geblazen en vervolgens in de condens een circeltje heeft getekend?

  34. @Werner:

    Dan vergeet je nog de alombekende vastzittende homebutton van het mobieltje, de verschrikkelijke traagheid na het installeren van meer dan 10 apps, of het bijna volledig benutten van je geheugen (muziek, vids, ..), de nutteloze implementatie van finder bij het lang inhouden van de homebutton (stoort mateloos als diezelfde na een tijdje vast komt te zitten), oververhitting bij langdurig wifi/3G gebruik, ophoping van stof binnenin, en ga zo maar door.

  35. Ik heb afgelopen donderdag m’n Power Support Air Jacket voor m’n 3GS binnengekregen. Hier zitten ook 2 soorten folietjes (1 glanzend en 1 matte). Mocht dit probleem bij mij dus voordoen, dan kan ik die dingen er nog altijd overheen plakken.

  36. @Frank: Dan ben je al te laat. Je moet het voorkomen…

  37. Dus ik hoor hier dat de meeste mensen geen screen protector gebruiken ??

    OMG ?!?!

    Zo’n ding kost nog geen 8 euro en gaat 6 tot 10 maanden mee ?!?

  38. ik gebruik idd geen scr. protector.
    Met een scr. protector had ik ALTIJD KRASSEN en daar werk ik gek van!!!! nu al een aantal maarden zonder protector en geen enkel krasje 🙂
    Ik heb nu me 3GS overigens wel altijd in een sokje zitten hoor, hier besteld.

  39. @Werner:

    Jii snapt er echt niets van hè?

    Ik zit in de telefoon branche en elke lees elke telefoon krijgen wij weleens terug om te repareren. Er is 1 iPhone 3gs op de 1.000.000 verkochte met zo’n scherm en jij suggereerd meteen dat Apple maar kwakkeloos en impulsief iets op de markt zet?
    De meeste problemen met een iPhone zijn keurig zelf op te lossen dmv software update/restore terwijl je Samsung 3 weekjes op vakantie gaat. Lijkt me keurig geregeld door Apple?
    Het blijft een feit dat sommige iphones warm worden, wat ik ook niet goed wil praten, maar het blijft elektronica wat gewoon storing kan geven. En zeg zelf, het is toch veel leuker om lekker gal te spuwen dan positieve reacties achter te laten op internet. De 950.000 gebruikers die tevreden zijn zal je geen nieuws bericht zien maken.

    Moraal: Als je bang bent om electronica te kopen dat defect kan gaan moet je een baksteen kopen.

    Sorry wilde ik ff kwijt… Owja, ZAGG for life 🙂

  40. Mensen die condooms om hun mobiel doen. :’)!

  41. Meesterlijk, terwijl ik dit bericht doorlees gaat mijn bel: postbode met mijn ZAGG invisble shield 😀

    Zo maar ff een uurtje uittrekken voor het opplakken 😉

  42. @NeoAndersom: aan zulke reacties merk je wel dat de gemiddelde leeftijd hier /- 15 jaar is. Lekker belangrijk dat je je stukje folie binnen hebt.

  43. Ohja en ik zou bijna het afbreken van de silence switch bij de 3G vergeten…

    Kortom, erg veel problemen die gewoon te voorkomen waren door veel en uitvoerig te testen…

  44. Origineel geplaatst door Marleen
    @NeoAndersom: aan zulke reacties merk je wel dat de gemiddelde leeftijd hier /- 15 jaar is. Lekker belangrijk dat je je stukje folie binnen hebt.

    Fijn dat je je thuis voelt…

  45. Origineel geplaatst door pieterman
    De spelletjes met een vinger beweging op één plek zouden verboden moeten worden.

    En de slide to unlock dan?
    Óf die moeten ze elke keer op een ander punt op het scherm laten verschijnen, óf je krijgt daar (als dit nieuws klopt) na verloop van tijd ook een mooie slijtplek zitten…

  46. Ik heb zelf de 3G gehad en heb nu de 3GS besteld. Wel jammer om te horen dat er minpunten bijkomen. Verkleuring door oververhitting en nu slijtage van het scherm. Mijn 3G was wit en had na een korte tijd al haarscheurtjes. Er zullen genoeg mobiele toestellen zijn die gebreken hebben. Hierdoor laat ik mijn bestelling niet annuleren. En het mooie is dat het model hetzelfde is gebleven want dan past hij in mijn “By More” case + SP. Ik vind wel; beter voorkomen dan genezen.

