Reacties voor: Verslechterde accuduur na upgrade naar iOS 4? Niet volgens Steve Jobs

Steve Jobs reageert op een klacht over de verslechte accuduur van de iPhone 3G/3GS na de upgrade naar iOS 4.
Michel Lusthof -

Reacties: 157 reacties

  1. naar welk email adres sturen die lui dat toch allemaal 😛
    en ik heb op mijn 3gs nergens last van 🙂

  2. Het lijkt mij vrij logisch dat hij iets minder lang meegaat aangezien je ook kan multitasken…Ok, het gebruikt minder stroom dan op Android en WinMo, maar gebruikt alsnog meer stroom dan wanneer de apps helemaal zijn afgesloten…

  3. Origineel geplaatst door borgqueenx
    naar welk email adres sturen die lui dat toch allemaal en ik heb op mijn 3gs nergens last van

    stevejobs@hotmail.com 😛

  4. Origineel geplaatst door borgqueenx
    naar welk email adres sturen die lui dat toch allemaal en ik heb op mijn 3gs nergens last van

    sjobs@apple.com

  5. bij mij is de periode tussen opladen alleen maar langer geworden

    die optie zat niet in de poll

  6. Als je een hoop apps open laat staan dan vind ik het niet gek dat je batterij snel leeg loopt. Steve heeft het gewoon verkeerd gepresenteerd. Hij had beter kunnen zeggen; “Als alle apps gewoon volledig gesloten worden, heb je een betere batterijduur” (dat ik overigens ook niet kan bevestigen). Apps blijven nu open staan en aan het einde van de dag (meestal als je iPhone op de laatste %’tjes van de accu draait) sluit je even alle programma’s, en dan is het al te laat.

  7. Door ‘multi tasking’ kun je vrij makkelijk vergeten dat er op de achtergrond nog een app draait die de accu belast lijkt mij. Imho de reden waarom bij enkele gebruikers de accu sneller leeg lijkt te trekken?

  8. Ik heb nog ios3 ( jailbreak ) maar sinds ik vorige week mijn t-mobile simlock heb laaten verwijderen heb ik er ook last van hij is echt snel leeg en wordt snel warm , iemand het zelfde probleem ?

  9. Ik gebruik geen apps die multitasken en sluit het meeste meteen. Van mij mag er een keuze komen om multitasken per app aan of uit te zetten.

    In de tijd dat tmobile problemen had met het netwerk was mijn batterij wel snel leeg. Dat heeft een paar weken geduurd maar nu nergens last meer van. Langer dan een dag heb ik de iphone nooit kunnen gebruiken.

  10. @phoenix:

    Bij mij is de accuduur ook beter geworden. (3G).

  11. Sinds ik mijn 3G geüpdate heb naar ios4 is deze qua accu alleen er maar op vooruit gegaan.
    Zou het misschien per iPhone kunnen verschillen?

  12. Hier ook beter (3G)
    apparaat is wel iets slomer.

  13. Accu gaat langer mee van mijn 3gs

  14. het is alleen maar slechter geworden op mijn 3G sinds iOS 4.0 🙁

    batterij sneller leeg,
    veeeeeeel slomer,
    veel apps werken niet waaronder camera en maps.

  15. @jack:

    Inderdaad, op me 3G is die veeeel beter.. heheh geniaal.. ik dacht al dat ik de enige was 😉

  16. Lekker profesionele reactie ook van iemand zoals Steve jobs -.-

  17. Zeker veel korter… tenzij..
    locatie voorziening uit staat en wifi uit (en niet bellen), dan is de accu duur behoorlijk goed.
    Belachelijk dat ik dit steeds handmatig aan weer uit moet zetten om een beetje acceptabele accu duur te hebben!
    Verder veel last van wegvallende verbindingen, zowel met 2g als met 3g
    IOS4 is in mijn ogen geen upgrade maar een downgrade…

  18. Ja mensen, ik moet zeggen dat ik best teleurgesteld ben over iOS 4. Het lijkt wel of ze er bij Apple vanuit gaan dat iedereen al over een 3Gs of iPhone 4 beschikt. Mooi balen voor mij en andere 3G bezitters.

    Sinds de update naar iOS 4 is het prutje met peren. Mijn 3G is enorm in snelheid teruggelopen en heb ik me tóch niet vergist; de batterij is toch een halve tot een hele dag eerder leeg (normaal gesproken 3 dagen). Geen ramp, maar weer een kleine irritatie.

  19. unlock schuifje hangt soms ook even vast.
    En ik denk dat mijn accu ook minder lang mee gaat.

  20. Een goed en duidelijk antwoord van Steve Jobs! (…)

  21. Dat de accu snel leeg is kan wel kloppen maar bij mij gaat het net zo snel als onder 3.0 en 2.0. Doe iets meer dan een dag meedus weinig verandert. Merk wel dat iOS4 meer processorkracht vergt maar dat is logisch. Ben wel tevreden met iOS 4.

  22. Het moet niet nodig zijn om apps welke op de achtergrond draaien handmatig te sluiten. Dit geeft Apple zelf aan. Mogelijk zijn apps welke nog niet ios4 geschikt zijn de veroorzakers
    ? Mijn 3gs gaat ook nog maar nauwelijks een dag mee met gemiddeld gebruik.

  23. Volgensmij is de mijne langer vol dan heden?

    PS: Heb trouwens een 3G

  24. Origineel geplaatst door OmeWillem
    Ja mensen, ik moet zeggen dat ik best teleurgesteld ben over iOS 4. Het lijkt wel of ze er bij Apple vanuit gaan dat iedereen al over een 3Gs of iPhone 4 beschikt. Mooi balen voor mij en andere 3G bezitters.Sinds de update naar iOS 4 is het prutje met peren. Mijn 3G is enorm in snelheid teruggelopen en heb ik me tóch niet vergist; de batterij is toch een halve tot een hele dag eerder leeg (normaal gesproken 3 dagen). Geen ramp, maar weer een kleine irritatie.

