Groeiend aantal quantified self-tools in de Apple Store

De Apple Store heeft ruim 20 quantified self-tools op voorraad. Alles valt te meten, van je bloeddruk tot de locatie van je hond kun je meten met QS-tools. Vorig jaar was het nog voor geeks, nu is het mainstream geworden.

apple_store_QS_toolsVorig jaar begon het echt door te breken: allerlei apparaten en accessoires waarmee je je activiteiten en lichaamsprocessen kunt meten. Ze vallen onder de categorie ‘quantified self’. Tijdens de CES-beurs in Las Vegas werden tientallen nieuwe accessoires aangekondigd, van de Fitbit Flex tot een nieuwe Withings-weegschaal die ook het CO2-gehalte in de slaapkamer kan meten. Toekomstmuziek? Nee, want Ernesto Ramirez van quantifiedself.com besloot de quantified self-tools die momenteel in de Apple Store verkrijgbaar zijn eens in kaart te brengen. Hij telde maar liefst 22 stuks, van een Tagg-tracker om de locatie van je hond te volgen tot een iPING-systeem waarmee je je golfslag kunt meten en verbeteren.

Er zijn Lark-slaapsensoren in de Apple Store te krijgen, maar ook hartslagmeters zoals die van Pear en Scosche. De Amsterdamse Apple Store heeft ze niet allemaal in het assortiment, maar dat de belangstelling van het publiek groeit, is wel duidelijk. Nu januari is begonnen en veel mensen hun goede voornemens om meer te gaan sporten of af te vallen weer hebben opgepakt, vliegen ze de winkel uit. “Er zijn weinig dingen die meer mainstream zijn dan Apple-retail”, concludeert Ramirez. Vorig jaar was het aantal QS-tools nog maar op één hand te tellen en werd je gezien als een geek als je ze gebruikte.

Welke accessoires gebruik jij om gezonder, makkelijker of leuker te leven?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2013, 15:30
Categorie Accessoires
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.