  47. Auto’s worden ook uitvoerig getest, en op het moment van de release komen er ook allerlei klachten.
    Dit is met alles zo…
    Apple test die dingen heus wel.

  48. @NeoAndersom:
    Misschien komt dat ook door het lijdende voorwerp van het topic: mensen die visspelletjes spelen op hun iPhone…

  49. @Lars:

    7 eur 3 stuks

  50. Ik doe nog lekker met mn iphone 1G, nooit probleme mee gehad behalfe de brick bij 1.1.2 dan XD (dat was ook mn eige schuld)

    Ik heb toen die tijd “ScratchStopper” van Artwizz gekocht koste een tientje volgens mij bij apple shop zwolle, 4 folietjes en doekje dat goed ontvet. Beschermt tegen alles (ik heb een paar zware krassen gehad maar na een keer vervangen niks meer van te zien. Im heb met mn eerste protector iets meer dan een jaar gedaan.

  51. Ik heb de 3GS sinds dag 1, de coating is juist een oplossing! Een opluchting! Hiervoor de gewone 3g maar daar werd ik gek van het gepoets! Het verschil is echt merkbaar 🙂
    Die foto’s zijn leuk, maar get rea, it is the first one…. Ook met de zogeheten bruine strepen.. Fabels en bangmakers..
    Ik ben zelf een erg tevreden en kan het iedereen aanraden, 3GS!

  52. Ik betwijfel de waarheid van dit verhaal.

    Ik gebruik mijn iPhone 3G zeeeeer intensief, heb de eerste generatie iPhone ook erg intensief gebruikt. Geen folie, so what! Dat er wat krasjes op komen, scherm en behuizing, het is een gebruiksvoorwerp. De eerste generadie had overal krassen zitten, zelfs een flinke deuk in de rechterbovenhoek… Ik geef nog altijd mijn vriendin liever een kus, dan mijn iPhone voor het slapen gaan…

    Mijns inziens is de iPhone nog steeds de beste telefoon op de markt. Ieder merk heeft enkele minpunten, maar deze brengen zowat iedere maand een nieuw model uit.

    Ik vind dat iedereen hier een beetje histerisch reageerd…

  53. Al dit soort verhalen krijgt pas enige waarde als het op grote schaal gemeld wordt, tot die tijd kan het makkelijk een productiefout zijn.

    Alle ellende die hierboven genoemd wordt heb ik nooit meegemaakt bij mij 2e gen iPhone en m’n iPhone 3G. Misschien moet daarover maar eens een nieuwsbericht geschreven worden..? 😉

  54. Weet je wat ik denk dat je mooi gebokt met die 3gs, en wie weet wat er nog meer gaat komen.hou liever me 3g met scheurtjes koop wel weer eens een nieuw achterkantje.
    Slijtage aan het scherm moet een zeer intesieve iphone gebruiken zoals echt niet aan denken!!!

  55. Marleen is dus 16 jaar? Raar om zo te reageren, errug jammer voor een ‘volwassene’ 😉

    Neo succes met je Folie hehehe trek er maar 30 minuten meer bij 🙂

  56. Origineel geplaatst door Mathijs
    Ik betwijfel de waarheid van dit verhaal. Ik gebruik mijn iPhone 3G zeeeeer intensief, heb de eerste generatie iPhone ook erg intensief gebruikt. Geen folie, so what! Dat er wat krasjes op komen, scherm en behuizing,
    het is een gebruiksvoorwerp. De eerste generadie had overal krassen zitten, zelfs een flinke deuk in de rechterbovenhoek… Ik geef nog altijd mijn vriendin liever een kus, dan mijn iPhone voor het slapen gaan… Mijns inziens is de iPhone nog steeds de beste telefoon op de markt. Ieder merk heeft enkele minpunten, maar deze brengen zowat iedere maand een nieuw model uit.Ik vind dat iedereen hier een beetje histerisch reageerd…

    Gast…dit gaat over de 3gs!

  57. For around 10 euros you can get a 3 pack of screen covers , just search the online stores and you find them or by mediamarkt a complete cover for back and front for 14 euro

  58. Ik ben ook niet zo tevreden over het scherm. De vetwerende laag zorgt bij mij dat er al snel een doffe waas over heen komt. Ik kon op mijn 3GS veel langer werken zonder hem schoon te hoeven maken.
    Ook de kijkhoek is iets minder en het contrast iets lager (dit zijn geen grote verschillen).