    Amen! Geen kleine irritatie, maar een grote. Telefoon is echt overduidelijk langzamer. Dat vind ik echt niet kunnen.

  25. 3.1.2 was een stuk zuiniger dan 3.1.3. De nieuwe 4.0 heeft het gelukkig niet erger gemaakt. Ook niet beter trouwens.

  26. Bij mij juist een verbeterde accuduur

  27. Amen! Geen kleine irritatie, maar een grote. Telefoon is echt overduidelijk langzamer. Dat vind ik echt niet kunnen.

    ff lekker op elke slak wat zout leggen. Dan zou die iets trager zijn, maar wel met die functies erbij.
    Koop je toch lekker een mooie Wmobile 6.5 ! koekoek

  28. Jailbrake op os3.2 was beter met zijn eigen programma’s om te multitasken…..batterij ging langer mee… Had ik het geweten had ik nooit geupgraded naar os4 !

  29. Ik weet nog niet; ik heb nog geen iOS 4 😛

  30. Lezen jullie je eigen artikelen wel? Dat is helemaal niet wat Jobs zegt. De vraag was: “zou er een reden moeten zijn dat de accu minder lang meegaat onder iOS 4?”. Het antwoord was “nee”, maar dat betekent niet dat mensen het niet ondervinden, maar dat mensen het niet zouden moeten ondervinden.

    Met andere woorden: het hoort niet, en als het wel het geval is, is er blijkbaar sprake van een bug of niet goed geoptimaliseerde firmware.

  31. Mijn batterij gaat juist een heel stuk langer mee sinds de update (3gs)

  32. @borgqueenx:
    Sjobs@apple.com

    Sent from my iPhone. 😉

    (ik heb er ook geen problemen mee op mijn 3GS.)

  33. Nou deze jongen had iOS 4, maar ben binnen 3 dagen alweer terug gegaan naar 3.1.3. Niet normaal hoe traag dat ding was. Ergens heeft de 3G een upgrade naar iOS 4 ook niet nodig want het enige zichtbare voordeel is de folders maar dat neem ik voor lief. Alleen al de telefoon opnemen was al teveel gevraagd voor iOS 4.

  34. Batterijduur is bij mij (3G) beter geworden. Kan ook een vertekend beeld zijn omdat door de 3g problemen bij T-mobile van laatst mijn batterij erg snel leeggetrokken werd door de netwerkverbinding. Dit is nu ook opgelost.

  35. Mijn 3G accu gaat ook overduidelijk minder lang mee.
    Met name met internetten over 3G gaat het bizar snel.
    En mijn telefoon is ook veeeeel trager geworden. Wou mijn 3G straks cadeau doen aan mijn pa als ik een iphone4 kan krijgen maar durf hem deze zo niet te geven, is echt veel te traag… dit kan apple niet maken voor mensen die nog een abbo hebben lopen van de 3G.

  36. Eerlijk is eerlijk, en het zal misschien vreemd klinken, maar sinds ik terug 3.1.3 draai op mijn 3GS lijkt het percentage nu vlugger te zakken dan bij iOS4.

  37. @GebradenKip:
    volgens de letter van de wet lees ik hier inderdaad ook dat als er problemen zouden zijn, Apple hier niks van zou weten. Eigen straatje verhaal weer, zoals we eigenlijk van Apple wel gewend zijn (ontkennen, maar ondertussen….).

    Persoonlijk wacht ik een degelijke jailbreak optie af. Ik hoef niet zo voorop te lopen met nieuwe Firmware versies. Vooral als je een jailbreak feun heb, is het vaak toch nog een beste klus. Dat wil je in een keer goed gedaan hebben.

  38. Zou het misschien niet kunnen komen doordat je wifi verbinding aan blijft staan terwijl je in sleep mode zit? Dat is het probleem dat ik heb.. ik vergeet steeds wifi uit te zette waardoor ik smorgens weer opnieuw moet opladen.

  39. Bij mijn iPod touch ook een duidelijk slechtere standby tijd. Nu binnen 3 dagen leeg tegen eerder circa een week. Dit bij gelijksoortig gebruik.

  40. Nog nooit zoveel vastlopers gehad sinds de update naar 4. Ik merk echter geen verschil met de accu.
    Ik hoop dat er snel een update komt.

  41. Ik heb het idee dat de accu het bij mij langer doet na de update. Wel veel meer crashes de laatste tijd. Gisteren had ik een spontane reboot, na een jaar 3GS gebruik.

  42. Ik doe tegenwoordig bij normaal gebruik nog maar een halve dag met mijn accu. Heb laatst maar mijn oplader meegenomen wat voor heel wat vreemde gezichten zorgde maar anders kom ik de dag niet meer door. Met IOS3 kon ik er zeker wel een dag mee doen!

  43. mijn accu is alleen maar beter geworden, bij de voorlaatste update naar 3.1.3 ging mijn accu wel minder lang mee maar nu met 4.0 gaat hij veel langer mee.

  44. alweer een software update?

    De batterij is eigenlijk nog vol, maar het scherm geeft aan dat deze leeg is?

  45. Ook ik heb na de update meer problemen met mijn 3G. Hij is trager, mijn batterij gaat nu nog maar 1 dag mee, voorheen 3 dagen, en sommige applicatie werken niet meer zoals navigon.

    Ik vind dat echt heel vervelend. Vooral dat mijn batterij snel leeg is en dat navigon geen gps meer kan vinden. Wanneer komt die eindelijk eens met een update??

  46. Met SysInfoPlus (Cydia) kan je je processorbelasting meten. Moet in rust snel terug naar < 0.04 % en dan gaat je batterij met Push, Wifi, Bluetooth en tmob 3G in standby 2 dagen mee.

  47. valt tog wel mee als het 3 uur mee gaat:S 😐

    bagger apple gebruik hem niet meer gebruik nu me ipod touch met tethering met een anders mob.

