Reacties voor: ‘Update zo snel mogelijk naar iOS 4.3.5’

Updaten naar iOS 4.3.5 is noodzakelijker dan je in de eerste plaats zou denken. Beveiligingsexperts waarschuwen voor de risico's die je loopt wanneer je een oudere versie van het mobiele OS draait.
Lees het complete artikel β†’ ‘Update zo snel mogelijk naar iOS 4.3.5’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 74 reacties

  1. haha allemaal updaten zodat je niet meer kan jailbreaken.
    of je paypal word gehackt.. uhu

  2. En waar blijft untethered jailbreak?

  3. @Mick: mijn inschatting is dat je die niet voor iOS 5.0 hoeft te verwachten.

  4. Dus de Mighty Apple iphone is ten prooi gevallen aan hackers xD
    iedereen terug naar de Nokia 3310!! NU!! Voor het te laat is!!
    xD xD

  5. Ik heb gisteren deze update gedaan.. Na de herstart van de iPhone kreeg ik een melding dat de update was mislukt en ik moest hem recoveren.. De iPhone was ook gelijk helemaal leeg en deed niets meer. Uiteindelijk is na de recovery wel gelukt.. En ik had gelukkig een backup.

  6. @renelma: had hem ook al ge-update maar ik had nergens last van πŸ™‚

  7. Het ziet er dus naar uit dat ik mijn telefoon MOET jailbreaken om dit lek te dichten, aangezien ik nog tevreden ben met mijn 3g.

    Blijf het raar vinden xD

  8. Toen begin deze week deze update al uitkwam had ik al door dat deze erg belangerijk was. Heb mijn iPhone en iPad dus meteen geupdate. De iPod van mij is helaas niet up te date te maken. Maar daar blijft de jailbreak maar op.

  9. Had toen deze uitkwam mijn eigen iphone al geupdated, maar nu toch maar die van mijn man en zoon ook doen

    Mijn Ipod touch kan ik helaas niet meer updaten

  10. Bankzaken regelen via een open wifi netwerk is dan ook niet het meeste slimme wat je kan doen.
    Mijn untethered is me een hoop waard, dus doe mn risicovolle transacties wel thuis.

  11. Vanaf wanneer zit dat lek er in dan? iOS 1.2.2??

  12. Ik heb er zelf geen, maar kunnen gebruikers van de iPhone 3G nou niet deze beveiligingsupdates downloaden?

    Dat zou toch wel een beetje een naai streek zijn.

  13. Security expert Steve Gibson legt in Security Now! 311 ook uit waarom deze update zo belangrijk is.

  14. Ik pak mijn bandenreparatieset wel even om het lek te dichten.Met de update geen jailbreak, dus precies wat Apple wil.:-)

  15. Wie gebruikt z’n iphone nu als betaalmiddel … die technologie is nog lang niet rijp wat er ook over beweert wordt door de makers.

  16. Is iOS 4.3.3 veilig dan of moet ik die ook update naar iOS 4.3.5 ?

  17. Geldt dit ook voor iPad2? Aangezien er in de afbeelding om een iPhone gaat….

  18. Is het wel veilig om bij 4.3.3 te blijven??

  19. Ik laat hem lekker op IOS 4.3.3 staan, bankzaken regel ik wel op de Mac.

  20. Voor de techneuten onder ons: iOS vergeet te controleren of het “parent” certificaat wel het bitje aan heeft staan wat aangeeft dat hiermee andere certificaten mogen worden ondertekend. Met andere woorden je kunt voor een tientje een geldig certificaat hacker.com kopen bij de meeste certificate authorities. Normaal gesproken kun je daar niet veel meer mee dan een secure versie van hacker.com hosten. Nu kun je echter gewoon andere certificaten uitgeven voor bijvoorbeeld paypal.com en deze ondertekenen met je geldige hacker.com certificaat.

    iOS vergeet te controleren of het hacker.com certificaat wel mag ondertekenen. In dit geval mag dat dus niet maar doet iOS helemaal niet moeilijk.

    Dit maakt man-in-the-middle attacks wel zeer eenvoudig en geldt niet alleen voor mobile safari maar voor alle apps op je device die via SSL/TLS communiceren.

