Reacties voor: ‘Vanaf woensdag iPhone zonder simlock in de US Apple Stores’ [Update]

Volgens Chronic Wire zijn vanaf woensdag simlockvrije toestellen in de Amerikaanse Apple Store te vinden. Het zal voor het eerst zijn dat de toestellen unlocked verkrijgbaar zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. zo dat word wachten tot er een bekend iemand naar de vs gaat en er ff 1ntje mee neemt!

  2. beter, hoe duur worden ze dan omgerekend in euro?

  3. Mijn abbo kost in totaal 550 euro…

  4. 700 Dollar wordt nu 488 Euro .

  5. @jerry: met een iphone 4??

  6. Lol, chronic weet de productnummers al.. MC603 etc bestaat al. Wereldwijd hetzelfde. Ze hebben nu gelocked of simlockvrij ook deze nummers. Er wordt alleen nog een code aan toegevoegd. MC603DN/A bijvoorbeeld. Waar DN staat voor Deutschland/Nederland

  7. Aangezien de Apple Store de toestellen voor €599/€699 verkoopt, prijzen de meeste winkels uit het overzicht zichzelf uit de markt.

  8. @Douwe – Hij bedoeld (volgens mij) dat zijn 2 jarig contract totaal €550,00 kost (24*€22,91=€550)

  9. @Mark: maar 22,91 euro per maand voor een iphone is heel weinig, wss moest je dan ook nog voor het toestel ofzo 180 euro extra betalen?

  10. Origineel geplaatst door Douwe
    beter, hoe duur worden ze dan omgerekend in euro?

    Dat is natuurlijk afhankelijk van de dan geldende wisselkoers. En die kun je als je even zoekt op google zo terug vinden, maar op dit moment zou dat omgerekend zijn een respectievelijk 415 euro voor de 16GB en 484 voor de 32 GB.

  11. Als dit zou kloppen dan koop ik hem zeker in de VS. Mijn iPhone (allereerst model) heb ik ook in de VS gekocht. Die heb ik dan zelf geunlocked. Maar als dit waar is, is dit echt zalig nieuws. Hopelijk zal de iPhone 5 in september(hopelijk) ook dan simlock vrij verkocht worden aan die prijs. Want 487 euro of 700euro is een groot verschil 🙂

  12. Kan toch in Nederland ook al lang? Via Apple.com

    Zie hier

  13. Ik ga in november naar Boston. Hoe zit het dan met eventuele import kosten?

    Heb ook familie wonen in Texas, zouden die hem op kunnen sturen? Betaal ik dan iets aan importkosten?

  14. Ze moeten er zeker vanaf > nieuwe iPhone in opkomst.
    Hoop ik teminste.

  15. @Bart: als je zelf naar boston gaat en je iphone al openmaakt en dan terug gaat, kan de douane neit zeggen, van luister is, die iphone is niet uit nl dus betaal maar import kosten, oftwel, je hoeft verder niks te betalen.

    Als je hem op laat sturen vanuit de vs heb je wel kans dat die gepakt word bij de douane en moet je alsnog 80 eu ofzo betalen.!

  16. Origineel geplaatst door Bart
    Ik ga in november naar Boston. Hoe zit het dan met eventuele import kosten?Heb ook familie wonen in Texas, zouden die hem op kunnen sturen? Betaal ik dan iets aan importkosten?

    Ik woon in de US en telkens je iets koopt en het meeneemt naar de EU moet je door de douane, daar heb je ofwel pech ofwel geluk. Meestal geluk, heb je pech moet je een bepaalde tax betalen op het product.

    Zelfde met pakket opsturen

  17. @Philip: als je de iphone gwn al gebruikt als je van de vs naar nl gaat kunnen ze er niks van zeggen!

  18. Dat zou wel zeer interessant zijn. Misschien eens een tripje naar de US overleggen met mijn vader dan!

  19. Pas op met zelf meenemen door de douane. Weggooien van de verpakking of zeggen dat je de telefoon al eerder had hoeft zeker niet te werken. De bewijslast is omgekeerd; de douane gaat er vanuit dat de telefoon nieuw is aangeschaft en wordt geïmporteerd. Het is aan jou om te bewijzen dat je de telefoon al eerder in de EU had gekocht. Alleen het ontbreken van de verpakking is geen garantie. De douane is ook niet gek.

    Je hebt trouwens wel een limiet van 430 euro. Als je daaronder zit mag je gewoon vrij importeren. Tussen de 430 en 700 euro betaal je alleen invoerrechten en BTW over het bedrag boven de 430. Dit laatste voordeeltje geldt alleen als je zelf aangifte doet (rode kanaal). Als je gepakt wordt in het groene kanaal betaal je de volle mep.

    Waarschijnlijk is het bij importeren van een iphone uit de VS dus nog niet zo onverstandig om gewoon aangifte te doen op schiphol. Zie ook http://www.douane.nl/particulier/reizigersbagage/

  20. Origineel geplaatst door Alfred
    Aangezien de Apple Store de toestellen voor €599/€699 verkoopt, prijzen de meeste winkels uit het overzicht zichzelf uit de markt.

    Vaak krijg je wel een persoonlijke service.. Die heb je bij Apple (Nederland) niet.. Dus dat is ‘t wel waard (mijn mening)

  21. Jongens, vergeten jullie niet iets genaamd Sales Tax?
    Heb twee jaar geleden een 3GS 32GB in de VS gehaald. Kwam in Virginia uit op $730.
    Zou mooi zijn als Apple ze ook de iPhone 5 unlocked gaat verkopen 😀

    @Douwe: Nee, en als je ze verteld dat het helemaal geen iPhone is maar een boekenlegger mag je ook gewoon doorlopen.