    3 uur:O kom op apple

  48. Misschien toevoegen aan de poll; “Nee, batterijduur is verbeterd”. En dan “Niet korter” veranderen naar “Geen verschil”.

  49. Bij mij gaat de accu zelfs langer mee

  50. Ik maak gebruik van de applicatie ‘battery life pro’ en ik kan door middel van een grafiekje aantonen dat de prestaties fors zijn teruggelopen sinds het installeren van iOS4.

  51. Off topic: Altijd weer leuk om te zien dat wanneer een onderwerp over batterij duur gaat, dat mensen over de snelheid of performance beginnen te discussiëren, of zelfs over het bereik van T-Mobile . . .

    On Topic: Ik ben in het bezit van een iPhone 3Gs. Direct na de komst van iOS4 heb ik dit geïnstalleerd op mijn iPhone. Ik ben mijn iPhone niet anders gaan gebruiken dan met OS 3.1.3. En in mijn persoonlijke geval (en dat viel me na een dag al op) gaat een batterijlading veeeeel langer mee onder iOS4. Zo zie je maar . . . .

  52. mijn ipod touch 2g werd langzamer van iOS4 en de batterijduur werd steeds korter.

    ipod touch 3g is evensnel gebleven maar de batterij lijkt sneller leeg te zijn. al is dat in vergelijking met mijn 2g op 3.x natuurlijk, ik heb mijn 3g pas sinds een week of 2

  53. Zoals andere al schrijven is de 3G met iOS 4 gewoon slomere geworden je zou bijna naar iOS 3 terug willen. Maar volgens mij gaat batterij inderdaad snellere leeg, maar mijn Iphone 3G wordt in november 2 jaar.

  54. Batterij sneller leeg en iPhone 3G stuk trager 🙁 Wordt allemaal wel steeds rampzaliger bij Apple. De iPhone 4 wordt het ook niet, misschien dan maar een jaartje een 3GS en wachten op een knappe iPhone (5?)

  55. Ik gebruik nu 2 exchange push mail accouts en ben weer druk met updaten e.d., dus het lijkt wel wat korter mee te gaan, maar dat kan ook komen omdat ik er meer mee in de weer ben.

  56. ‘t was al niks. Nu dus nog minder:s gewoon ni updaten naar 4.0. Heb ik ook ni gedaan. Zoveel meerwaarde heeft t niet

  57. Origineel geplaatst door GebradenKip
    Lezen jullie je eigen artikelen wel? Dat is helemaal niet wat Jobs zegt. De vraag was: “zou er een reden moeten zijn dat de accu minder lang meegaat onder iOS 4?”. Het antwoord was “nee”, maar dat betekent niet dat mensen het niet ondervinden, maar dat mensen het niet zouden moeten ondervinden.Met andere woorden: het hoort niet, en als het wel het geval is, is er blijkbaar sprake van een bug of niet goed geoptimaliseerde firmware.

    … of een 3G voorzien van iOS4 terwijl dat afgeraden werd door Steve etc etc 😉

  58. Mijn 3GS is flink trager geworden, valt soms uit, apps stoppen er soms mee, en had ik al gezegd trager? Dit allemaal sinds deze update naar het o zo geweldige iOS4

  59. Gaat bij mij toch wat langer mee, maar is wel iets slomer 3G met JB

  60. Met mijn ios4 GM nergens last van:) daarbij is mijn accu altijd al slecht geweest, minimaal 2x per dag opladen!!!

  61. Origineel geplaatst door dries6951
    Origineel geplaatst door GebradenKipLezen jullie je eigen artikelen wel? Dat is helemaal niet wat Jobs zegt. De vraag was: “zou er een reden moeten zijn dat de accu minder lang meegaat onder iOS 4?”. Het antwoord was “nee”, maar dat betekent niet dat mensen het niet ondervinden, maar dat mensen het niet zouden moeten ondervinden.Met andere woorden: het hoort niet, en als het wel het geval is, is er blijkbaar sprake van een bug of niet goed geoptimaliseerde firmware.… of een 3G voorzien van iOS4 terwijl dat afgeraden werd door Steve etc etc

    Bron dat Steve dat heeft af geraden?

  62. Nergens last van!

  63. Origineel geplaatst door devi74
    ‘t was al niks. Nu dus nog minder:s gewoon ni updaten naar 4.0. Heb ik ook ni gedaan. Zoveel meerwaarde heeft t niet

    Wat was “al niks” en waarom is het nu “nog minder”? Als je al iets te melden hebt is het wel handig om te onderbouwen. Nu slaat deze post nergens op en heeft geen toegevoegde waarde op deze discussie.

    Nog even terugkomend op mijn eerdere opmerking dat ik het idee heb dat mijn “battery life” langer is:

    Ik gebruik mijn iPhone nog steeds als ik ook met iOS 3.1.3 deed: Altijd 3G aan, WiFi staat altijd aan, ik maak gemiddeld 7 foto’s per dag en maak gemiddeld 30 minuten per dag gebruik van GPS. Verder internet ik ongeveer een uur per dag met de iPhone en speel ik ook gemiddeld 45 minuten per dag een spelletje. Verder gaat er per dag ongeveer 1 uur energie verloren aan telefoneren. Mijn batterij gaat nu, met iOS4 bijna drie volledige dagen mee, dat is minimaal een halve tot een hele dag langer dan met iOS 3.1.3.

  64. Origineel geplaatst door dries6951.… of een 3G voorzien van iOS4 terwijl dat afgeraden werd door Steve etc etc

    Ik ben bang dat je “multitasking” en “iOS4” door elkaar haalt.

  65. @Rwortel:
    Slechte 3G verbinding van onlangs bij T-mobile had wel degelijk invloed op batterijduur.

  66. Juist betere accuduur op iPod Touch 2nd gen

  67. Heel raar maar de batterij van mij 3G met iOS 4 gaat gewoon veel langer mee dan bij de vorige versie, zeker vier à vijf uur.

