Verbouwing winkelpanden voor Apple Store in Passage Den Haag goedgekeurd

De verbouwing van winkelpanden in de Haagse Passage is goedgekeurd. Zodra de huidige winkels Ecco, Giullia & Co en boekhandel Verwijs zijn vertrokken kan de verbouwing tot Apple Store starten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

selexyz_verwijsDe verbouwing van de winkelpanden Passage 35, 39 en 45 in Den Haag is goedgekeurd. Dat blijkt uit informatie op de website van de Gemeente Den Haag. In de drie winkelpanden komt volgens informatie van iPhoneclub-tipgevers een Apple Store. Zodra de drie huidige winkels zijn vertrokken kan de verbouwing in het oudste overdekte passage van Nederland beginnen.


Apple zou al contracten hebben getekend om het pand van Boekhandel Verwijs en de twee naastgelegen panden te betrekken. Op Passage 35 is momenteel Giullia & Co gevestigd, een winkel specialiseerd in kleurige dameskleding. Op Passage 39 vind je de Selexyz-boekwinkel die het grootste deel van het Apple Store-vloeroppervlak gaat leveren en op Passage 45 bevindt zich schoenenwinkel Ecco. De drie winkels zullen plaats maken voor een nieuwe winkel, zo bleek afgelopen november al. Op 5 november werd er een omgevingsvergunning aangevraagd voor “het in- en uitwendig veranderen van de drie winkelunits Passage 35, 39 en 45 tot een winkel”. Op 21 december werd bekend dat de behandeltermijn voor de vergunning was verlengd en op 9 januari werd de vergunning definitief verleend. Apple zou ook hebben bedongen dat de kerstboom niet meer in de Passage te zien zal zijn tijdens de kerstdagen, iets waar de huidige winkeliers op tegen zijn. Bovendien zijn ze niet blij dat ze nog niets over de komst van de nieuwe winkel hebben gehoord.

Tipgever: Michiel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.