aaron-sorkin

Meespelen in de nieuwste Steve Jobs-film: het kan

Je kunt meespelen in de Steve Jobs-film van Aaron Sorkin. Een castingbureau zoekt figuranten die de stijl van de jaren 80 en 90 uitstralen.

aaron-sorkinDe Steve Jobs-film van Aaron Sorkin wordt achtervolgd door pech, maar dat weerhoudt het team niet om gewoon door te gaan met de voorbereidingen. Na een aantal afzeggingen van bekende acteurs lijkt de film weer op de rails te komen. En biedt meteen mooie kansen voor mensen die altijd al in een Steve Jobs-film wilden meespelen. Het castingbureau zoekt namelijk figuranten. Je krijgt er zelfs voor betaald.

Het filmen van ‘Steve Jobs’ gaat eind januari van start in de regio rond San Francisco en Silicon Valley. Daarom worden nu figuranten gezocht die verschillende rollen gaan spelen, zoals restaurantgasten, engineers, marketeers, journalisten en stagiairs. Maar met een hoodie en glad koppie maak je geen kans, want het productieteam zoekt vooral mensen die qua stijl bij de jaren tachtig en negentig passen en een flinke haardos hebben. Vooral mannen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar met iets langer haar, bakkebaarden, baarden en snorren zijn gewild. Bij vrouwelijke figuranten zoekt het team naar types met natuurlijke haarkleuren en niet te extreme kapsels, liefst met wat krullen of veel volume. Mocht jouw kapsel niet helemaal voldoen, dan krijg je een gratis knipbeurt. Wie zich geroepen voelt om mee te doen, moet zich melden bij Beau Bonneau Casting. Je moet wel (tijdelijk) woonachtig zijn in San Francisco (desnoods te regelen via AirBnB), veel vrije tijd hebben en flexibel zijn op afroep te komen opdagen.

De film ‘Steve Jobs’ zal worden geproduceerd door Universal en is gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson uit 2011. Inmiddels zijn de filmstudio, de regisseur en de hoofdrolspeler vervangen, maar het lijkt uiteindelijk goed te komen. Michael Fassbender speelt Steve Jobs, actrice Katherine Waterston gaat vriendin Chrysant Brennan spelen en Seth Rogen kruipt in de rol van Steve Wozniak. Danny Boyle regisseert het script van Aaron Sorkin, terwijl Scott Rudin, Mark Gordon en Guymon Casady de productie voor hun rekening nemen.

De film laat drie perioden uit het leven van Steve Jobs zien, elk 30 minuten lang. Je krijgt te zien hoe achter de schermen de voorbereidingen van belangrijke productaankondigingen plaatsvonden, op verschillende momenten in de carrière van Jobs. De aankondiging van de iPhone in 2007 zit daar ongetwijfeld ook bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2014, 14:00
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.