  68. Vreemd maar waar,

    ik neem juist een significant hogere batterijduur waar.
    Normaal na een dag normaal gebruik een batterij van 30% of minder en na de update met gelijk gebleven gebruik nog 40%-60%.
    Mijn gebruik is een mengelmoes van iPod, veel 3G en gamen.

  69. Origineel geplaatst door Jakem
    @Rwortel: Slechte 3G verbinding van onlangs bij T-mobile had wel degelijk invloed op batterijduur.

    Klopt en is ook logisch, de telefoon is altijd op zoek naar signaal.

    . . maar . . . de discussie gaat niet over batterij consumptie in relatie tot je provider, maar gaat over batterij verbruik in relatie tot iOS 4 . . . .

    Lezen blijft een kunst.

  70. Snappen jullie dan echt niet waarom de batterijduur minder is? Heel misschien vanwege de nieuwe (zware) functies van iOS4 zoals wallpaper en multitasking?

  71. Baterijduur bij iPhones die bijna 2 jaar oud zijn is wel normaal dat duur wat achteruit gegaan is, ik vindt eigenlijk dat mijn batterij vervangen moet worden maar ik wacht nog wat langer.

  72. Wil alleen ff laten weten dat sinds de update van iOS4 mijn iPhone 3G veel slomer is en de accu is een stuk sneller leeg.
    Leuk die zware functies op o.a. de iPhone 3GS, maar dat geld niet voor de 3G. Ik snap het niet.

  73. 3GS wordt warm en batterij gaat erg snel leeg wanneer ik push gebruik voor mail accounts. Misschien een tip om hem op fetch te zetten? Voor mij werkt het!

  74. Op mijn 3gs is de accuduur verbeterd sinds iOS4.

  75. Bij mij is de accu ook verbeterd sinds iOS4.0 en aanzienelijk ook! erg fijn!

    Gebruik een 3GS 16GB

  76. iOS 4.0 op mijn iPhone 3GS is (was) echt drama! Alles was trager (vooral camera) en de batterij ging echt wel minder lang mee.

    Echt onoverkomelijk was het volume. Alles was veel zachter! Bij telefoongesprekken moest ik het volume op z’n hardst zetten en muziek op zeker driekwart…

    Anyway, ik ben blij dat ik weer op 3.1.3 zit! Er zitten toch geen features in iOS 4.0 waar ik echt om zit te springen…

  77. Ik weet niet waar ik dit moet plaatsen maar Radio 1 is updated en heeft nu multitasking! Wil iemand dit even op de goede plek zetten?

  78. Jonge jonge word er nu wel een beetje moe van dat “Apple bashen” heb nergens last zoals meerdere mensen er ook geen last van hebben krijg steeds meer het idee dat dit soort dingen door concurrenten van apple de wereld in worden geholpen. Beetje triest, kijk eens naar andere telefoons die het waarschijnlijk de helft minder ( of misschien minder) goed werken dan een iPhone. Noem hierbij de nexus one van Google daar zijn ook al ik weet niet hoeveel klachten over geweest. Hoor je daar iets van ?

  79. Origineel geplaatst door Ruben
    Ik weet niet waar ik dit moet plaatsen maar Radio 1 is updated en heeft nu multitasking! Wil iemand dit even op de goede plek zetten?

    Wat ik al zei . . Lezen is en blijft een kunst.

    PS: mijn auto is te koop. Kan iemand dit even op Autotrader zetten?

    Ik was trouwens in mijn eerder post vergeten dat ik ook nog per dag een aantal apps gebruik. Een “Weer” app, NU, Aandelen .. . .Verder maak ik veel gebruik van mail en mail via MS Exchange in verband met werk. Dat doe ik dan niet via Push, maar haal het op wanneer ik dat wil. In combinatie met mijn eerder genoemde verbruik gaat mijn batterij met iOS4 echt veel langer mee.

  80. Had hetzelfde probleem op mijn 3GS, maar dit is opgelost na een restore…
    Mss dat de upgrade van 3 naar 4 iets achterliet dat meer batt. Verbruikte?

  81. @TutorialPoint:

    Op mijn 3G heb ik helemaal geen multitasking, dus daar gaat geen extra energie naartoe.

  82. Het probleem is dat als er een iemand gaat klagen over mindere batterijduur, dat er ook gelijk een hoop volgen in die mening, beetje het probleem van de menigte en als een schaap over de dam is, dan …

    Ik merk geen mindere batterijduur of wat dan ook op, wel dat dat k*tding gewoon ongelooflijk traag loopt of zelfs vastloopt. Daar zou men iets aan moeten doen.

  83. Bij mijn 3G is de batterijduur duidelijk verbeterd !!

  84. Origineel geplaatst door Runaque
    Het probleem is dat als er een iemand gaat klagen over mindere batterijduur, dat er ook gelijk een hoop volgen in die mening, beetje het probleem van de menigte en als een schaap over de dam is, dan …Ik merk geen mindere batterijduur of wat dan ook op, wel dat dat k*tding gewoon ongelooflijk traag loopt of zelfs vastloopt. Daar zou men iets aan moeten doen.

    En is dat K*t ding een 3G of een 3 Gs? En hoe gebruik je hem? Benut je multitasking? Kort om . . . onderbouw.

  85. Ikzelf geen probs met de update. Alleen dat soms bij het bellen, bij het intoetsen vh cijfer 3, het scherm uitvalt of dat de unlockslider niet functioneert. Maar dat was onder de vorige versie ook zo. Zal wel van toestel tot toestel afhangen zeker?

  86. is toch logisch. multitasking was er in het begin niet. mensen zijn het gewend geraakt dat hun batterij langer meegaat als ze slechts 1 app kunnen uitvoeren. waarschijnlijk stonden er 20 apps tegelijk aan die ze niet sloot

  87. 2 weken geleden mn iphone 3gs binnengedaan voor reparatie. Was spontaan gereboot en kon niet meer herstellen via itunes (kon unlock code niet meer inbrengen en imei was onbekend geworden). Heb vandaag een splinternieuw toestel ontvangen, ze vonden het probleem niet.