    Serieus probleem dus en kwalijke zaak dat apple geen security fixes uitbrengt voor oudere devices. Klinkt als een kleine fix, maar wel erg cruciaal.

  21. mwoah, ik blijf nog ff lekker op m’n oude 4.3.1 firmware met jailbreak. Eigenlijk alleen om te tetheren, maar dat is me toch te waardevol.
    Ik open toch geen pdfjes van het internet op m’n telefoon. Alleen van trusted sources en voornamelijk PDF’s die ik zelf heb gemaakt. Ik doe niet mee aan de scare tactics om gare bagger software (virus scanners) op telefoons te krijgen.

  22. @Wilfred: Duidelijk verhaal, maar de grote vraag is nu: is iOS 4.3.3 wel veilig? Ik kreeg een idee dat dit probleem ontstaan is in iOS 4.3.4?

  23. Mijn iPhone 3G komt niet verder dan 4.2.1, betekent dat:

    a) mijn firmware ‘veilig’ is voor men-in-the-middle?
    b) ik een krent ben?
    c) Apple (te) hard loopt?
    d) hackers alleen op de nieuwste modellen azen?

    Driewerf NEEN! Dit betekent dat:
    e) ik rustig mijn schouders ophaal over deze commotie en logisch nadenk, voordat ik iets doe met openbare netwerken!

  24. @iMars: MOffel, Jasper: voor zo ver ik me herinner zit deze ernstige fout in alle iOS versies voor 4.3.5 voor alle devices…

  25. Ik draai met mijn iPhone4 nog steeds op iOS 4.3.2, dacht te wachten op iOS5. Vanaf welke iOS zit deze beveiligingslek nu eigenlijk? Ben ik safe?

  26. Origineel geplaatst door XIII
    @iMars, MOffel, Jasper: voor zo ver ik me herinner zit deze ernstige fout in alle iOS versies voor 4.3.5 voor alle devices…

    Misschien lees ik het verkeerd, maar zoals je het nu zegt, zit deze fout in 4.3.5 voor alle devices?

    Ik gok dat je bedoeld dat deze fout in alle iOS 4.x zit TOT 4.3.5 voor alle devices. En met deze update, 4.3.5, is het opgelost voor alle devices… toch?

  27. Ik zit zelfs nog 4.3.3 de laatste 2 updates vind ik niet boeiend voor mij, Mijn ipod touch 4G zit 1 keer na een jailbrake op internet voor cydia effe daarna nooit meer.

    Dus die 2 beveilings fixjes hebben voor mij geen nut, Moet ik weer dat hele bestand downloaden en volgens mij is er ook nog geen goeie jailbrake.

    Dus ik wacht wel op IOS 5 voor dat ik update.

  28. @iMars: Originele iphone, iphone 3g en 1ste en 2e gen ipod? Nieuwe kopen dus of wachten totdat in cydia (jailbreak) een patch komt, net als de pdf patcher voor de jailbreak me exploits die in 4.3.4 gedicht zijn.

  29. Alles met “voor 4.3.5” bedoel ik “VOOR (in tijd) 4.3.5”: dus 1.0 t/m 4.3.4…

    Op deze pagina kun je eenvoudig testen of jouw device/firmware lek is:

    https://issl.recurity.com

    (link genoemd in Security Now! podcast)

  30. Is er geen patch in cydia? zoals er toen met ios 4.3.4 ‘pdf patcher 2’ kwam, is er nu ook iets te downloaden om 4.3.5 te vervangen?

  31. Nee, die patch is er (nog?) niet. PDF Patcher 2 was een stuk makkelijker omdat @comex dat lek zelf had ontdekt (en dus ook eenvoudig kan dichten). Dat is hier niet het geval.