  22. Ik ben benieuwd

  23. Mocht je je iPhone in Amerika gaan kopen kan ik jullie aanraden om het in Delaware P.A te kopen daar betaal je geen belasting.

  24. Lol, iPhone simlock vrij voor $599,- en dan een AppleCare erbij nemen voor wereldwijd twee jaar garantie (zonder gezeik) voor $69,-. Totaal $668,-. Stel er is een tax van 8% in de winkel: $721,44 en dat is ongeveer €500 à €505,-.
    Prima toch!?

  25. Als je als toerist in amerika aankopen doet van (ik dacht ongeveer) 200$ kan je de taksen hier op terug betaald krijgen op de luchthaven, mits invulling van een formuliertje. Niet veel mensen weten dat maar zeker gebruik van maken mensen!

  26. Tja de nl prijzen.. Zelfs met 130 dollar verzendkosten ben ik nog 300 euro goedkoper uit als ik mn versterker in de verenigde staten koop..

    Alleen garantie is wat minder..

  27. @Exotic: dan nog douane kosten en 19% btw als je pech hebt..

  28. Komt een algemene unlock dan ook dichterbij?(zoals tmobile die heeft ingevoerd in nederland nadat hun alleen recht verviel). Ik en vele andere zitten nl nog met een gelockte uit de usa

  29. Origineel geplaatst door jeroen
    Als je als toerist in amerika aankopen doet van (ik dacht ongeveer) 200$ kan je de taksen hier op terug betaald krijgen op de luchthaven, mits invulling van een formuliertje. Niet veel mensen weten dat maar zeker gebruik van maken mensen!

    Heb je hier een bron voor?

  30. Handig als mn pa weer in amerika zit voor zakenreis… En die tax kan je gewoon terugkrijgen als je “namens de zaak” bestelt… En gewoon uit de verpakking halen en in je broekzak stoppen, dan zal de douane nooit weten dat je hem daar gekocht hebt!

  31. Als je iets meeneemt uit een niet-EU land, en je wordt gecontroleerd bij de douane, moet je kunnen aantonen dat je het artikel in de EU hebt gekocht, of dat het artikel minder dan € 430,- heeft gekost. Bewijslast ligt bij jouw! En als je invoerbelasting moet betalen, betaal je niet voor het meerdere boven de € 430,-, maar over het gehele bedrag! Stel je neemt een T-shirt mee van $ 25,- en een iPhone van $ 800,-. Dan betaal je over $ 800,- invoerrechten en belasting. Tis maar dat je het weet!

  32. Vergeet niet dat je stekker een Amerikaanse is, daar moet je dus ook nog extra voor betalen!

    Ik hoop dat er een algemene unlock komt, ik zit met een locked toestel bij T-Mobile Duitsland!

  33. Origineel geplaatst door Kevin
    Vergeet niet dat je stekker een Amerikaanse is, daar moet je dus ook nog extra voor betalen!Ik hoop dat er een algemene unlock komt, ik zit met een locked toestel bij T-Mobile Duitsland!

    De gemiddelde iPhoneclub-bezoeker heeft toch inmiddels al 4 van die dingen in huis rondslingeren. 🙂

    Mooi nieuws! Familie in Amerika woont in Oregon (Geen salestax) en zullen hem maar al te graag op willen sturen. 🙂

  34. Weet iemand wat je moet betalen als je in Duitsland aankomt met het vliegtuig?

  35. @Constant: Volgens mij als Nederlander niks, want je woont niet in dat land. Dus via Dusseldorf vliegen bijvoorbeeld is niet alleen goedkoper in sommige gevallen qua vliegticket, het is voor je aankopen ook ‘praktischer’. Belasting betalen we immers al genoeg in dit land…

  36. Worden nu dan ook iphones waarvoor nog geen unlock ia dan ook simlock vrij. Baseband 02.10.04 bijvoorbeeld. Grtz

  37. Heeft er iemand al een bevestiging ontvangen? Zijn er mensen die nu de 4 daar gaan kopen? of wachten jullie op de 5?

  38. Mijne net besteld, mijn nonkel woont daar, en stuurt die op via de diplomatische post. Geen probleem dus aan douane 🙂

  39. dus iphone van 600 voor 415 euor 🙂

  40. @aNausea: Ja maar dat is niet eerlijk! Haha nee relaxed hoor 😉

  41. Origineel geplaatst door aNausea
    Mijne net besteld, mijn nonkel woont daar, en stuurt die op via de diplomatische post. Geen probleem dus aan douane

    Voor mij ook een diplomatische container met iphone’s aub

  42. Ik heb 10 maanden geleden mijn iPhone 4 in amerika gekocht.
    Ik zit nog steeds op de eerste basband omdat de volgende nog niet te unlocken zijn, erg lastig!!

    Zouden eerder gekochten iPhone’s nu ook unlocked worden net als bij T-mobile hier in nl?

  43. @aNausea:

    kgeef je 50 euro extra als je dat ook voor me regelt:-)

  44. Oeh, da’s netjes!
    Voor 500 euro is het misschien wel de moeite waard.
    Nog mooier zou het zijn als ze begin september de 5 aankondigen en dan de prijzen van de 4 nog wat omlaag gooien 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.