  88. Als Apple zo door gaat graven ze hun eigen graf.

    Ik sla deze update lekker over, mijn 3.1.3 met jailbreak werkt goed genoeg en aangezien er geen spectaculaire dingen voor de oudere modellen zijn bij gekomen, mis ik ook niets. 🙂

  89. Origineel geplaatst door Mitch
    Als Apple zo door gaat graven ze hun eigen graf.

    Waarom graaft Apple zijn eigen graf? Waar baseer je dat op? Heb je alle posts hier boven gelezen? Heb je ook gezien dat er mensen zijn die geen last hebben en zelfs verbetering zien? Onderbouw . . .

  90. Mijn ervaring is dat als IOS4 niet goed word geïnstalleerd word krijg je deze problemen er gratis bij.
    Ik heb het op mijn G3s en heb nergens last van en hij loopt snel en goed.

  91. Volgens mij is de accuduur van mijn 3GS juist verbeterd.

  92. Origineel geplaatst door serge
    Mijn ervaring is dat als IOS4 niet goed word geïnstalleerd word krijg je deze problemen er gratis bij. Ik heb het op mijn G3s en heb nergens last van en hij loopt snel en goed.

    Hoi Serge! Vertel ons eens hoe je iOS4 niet goed kan installeren? Dat gaat toch allemaal vanzelf middels een synchronisatie met iTunes? Zo lang je zelf niet loopt “te kloten” en je geen jailbreak toepast, loopt de iPhone gewoon als een zonnetje 🙂

  93. Mijn vader zegt juist dat zijn accu langer meegaat op zijn iPhone 3G S nu hij iOS 4 heeft geïnstalleerd.

  94. Origineel geplaatst door Keetveter
    Mijn vader zegt juist dat zijn accu langer meegaat op zijn iPhone 3G S nu hij iOS 4 heeft geïnstalleerd.

    En dat zeg ik ook!! 🙂 🙂

  95. Ik heb mijn 3G IOS4 gejailbreakt met multitasking en nergens last van!

  96. Ik merk er op mijn 3G niets van.

  97. Accu heb ik niet veel van gemerkt. Wel dat m’n iPhone heel sloom is geworden. (3GS)

  98. Origineel geplaatst door John
    Jonge jonge word er nu wel een beetje moe van dat “Apple bashen” heb nergens last zoals meerdere mensen er ook geen last van hebben krijg steeds meer het idee dat dit soort dingen door concurrenten van apple de wereld in worden geholpen. Beetje triest, kijk eens naar andere telefoons die het waarschijnlijk de helft minder ( of misschien minder) goed werken dan een iPhone. Noem hierbij de nexus one van Google daar zijn ook al ik weet niet hoeveel klachten over geweest. Hoor je daar iets van ?

    Gaaaaaaaaapp doe je je Apple brilletje wel ff af als je gaat slapen onder je Steve jobs dekbed?? Mijn god zeg, we zullen geen kritiek meer spuien op je heilig apparaatje hoor!

  99. Ik heb juist het idee dat het langer is geworden, komt waarschijnlijk door mijn jailbreak achtergrond processen:P

  100. Dan laat je vast alles in Multitask open staan anders is het gewoon het zelfde!

  101. Sinds mijn 3GS op iOS4 loopt kamp ik met de volgende ellende:
    – accu in no time leeg (nee, gebruik géén multitasking)
    – apps die onder iOS4 dienst weigeren of er spontaan
    mee stoppen tijdens gebruik
    – 3G netwerkproblemen (dekking is rampzalig)
    – minstens 15x per dag een foutmelding m.b.t netwerk

    De Apple hype lijkt dan ook de zoveelste zeepbel!
    De arrogante houding van dit bedrijf (‘Nee hoor, er is niets aan de hand, het ligt aan die domme gebruikers’) begint me nu ook mateloos te irriteren. Exit Apple voor mij!

  102. Mijn iphone 3gs gaat zelfs ruim een halve dag langer mee als normaal dus nu ruim een dag!

    en gebruik hele dag 3G en email dat is ook verbeterd sinds ios4

  103. Ik had er last van toen een app de hele tijd mijn gps gebruikte. Nu volgens mij niet meer zo’n last van kortere accu duur.

  104. Ik heb daar inderdaad ook last van.. Ik laad m’n iPhone sowieso (bijna) elke dag op, toen eerst laadde ik ‘m op bij zo’n 78% ‘s avonds en nu is dat toch vaak zo’n 60%..

  105. Iedereen zit weer als een blinde te staren. Sinds iOS4 zijn matig geprogrammeerde apps als ze in de bg draaien natuurlijk meer van invloed.
    Ook is het geheugengebruik meer dus ook eerder memoryswapping enz vooral bij 3G.
    Unix heeft prachtige tools zoals TOP waarmee je kan zien welk (bg) process hoeveel CPU % verbruikt. Nu alleen voor de jailbraker.
    Er zijn dus vele omgevingsfaktoren die spelen en het “nope” van Steve is simpelweg een leugen.
    Zeker zoals iOS4 multitasking nu geimplementeerd is (dock/werkgeheugen volstapelen met resident apps)
    Er is behoefte aan een tooltje om processen en vooral mobile substrate extensions te checken en onder bepaalde condities lagere prio te geven of gewoon uit te schakelen.
    Maar Apple zal het niet brengen, want dat levert de massa teveel inzicht/kennis op.
    (die moet vooral kopen, niet zaniken en z’n telefoon anders vasthouden!)

