Reacties voor: Fitbit Versa vs. Apple Watch: de 6 grootste verschillen

Nieuwe Fitbit Versa nu verkrijgbaar
Vanaf vandaag ligt de Fitib Versa in de winkels, een smartwatch die voor het eerst goed kan wedijveren met de Apple Watch. De Fitbit Versa lijkt qua uiterlijk rechtstreeks afkomstig uit de erfenis van Pebble, de smartwatch die onder iOS-gebruikers lange tijd populair was. Is het een goed alternatief voor de Apple Watch en moet Apple zich zorgen maken? Dit zijn de 6 belangrijkste verschillen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Geen GPS op de fitbit lijkt me een misser. Dan blijf ik voorlopig nog bij mijn Garmin vivoactive.

  2. Not bad… Ben zelf vorige week omgeschakeld van een Fitbit Charge HR2 naar een Apple Watch Series 3 Nike+. En eerlijk, ik wou dat ik het eerder gedaan had. Maar kom, nu geniet ik van mijn Apple Watch met daarop AutoSleep, Calm, Health Mate, HealtView, HeartWatch, Runtastic Pro en Runtastic Results, Shazam en Waterminder als voornaamste apps.

  3. Ik zie niet in dat de Apple zich zorgen hoeft te maken. Apple heeft al 3 jaar ervaring met de Apple Watch, en de meeste functies zitten er op ongeacht of je ze gebruikt of niet. Dat de Fitbit geen GPS ontvanger heeft is echt een gemiste kans. De Apple Watch heeft dat al sinds series 2. Naast dat er tal van apps van derden beschikbaar zijn. De GPS in de Apple Watch kan ook in noodsituaties goed van pas komen, mocht men de hulpdiensten nodig zijn dan is er een SOS functie op de Apple Watch. Dit kan van pas komen als in dergelijke situatie zijn. De Apple Watch stuurt de locatie waar het ongeval plaats vind.

  4. @Vincent: Ik heb nu de FB Charge 2 en zit heel sterk aan de Apple Watch 3 te denken. Waarom had jij het veel eerder moeten doen? Misschien dat mij dat ook motiveert om die stap te zetten 🙂

  5. Ik heb jaren fitbit gebruikt. Echter de kwaliteit van die apparaten was altijd bedroevend. Het ging altijd kapot op de naden waar de lijm los liet.
    Toen wilde ik voor een Pebble Steel 2 gaan via kickstarter. Door een overname door fitbit van Pebble werden die niet uitgeleverd en refunds kwamen er ook niet…
    Toen was ik echt klaar met fitbit en kocht een Apple Watch series 2…
    Zoals hierboven gezegd dat had ik eerder moeten doen. Ik heb deze nu al anderhalf jaar zonder issues. Hij laat me niet in de steek gaat 2 a 3 dagen mee op de batterij en doet wat ie moet doen.
    Ik had mijn vrouw nog een Fitbit kado gedaan (Charge 2 HR) echter die was na 3 maanden dood. 3 omruilingen verder heeft zij nu ook een Apple Watch (Series 3) en is er helemaal gelukkig mee.

  6. Ligt het aan mij of lijkt dit wel erg op de laatste Pebble.

  7. @Marcel: Waterproof, notificaties, integratie met Apple Health,esthetisch een mooier apparaat.
    Ik merk dat ik Mn telefoon veel minder tevoorschijn haal, even een blik op Mn Apple Watch is voldoende.

    En het belangrijkste 😉 bellen als Michael knight!

  8. Er gaat niets boven garmin fenix 5

  9. Sinds vorige week ook een Apple Watch en zeer tevreden! Batterij van mijn IPhone X gaat nu makkelijk 2 dagen mee omdat je deze minder vaak pakt. De Apple watch zelf laad ik ook maar één keer in de 2 dagen op. Dus nu ligt er afwisselend s’nachts de Apple Watch of de IPhone op de oplader.

  10. @Marcel: Goh, gewoon doen en je snapt me wel 😛 Apple zit in mijn bloed… De reden? De verschillende apps (meer dan puur fitness alleen), natuurlijk het Apple eco-systeem, ik gebruik mijn iPhone veel minder. En waarom is dit laatste zo belangrijk? Als ik een bericht kreeg, dan las ik ik dit – en nadien ging ik eens naar Facebook (bvb). Door de Apple watch gebruik ik veel minder mijn iPhone (batterij gaat dus langer mee). En voel mezelf ook rustiger. Een kleine, zachte,ping en/of trillen en ik weet dat ik een bericht heb. Gewoon even arm draaien, snel (kort) lezen.. en indien het echt dringend of belangrijk is, pas dan neem ik mijn iPhone om te reageren. Vergelijkt het gewoon met een kinderboek (Fitbit) tegenover een spannende, mystery thriller voor volwassenen (Apple Watch). De apps zijn ook uitgebreider. Bvb. Om te slapen gebruik ik AutoSleep. Ga ik lopen met Runtastic, kan ik snel even op watch kijken ipv mijn iPhone uit mijn zak te nemen. Herinnering om iets te halen? Ping, en ik lees het op mijn watch. Kan eigenlijk tiental voordelen geven..