  59. heb nu net een 3GS besteld bij de t-mobile (nl)
    nu maar hopen dat het scherm wel wat langer meegaat.
    misschien een idee om gelijk maar een folietje te halen bij de applestore?

  60. volgens mij heeft hij ‘m gewoon niet schoongeveegd en zal hij denken dat bij een vetwerende laag er sowieso geen vet op komt, een echte dommerik dus.

  61. Stelletje paniekzaaiers, tjonge jonge jonge get a life.

  62. Ik heb nou niet echt last van vette vegen of vinger afdrukken op mijn iPhone 3G. En als ik een vlek zie dan veeg ik hem langs mijn broek en dan is het hele schermpje weer schoon. Daar ga ik geen screen protector voor kopen hoor. Vlek, Veeg en Vschoon zo simpel is het. 😉

  63. @Croiman:Je maakt een geintje hoop ik. Zou je wat meer kunnen uitweiden over de siliconetruc?

  64. Ik geloof mijn ogen niet.

    De coating slijt binnen korte tijd en als antwoord geeft men: “moet ie maar dat spel niet spelen.”

    Elders op deze site:

    “Zet de airco aan in de auto of koop een speciale houder om het toestel te koelen” als oplossing voor het verkleuren van de witte iPhone 3GS veroorzaakt door hitte van langdurig gebruik i.c.m. GPS, dataverbinding en het afspelen van muziek.

    Dat men liefhebber is van het merk en/of apparaat zou niet moeten betekenen dat men alles slikt.

    Als je monitor of tv dode pixels vertoont ga je toch ook niet zeggen dat je die pixels maar zelf inkleurt?

  65. Een van de betere screenprotectors zijn van Brando , makkelijk aan te brengen en zeer goed te onderhouden , nu een jaar op iphone zitten en nog als nieuw

  66. Origineel geplaatst door Een rationeel iemandIk geloof mijn ogen niet.De coating slijt binnen korte tijd en als antwoord geeft men: “moet ie maar dat spel niet spelen.”Elders op deze site:“Zet de airco aan in de auto of koop een speciale houder om het toestel te koelen” als oplossing voor het verkleuren van de witte iPhone 3GS veroorzaakt door hitte van langdurig gebruik i.c.m. GPS, dataverbinding en het afspelen van muziek. Dat men liefhebber is van het merk en/of apparaat zou niet moeten betekenen dat men alles slikt.Als je monitor of tv dode pixels vertoont ga je toch ook niet zeggen dat je die pixels maar zelf inkleurt?

    dat krijg je met Apple fans. Die zullen het merk blijven verdedigen of fouten ontkennen want het merk is heilig en Steve is God. Ik stoor me daar ook wel eens aan. Apple kan niets fout doen en mankementen liggen altijd aan de gebruiker. Ik vind Apple producten echt geweldig maar we moeten wel kritisch blijven en als iets niet goed is moet Apple net als elke fabrikant gewoon de deksel op zijn neus krijgen.

  67. Origineel geplaatst door Marleen
    @NeoAndersom: aan zulke reacties merk je wel dat de gemiddelde leeftijd hier /- 15 jaar is. Lekker belangrijk dat je je stukje folie binnen hebt.

    Ehhh en waar slaat dat op?

    OT
    Njaa, shithappens ik hoop voor de 3GS gebruikers dat hun dit niet overkomt, Ik heb lekker me 3G nog een jaartje en kijk dan wel wat de iPhone dan te bieden heeft.

  68. hmm, ik krijg woensdag me iPhone binnen en ik was zoiezo al van plan om een bodyguardz er op te doen. Maar dit klinkt niet al te best… Achja dan kan ik altijd na een half jaartje aanspraak maken op de garantie als er een oplossing voor is gevonden 😛 Ik heb het ook al voor elkaar gekregen om voor de meest pietluttige redenen nieuwe ipods te krijgen van de garantie, 2 keer in 1 jaar… dus dat moet ook wel lukken met de iPhone neem ik aan.

  69. nou ik heb door deze discussie toch maar even de bodyguardz op de voorkant gedaan 🙂 je weet maar nooit he..

  70. @Shorty007: lol

    @michiel: je zou daar een Walkthrough voor moeten maken op het forum 😉

  71. Een geval voor de garantie. De iPhone is veel te duur om dat soort fouten te accepteren. Screen protector? Mij niet gezien. Als het apparaat niet deugt moet Apple het maar oplossen.

  72. Well, ik denk dat dit normaal niet kan gebeuren, het ziet er precies uit dat zijn scherm verhit en vervormd geraakt is, en wss een productie fout. Denk niet echt dat het mogelijk is om dit te verkrijgen na een week.