  106. @OmeWillem:
    Die van mij heeft het nooit langer dan 1 dag volgehouden…

  107. Aah, iedereen zit weer als een blinde te gissen…
    Terwijl er Unix tooltjes als Top() zijn die je per process vertellen hoeveel het %CPU verbruik, memory footprint enz. zijn.
    Naast verhoogd geheugengebruik vergt iOS4 meer resources en is de multitasking zodanig gemaakt dat je maar apps blijft stapelen zonder dat iemand zich afvraagt welk resident werkgeheugen resteert, hoeveel % de CPU kwijt is aan cachen, swappen en andere overhead.
    Geen verbetering van OS3 backgrounder, altans niet op dit punt !
    En dan hebben we nog de phone-processor die constant het netwerk pollt, bereik meet, switcht enz. met wisselend succes & batterijbeslag omdat Apple de SW nog aan het optimaliseren is.
    Kortom veel omgevingsfaktoren die bepalend zijn en in de praktijk zijn apps nu eenmaal niet volledig clean geprogrammeerd.
    Praktisch gesproken is het antwoord van Steve gewoon een leugen. Waarom anders de 3G uitsluiten van multi-tasking ?
    Er moet zowiezo een scheduling/mgt tool komen die processen en vrij geheugen in de gaten houdt, in een lage prio zet of afbreekt (notify / renice / kill) anders word je dit alles nooit de baas.
    Maar Apple zal dat niet brengen want zo gaat de massa teveel nadenken en die moet vooral blijven kopen / betaald betatesten (en z’n foon goed leren vasthouden…)

  108. Mijn 3G is met IOS 4 met jailbraik wel trager geworden..
    Maar ja het word gewoon tijd voor een nieuwe..
    Dus Apple kom maar op met die IPhone 4..

  109. Wat de accuduur betreft op m’n 3G kan ik niet zeggen of die nu langer of minder lang meegaat. Was voorheen ook reeds op het einde van de dag. Ik gebruik het toestel ook bijna constant.
    Waar ik wel hinder van heb, is dat de 3G een stuk slomer geworden is. Hij reageert soms enorm traag, unlock schuiver blijft soms hangen, etc… .

    @Tim, daar geloof ik nu helemaal niets van. Ofwel gebruik jij je 3G zelden, of je kijkt echt door een ‘Apple’-bril. Ik had ook eerst de JB maar heb deze er maar snel afgegooid want er was bijna niets meer te doen met de iPhone. Het geheugen was direkt volgelopen.

  110. Origineel geplaatst door iFonzie
    Lekker profesionele reactie ook van iemand zoals Steve jobs -.-

    denk niet dat dat echt steve jobs “himself” is geweest. dat is simpelweg slechte reclame en daar zijn ze niet goed in bij apple (slechte reclame maken).

  111. Ik vind het moeilijk om aan te geven of mijn accu beter/slechter is geworden. Merk echter geen verschil in gebruik mbt snelheid.
    Als ik mijn iPhone terughoudend gebruik haal ik krap twee dagen maar normaal gesproken laad ik hem elke avond op. Dat deed ik al met 3.1.3 en nu ook met 4.0.

  112. Klopt wel degelijk. Mijn 3Gs is eerder leeg dan voor de update

  113. @marc:je bent niet de enige die nu geen goede gps fix meer heeft met Navigon. Misschien helpt de update van vandaag iets.

  114. Ook hier juist in 2 gevallen een langere batterijduur na upgrade op iOS4, zowel op een niet gejailbreakt als een gejailbreakt toestel.

  115. Of de batterij eerder leegloopt weet ik niet zeker.
    Wel dat mijn iPhone aanzienlijk heter wordt.

  116. Zijn er trouwens meer mensen zoals ik die last hebben na de update dat ik sms berichten soms pas een uur later ontvang?

    Ik moet dan echt mijn iphone ( 3g ) Resetten om de berichten eerder door te krijgen..

    ( en nog even on-topic, Mijn batterij gaat niet minder lang mee tot ik de 20% accuduur bereik. Vanaf dat punt stroomt hij leeg. maar mijn iphone 3g is wel 10x trager geworden dan voorheen. Het is echt niet grappig meer. Apps opstarten gaat enorm langzaam. gewoon instellingen aanpassen gaat traag. en bij bijvoorbeeld smsen duurt het soms 30 seconden voordat hij gaat verzenden nadat ik op “verzend” heb gedrukt )

  117. Ben weer terug naar 3.1.2 met mijn 3GS.
    Vond iOS4 een drama. Traag, aantal (jailbreak)apps werkten niet meer, geen tethering en vooral de snel leeglopende batterij….
    Mis alleen de mapjes (Categories werkt niet goed)….

  118. Mijn 3g loopt vaak vast na de update. Of blijft hangen tijdens internetten en typen.
    Heel erg vervelend…

  119. En of er een probleem is! Maar natuurlijk makkelijk af te wentelen door Apple, want volgens mij wordt die accuduur beïnvloed door de programma’s die op de achtergrond nog iets hebben draaien…

    Mss moet er nog een restrictie op het multitasken gezet worden? Vannacht in ieder geval weer de accu leeggelopen, zat gisteren nog zeker 60% in, iphone vanochtend uitgevallen.

  120. Mijn 3GS doet het geen dag meer mee. Nu ik bijna alle locatiebepalingen uit heb gezet is het minder.. Toetsen reageren af en toe niet en scherm blijft vaker hangen..

  121. Ik kom net uit een jaar van OS3 jailbreaken 😉 dan word die tog wel weer een stuk sneller. Met de batterij, ligt er maar net aan wat je gaat doen. Als ik de hele tijd zit te gamen dan trekt die hem zo leeg maar wanneer je hem voor regelmatig nieuws en ipc checken gebruikt valt het best mee, dan kan ik er zeker 2/3 dagen mee.
    ( ook al doe ik dat bijna nooit, een game passeert altijd wel de revue)

  122. Bij mijn (3G) is de batterij duur ook beter geworden alleen de performance zijn achteruit gegaan. Het lijkt wel alsof het naar de upgrade iOS4 langzamer en meer buggy is geworden. :S

  123. ja tomtom ook die sluit zichzelf geloof ik pas na een half uur af ofzo, dan is mn batterij al voor de helft leeg. ik moet hem echt handmatig uitschakelen. er zou een optie onder instellingen moeten zitten onder de programmaatjes zelf hoe lang je hem actief wil houden als hij resident geldaden is, soms wil ik programmas de hele dag en andere magtie closen na 5 minuten.

