apple-cadeaus

Veel Apple-devices onder de kerstboom

Er lagen dit jaar erg veel iPhones en iPads onder de kerstboom: ruim de helft van de geactiveerde smartphones en tablets is gemaakt door Apple.

iphone-cadeau-featureApple was dit jaar erg geliefd bij de kerstman, zo blijkt uit cijfers van Flurry. Ruim de helft van de nieuwe smartphones en tablets die rond de kerst in gebruik zijn genomen, is gemaakt door Apple. Apple was met 51,3 procent de absolute winnaar, terwijl Samsung met 17,1 procent veel lager scoorde. Op de derde plaats met 5,8 procent eindigden de Nokia-toestellen van Microsoft. Sony en LG kwamen nog net boven de 1 procent uit op de plekken vier en vijf.

Andere fabrikanten zoals Xiaomi, Huawei en HTC kwamen niet boven de 1 procent. Dat kan ermee te maken hebben dat deze merken vooral in Azië actief zijn, waar kerst niet of heel anders wordt gevierd. Flurry meet het gebruik van ruim 600.000 apps op alle mobiele platformen en doet dat wereldwijd. Toch zullen vooral de kerstcadeau’s in Europa en de VS de grootste impact hebben gehad.

flurry-top-5-kerst

Uit de cijfers blijkt dat de iPhone 6 Plus het waarschijnlijk goed heeft gedaan. Van de geactiveerde apparaten was 13 procent een phablet (een grote telefoon). Vorig jaar lag dat percentage nog maar op 4 procent. Ook blijkt dat er minder tablets cadeau zijn gegeven: vorig jaar was dat 29 procent, terwijl het dit jaar is gezakt naar 22 procent. Volgens Flurry heeft de daling te maken met de toenemende populariteit van phablets.

Heb je ook een iPhone of iPad cadeau gekregen? Dan hebben wij een duidelijk overzichtsartikel om je op weg te helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2014, 16:53
Categorie iDevices
Onderwerp kerst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.