  73. Die anti vet laag merk je niet eens. Ik vind het maar onzin dat ze hem erop hebben gezet als er nu al slijtage problemen mee zijn. En een bescherm plaatje aanbrengen maakt je iPhone er zo goedkoop uit zien. Het scherm is krasvrij, zelfs voor sleutels, en je kunt wel alle krassen zien op het beschermplaatje. Waarom zou je die dan gebruiken?

  74. Het hoort natuurlijk niet te gebeuren, maar zo ernstig als op de derde foto is het niet. Als je het orginele artikel op iPhone-ticker leest, staat er commentaar van de eigenaar bij:
    De eerste foto is met vettig scherm.
    De tweede foto met schoongeveegd scherm.
    De derde foto is bewasemd om de cirkel goed zichtbaar te maken.

  75. ik zit eigenlijk al een tijdje te wachten op een scratch test van de 3GS. Kan wel zeggen dat t allemaal tzelfde is maar ik wil t liever even echt zien haha. en ze hebben toch veranderingen doorgevoerd wbt het scherm…. Ben wel benieuwd eigenlijk.

  76. Als het alleen maar die coating is, dan valt het hopelijk nog mee.

    Wel heb ik een onzeker gevoel, omdat ik de iphone 3gs in bestelling heb staan, dus een grote kans heb op wat problemen als ik al die dingen lees over de 3gs.

  77. ’tis een gebruiksvoorwerp mensen die slijten. En als ze versleten zijn koop je gewoon een nieuwe…

    Gezeik altijd van mensen die verwachten dat hun iPhone in 2015 nog als nieuw is. Don’tuse anything you can’t afford to lose. Wordt je ongelukkig van.

  78. Ik vind de reacties voorbarig en één enkel toestel met een licht gebrek is niet representatief.
    Indien het een maandagmorgenmodel is zal hij vast een nieuwe krijgen.

  79. Denk dat het gewoon 1 uitzondering is…hoop het tenminste, maar ik ga nu wel even kijken naar een screen protector, je weet maar nooit. Je hebt natuurlijk wel een jaar garantie op de iPhone 3G s hè, ze kunnen moeilijk zeggen dat je geen garantie hebt omdat je hem teveel gebruikte…

  80. Ik denk dat ik maar stop met het lezen van de reacties. Altijd hetzelfde gezeur…echt grappig … wel warm niet warm, krassen, vetlaag, folie, wel een htc geen htc …toch maar een N97 … het gaat hier toch gewoon om de iphone? Waarom altijd maar die vergelijking met andere toestellen en extreme gevallen van zogenaamde power users? Snel ontevreden ofzo? Ik ben hartstikke blij met mijn bellende apple en ik verwacht geen problemen. Mocht dit wel zo zijn ga ik terug naar de winkel en lossen die het wel op. Simpel.
    Wil dan in mijn (voorlopig) laatste reactie toevoegen; heb een red rebel hoesje…gemaakt van hard en zacht plastic…zaten 2 screen protectors bij..passen op een mm na niet nauwkeurig…verder prima! plus doekje plus lader standaardje en houder voor horizontale stand om video te kijken.. 24,99 bij de MM. Doe ik m ook nog in het zakje en geef ik m een kusje voor het slapen gaan.
    Ik heb trouwen nog geen hitteproblemen, scheurtjes, afgebroken mute button , verkleuring of vastlopers… 🙂
    Wat wel echt jammer is dat de iphone de was niet doet, geen koffie zet geen airconditioning heeft en ga zo maar door…
    Voor de tevreden gebruikers net als ik…veel plezier met de 3g S

  81. Whaha Nederlanders.. wel geld over voor een mooi toestel maar geen geld over voor een beetje protectie..

    dan moeten jullie niet zeuren dat er krassen/vlekken komen. Alles wat gebruikt wordt, wordt belast met gebruikers sporen..

    Ik heb zojuist 2x zagg shiels besteld voor mijn 3gs,, maar mijn 3gs is nu vettig.. met wat kan ik het best mijn telefoon ontvetten? (mocht ik er 1 verpesten heb ik er nog 1. (inmiddels al 2 dagen binnne)

    (vooral nu ik lees dat er een soort laag opzit durf ik het niet met allerlei agressieve middelen te ontvetten)

    iemand tips?

  82. @YL

    Maakt niet uit waarmee je het schoonmaakt, je moet niet bang zijn voor krassen/vlekken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.