  124. On topic: heb ook geen last van een batterij die beduidend minder lang meegaat dan voorheen, in tegendeel, naar mijn mening gaat ze idd langer mee dan toen m’n 3Gs draaide op de vorige 3.1.2. Maar zoals reeds eerder aangegeven denk ik dat alles afhangt van toestel tot toestel.

    Off topic: ik ontvang eind 3.1.2., en ook nu nog (iOS4) frequent het probleem i.v.m. foutmelding m.b.t. netwerk. Iemand die weet hoe dit prob te verhelpen valt ? En dan heb ik niet of ik m’n iPhone al dan niet goed vasthoud …

    Voor degenen die louter kritiek spuien op de iPhone, koop gerust een andere smartphone, word de wachtlijst pak minder lang 😉

  125. Mijn 3G gaat zeker minder lang mee. normaal had ik hem aan het einde van de dag rond de 50-60%. Met iOS4 zit ik rond de 20-35%

  126. Origineel geplaatst door miekanos
    @TutorialPoint:Op mijn 3G heb ik helemaal geen multitasking, dus daar gaat geen extra energie naartoe.

    Er zijn nog meer features dan multitasking bijgekomen he 😉

  127. Origineel geplaatst door menno
    het is alleen maar slechter geworden op mijn 3G sinds iOS 4.0 batterij sneller leeg,veeeeeeel slomer,veel apps werken niet waaronder camera en maps.

    Likewise.

  128. @Laurens: Ik krijg die ook zo af en toe. Ik denk dat het aan T-Mobile ligt persoonlijk. Ik geloof dat ze het één en ander aan het kl*ten zijn met die palen.

  129. Hier het zelfde.
    3GS is langzamer en accu sneller leeg.

  130. Mijn ervaring is dat als je een of meer apps open hebt staan, je nu door de multitasking meer energie gebruikt en dus je batterij duur verminderd. Als je echter alles zorgvuldig afsluit, heb ik zelfs het gevoel dat de batterijduur langer is.

  131. 3GS met upgrade iOS 4.0: begin van de dag op 100% en zonder al te veel ingewikkelde dingen te doen schiet de batterij aan het eind van de dag in het rood. En dat was voor deze upgrade duidelijk beter: twee tot drie dagen minimum zonder opladen. En echt, geen multitasking, geen apps open laten, geen lokatievoorziening vastgezet, slechts af en toe wifi en dan gauw weer uit.
    Dit soort grappen had je bij Wndowsbased pda’s niet.
    Ik heb de 3GS nu drie maanden, vind de structuur/gebruiksvriendelijkheid en keuze aan apps nog steeds goed, maar als die batterij zo blijft heb ik spijt als haren op mijn hoofd dat ik destijds bij de keus geen Hero met Android heb genomen…

  132. 3GS 32GB, batterij is aanzienlijk (30-40%) sneller leeg.
    Geen Bluetooth aan, alleen maar locatievoorziening voor Maps en Camera. Geen multitasking, sluit alle aps af zoals ik het voor de update ook deed.

  133. Altijd heel tevreden geweest met 3G (slechts 1 keer drie weken moeten missen vanwege softwarefout), maar nu na de update is ie nagenoeg onbruikbaar, los van netstroom gaat ie maar twee uur mee en reboot ie zich regelmatig, enorm traag, veel apps zoals me abonnement op TomTom zijn onbruikbaar! Ben bij Tshop en Applestore geweest en enige wat ik kan doen is wachten op update… “kan enkele weken duren”… Tja, lekker is dat, krijg er namelijk ook geen eerdere versie 3.1… meer op! Hoop op heel snelle actie/update van Apple!

  134. Na de upgrade naar OS4 is de levensduur van mijn 3G aanzienlijk korter. Moet ‘m nu elke dag aan de ”beademing” hangen. Voorheen was dit elke 2-3 dagen.

  135. Hier ook! Bizar snel leeg!!!!

  136. @sander:

    Ik heb hem Simlockvrij gekocht in België ;D en voor zover ik weet doet Proximus geen herstellingen etc. …

  137. Was gisteren in Haarlem en legde dit probleem voor aan een T-Mobile medewerker. Nee, had ie nog niet van gehoord. Leest zeker dit forum niet…
    En deze figuur gaf met droge ogen het advies: “Meneer, even een back up maken en dan via iTunes weer herstellen. Dan moet het waarschijnlijk weer goed zijn.” Let op het woord waarschijnlijk…

  138. Accu gaat veel sneller leeg.
    (ik deed voor de update drie tot vierdagen met accu, nu niet meer dan twee dagen)
    En apparaat is ook aanzienlijk langzamer dan voorheen.

    Jammer…

  139. Ik draai met mijn 3GS nog op 3.1.3 en bevalt mij prima zie de meerwaarde van 4.0 nog niet in meer ellende voorlopig.

  140. bij mij gaat hij juist langer mee,geen problemen gevonden maar soms loopt hij wel vast en gaat hij vanzelf naar het homescreen

  141. Mijn 3GS hield het na upgrade naar ios4 ook minder lang uit. Maar dat was denk omdat, om welke reden dan ook, pushmail aan was gezet. Wellicht een fout van mij, maar nadat ik dat had uitgezet kon ik weer even lang op een lading doen…

  142. Ik heb nog een iPhone3G en heb het idee dat mijn telefoon meer vastloopt en zeker meer problemen geeft met de OS4

  143. ik begrijp trouwens niets van dat zgn. Multitasking.
    Ja, er blijven een hele hoop apps openstaan (elke die je opent), maar verder werkt het niet echt. Ik heb nog geen enkele app kunnen openen die verder gaat waar hij gebleven is.
    …of ik doe its vaut??