  11. na het lezen van de reacties heb ik toch nog twijfels. Ik kan niet kiezen tussen apple Watch en de nieuwe Fitbit Versa. Voorheen had ik een Fitbit blaze en daar was ik eigenlijk wel tevreden mee, maar wil een sporthorloge die waterdicht is. Dus heb ik mijn Fitbit Blaze verkocht. En ik dacht er aan om een Fitbit Versa te kopen en nu twijfel ik heel erg. Zou ik een apple Watch nemen of een Versa?

    Ik hoor nog wel eens dat de hartslagmeter van Apple Watch niet altijd naar behoren werkt in verhouding met een Fitbit tijdens het sporten. Aan de ene kant heeft Fitbit geen gps in deze versie.

  12. (Red.) Nieuwe Fitbit Versa is nu verkrijgbaar. In mei volgt de eerste software-update.

  13. Erg benieuwd altijd Apple Fan en nog. Maar toch nu over naar de Fitbit Versa ipv Nieuwe Apple Watch Wordt straks bezorgd.

  14. Ik draag de Fitbit Versa nu 2 weken (ja, ik had hem eerder dan de releasedatum. Gewoon via Bol.com. ) en ik moet zeggen dat het een erg fijn horloge is. De batterijduur is echt meer dan 4 dagen ( ongeveer 110 uur). Het scherm is zeer helder. De running app die er standaard op zit is uitstekend en is ook netjes gekoppeld aan mijn Strava account.
    Het horloge ziet er ook stijlvol uit en heeft inderdaad ook veel weg van de Pebble Time Steel. Maar daar was ik ook erg blij mee.
    Kortom: niet twijfelen maar gewoon kopen. Goed ding!

  15. Op Kickstarter meegedaan voor de eerste Pebble, was er erg blij mee. Maar toen begonnen de problemen (tearing). Nog om weten te ruilen, maar die kreeg ook het probleem 🙁 van de tearing. Ook was er regelmatig een probleem met de BT koppeling. Als het helemaal niet meer wilde alles ‘resetten’ en opnieuw koppelen. Ook de integratie met de iPhone liep niet soepel. Uiteindelijk toch een AW gekocht en dat werkt gewoon! Geen BT problemen meer enzo. Nu weet ik niet of Fitbit inmiddels wel een stabiele BT met de iPhone heeft. Wat ook een voordeel is dat de AW perfect samenwerkt met de iPhone en je kan er zelfs je MacBook mee unlocken (is niet heel snel maar wel handig). Wellicht is de Fitbit voor Android gebruikers een goede keuze, maar een AW met een iPhone is een perfecte combinatie. Ook heeft Apple inmiddels bewezen dat er nog software updates voor de eerste AW uitkomen, dat is bij andere leveranciers nog maar afwachten. Accuduur van de Pebble was een week, dus altijd in het weekend laden. Bij de AW is het iedere dag (2 dagen haal ik ook nog wel), maar ik draag hem niet ‘s nachts dus zoals je een horloge dan op je nachtkastje legt, ligt de AW nu op de ronde Apple lader. Voor mij geen probleem dus. De originele lader zit in mijn toilettas, dus gaat hij automatisch mee op vakantie of weekendje weg. (Tip, koop een USB lader met 2 aansluitingen eentje voor je iPhone en eentje voor AW lader, niet alle hotels zijn scheutig met stopcontacten)

  16. Sinds gisteren eigenaar van een xiaomi bip. Dit toestel is de eerste die een pebble kan vervangen. Het heeft nl tot 30 dagen batterij-capaciteit en een always on scherm. Daarnaast zit er zelfs een hartslagmeter en een GPS in. En dat voor maar ong. 65 euro. Heel tevreden. Ik zocht een smartwatch die mijn sportieve prestaties kon bijhouden en ook notificaties kon geven. Een aanrader !

  17. @Henk: Als het om sportprestaties vastleggen gaat dan is de Garmin Fenix 5 de beste keuze. Het is ook maar net met welke gedachte het horloge ontwikkeld is en dat is bij Garmin puur op sportiviteit. De vanafprijs begint ook al boven de €500,00. De Apple Watch Series 3 heb je vanaf €370,00. Waar Garmin puur op sport en workout is gericht is de Apple Watch meer op notificaties gericht. Maar ook Apple Watch kent dure uitvoeringen van de Apple Watch, dat ze in Nederland niet verkrijgbaar zijn wil niet zeggen dat ze niet bestaan. De duurste versie van de Apple Watch Series 3 hangt een prijskaartje aan van €1.399,00. En zelfs €1.499,00 voor de Hermés uitvoering. Dit heeft te danken aan 4G en martiaalgebruik. De Fitbitt is echter een horloge dat zich nog moet bewijzen en is op veel fronten een goed alternatief voor sportievelingen, echter moet de prijs van 199,00 nog waarmaken wat voor heardware je ervoor terug krijgt. Dit is iets om voor de langetermijn zich moet bewijzen. De Apple Watch staat sinds jaar en dag nog op eenzame hoogte, als je het marktaandeel moet geloven. Veel andere merken zijn afgehaakt als het om slimme horloges gaat. Enkele merken waaronder Samsung en Fitbitt wagen een poging, maar als dat genoeg is om Apple af te schrikken……

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.