  144. @Jo!: Je doet niets fout. Je zult regelmatig je apps moeten updaten. Elke app moet namelijk een iOS4 update krijgen waarin ze in ieder geval fast app switching aan zetten. Steeds meer ontwikkelaars hebben al een dergelijke update gemaakt, maar het is dus afhankelijk van de ontwikkelaars of ze het gaan ondersteunen. Mij viel het de eerste dagen ook tegen, maar ik merk dat er steeds meer apps wel gewoon verder gaan waar ze gebleven zijn.

    Over de batterij. Ik weet niet of hij langer of korter mee gaat, maar ik weet wel dat ik er nooit langer dan 1 dag mee heb kunnen doen. Misschien omdat ik een heavy user ben?

    Ook ik moet wel zeggen dat mijn 3GS 16GB een stuk trager is. Als ik door schermen heen swipe schokt hij soms, lijkt wel gejailbreaked. Dat schokken is namelijk een van de redenen waarom ik nooit wilde jailbreaken. Iedereen waarvan ik weet dat ze hem gejailbreaked hebben hadden namelijk al tijden last van dat schokkerige, vindt ik echt heel irritant.

    Tot slot stoppen/crashen apps bij mij sinds update 4 ook heel vaak. Super irritant dit. Ik hoop dat de ontwikkelaars snel de (nieuwe) bugs eruit halen zodat alles weer stabiel loopt. Wel jammer dat ontwikkelaars door een update van Apple hun software opnieuw moeten debuggen.

  145. Word je door Apple betaald per goed bericht of zo??? Je l…t ook maar wat, het kan geqoon nuet….@Rwortel:

  146. @rfcremers: Ik heb precies hetzelfde apparaat, precies dezelfde klachten: trager, schokken bij het swipen (dus ook geen jailbreak voor mij!)en slechtere batterij prestaties dan voor de upgrade. Jij een “maandag-apparaat”en ik een “vrijdag-apparaat”?? Zoveel toeval kan dit niet zijn. Nee, hier is ergens duidelijk niet goed over nagedacht of getest…

  147. Meer accu dan met 3.1.3

    Ben erg te spreken over IOS4

  148. Wat een drama. Bij toeval had vorige week ik mijn Iphone 3GS weer eens aan de pc gehangen en een update uitgevoerd. Gisteren vraagt een andere iPhonegebruiker of ik dat Multitasken al gebruikt heb; nee dus, geen idee wat het was. Hij heeft het laten zien (twee maal homeknop)… Geen idee waar dit nu handig voor is maar sinds gisteren is het werkelijk een drama met de batterij en daar baal ik dus ontzettend van. Bij gewoon gebruik haalde ik makkelijk 3 volle dagen, nu nog géén volle dag! Kan het zo zijn dat er bij de update ook andere zaken automatisch “aan” zijn gezet?? Bijv. Push, locatievoorzieningen, etc??

    Het afsluiten van een app doe ik vrijwel altijd met de homeknop, vervolgens staat de app wel in het rijtje van multitasking. Na het ingedrukt houden en verwijderen uit dit menu gaat de batterij alsnog verschrikkelijk snel leeg.

    Wie weet wat te doen?

  149. Wat een mislukking is die iOS4 in mijn ogen zeg. Heb hem pas een weekje geupdate na er zeker van te zijn dat ik nogwel zou kunnen tetheren. Nou dat tetheren is het enige waarvoor ik hem nog gebruik. De batterij is zo snel leeg en mijn album art ligt helemaal door elkaar.
    Mailen en smsen en zelfs msn is nu echt niet leuk meer, hangen vanzelf rebooten of gewoon lekker op niets meer reageren zijn meer regel dan uitzondering. De telefoon is zo vreselijk traag dat ik als een voorheen tevreden gebruiker nu het echt een zat begin te worden.
    Mensen om me heen staan nu met hun vingertje klaar om te zeggen:” zie je wel die aifoon is gewoon niet goed” en na 2 jaar moet ik ze denk k wel gelijk geven.
    Het kan me ook niets schelen dat andere mensen zeggen dat andere merken telefoons ook niet perfect zijn. Mijn 3G is gewoon verpest door notabene een update!!

  150. Vraagje aan Gonny: waarschijnlijk leest geen enkele Apple/iPhone autoriteit dit forum. Maar bestaat er ook een representatief forum in het Engels waar de klachten na update iOS4 over de batterij verslechtering van o.a. 3GS wél worden gelezen door Apple? Dan wil ik daar wel een bericht op zetten, want dat batterijleven is echt niet leuk meer.

  151. Blijf het toch raar vinden ik heb juist het omgekeerde iphone doet er nu 1,5 dag over om leeg te raken ipv 3 kwart dag.

    En msn de hele dag en email ook hele dag door (push)

    Heb een 3GS

  152. Ik heb contact met apple gehad.. Ze zeiden dat de batterijduur korter is omdat wifi niet meer automatisch uit gaat in de slaapstand..
    nu dus maar ns kijken of het beter werkt als ik voor t slapen gaan de wi-fi uit zet..

    (ik heb een ipod touch 2G uit 2008)

  153. @Outlaw: Hoe heb je dat voor mekaar gekregen?
    ik zou ook best terug willen naar het oude systeem 3.1.3.
    ben niet tevreden over het nieuwe,bij mij roteerd het scherm niet meer(kantelen van foto,s enz.)

  154. Ik heb mijn ipod touch 3g Vernieuwd met de iOS 4 software,
    En ik heb nu dat hij vaker vast loopt en een stuk slomer is. Mijn ipod is nog niet eens voor de helft volgestouwd met muziek en ervoor was hij gewoon supersnel.. Soms lijkt het alsof ie crashed ( hij loopt vast, het touch screen reageert niet, dan gaat hij alle opdrachten die je hebt gegeven uitvoeren; home, sleep , on, sleep , etc), maar ook kleine dingen bijvoorbeeld dat de play/pause knop alleen het play-vertoont. Heeft dit hier ook mee te maken?

    Thomas

    PS Hij is niet jailbroken

  155. @TutorialPoint – Mmmja, folders en unified inbox… en dan heb je het als iPhone 3G-eigenaar wel zo’n beetje gehad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.