  32. @XIII: Duidelijk, bedankt voor de link. Zelfs mijn oude iPhone 3G met 3.1.3 is niet veilig (ga ik niet updaten naar 4.x…. wacht wel op de 5)

  33. @iMars: voor de 3G komt er waarschijnlijk geen oplossing…

    (daar draait 4.3.5 of 5.x niet op)

  34. Tja, ik heb zulke slechte ervaringen met het updaten via iTunes van Apple producten dat ik mijn iPhone 3GS nog steeds op 4.2.1 heb staan en aangezien het allemaal werkt en ik geen bankzaken ermee doe laat ik deze update ook maar weer voorbij gaan. πŸ™‚ Ik wacht wel tot ik de nieuwe iPhone ga kopen (volgend jaar aug!) en zie dan wel welke versie er danis en welke iPhone…. In een jaar kan veel gebeuren!

  35. Origineel geplaatst door jordy
    Is er geen patch in cydia? zoals er toen met ios 4.3.4 β€˜pdf patcher 2Ò€² kwam, is er nu ook iets te downloaden om 4.3.5 te vervangen?

    ik wacht wel ff met bank zaken totdat dit is opgelost en via Cydia een patch te downloaden is. Wel zo handig om ge-jailbreaked te blijven

  36. En is het dan veiliger als je een andere browser gebruikt zoals Opera? Want ik kan me iPod 2g nie meer update =(

  37. Ik kan niet eens update, iTunes zegt fout 3194, terwijl alles is geΓΌpdatet,

    Niet gejailbreakt..
    Tips of ervaringen?

  38. MENSEN LATEN ZICH VEELS TE SNEL BANG MAKEN………
    Gezeur om beveiligingen

  39. Origineel geplaatst door Cristhian
    Ik kan niet eens update, iTunes zegt fout 3194, terwijl alles is geΓΌpdatet,Niet gejailbreakt.. Tips of ervaringen?

    Kijk eens op het forum, had ik ook al eens een topic over gemaakt πŸ˜‰

    Origineel geplaatst door myeee
    En is het dan veiliger als je een andere browser gebruikt zoals Opera? Want ik kan me iPod 2g nie meer update =(

    Denk ik wel, al weet ik niet hoe het met de beveiliging van Opera zit.

    OT: Ik ga dus mooi niet updaten. M’n jailbreak weg, ik wacht lekker tot iOS 5 + JB πŸ˜›
    (en dan nog, ik gebruik nooit internet als ik weg ben, 1. iPod Touch heeft geen 3G, 2. Ons eigen internet werkt 10x beter dan die openbare troep (wie heeft er zin in 3 MB/s downloaden op mijn iPod?))

  40. Dus als straks mijn bankrekening is geplunderd, weet ik dat ik maar eens met een knuppeltje langs moet bij mijn buurman van de camping.

    ; )

  41. Origineel geplaatst door KarelWillem
    Dus als straks mijn bankrekening is geplunderd, weet ik dat ik maar eens met een knuppeltje langs moet bij mijn buurman van de camping.; )

    Of bij Apple πŸ˜›

  42. Ach maak me niet druk.Mijn bankrekening is meestal van dien aard dat iedere crimineel zich gelijk in zijn broek pist van het lachen.En er waarschijnlijk uit medelijden een paar tientjes opstort…;-)

  43. Is na de update dan mijn jailbreak eruit?

  44. Kan niet updaten, iTunes zegt dat er geen update beschikbaar is.

  45. Nooit eerder meegemaakt ..!!!

    Ik heb 5 apparaten (iPod’s, iPhones en de iPad2) om te updaten, al jaren alle apparaten (iPad2 alleen dit jaar uiteraard) zonder problemen ge-update en nu opeens alle 5 apparaten moeten herstellen en de backup moeten installeren. Zelfs de iMac opnieuw moeten opstarten om de herstel te kunnen uitvoeren.
    Dit kan natuurlijk geen toeval zijn, er is dus duidelijk iets met deze update aan de hand…!!!!

  46. Wat updaten? Nix updaten. Gewoon nog lekker 4.2.1. Evenals nimmer (off-topic) ‘security’ updates van Windows die alleen maar vertragen. En als de ordonneur dan zo traag is als een mispel, dan maar een nieuwe aanschaffen wat de heren Gates en Jobs wel aangenaam zullen vinden.

  47. Origineel geplaatst door renelma
    Ik heb gisteren deze update gedaan.. Na de herstart van de iPhone kreeg ik een melding dat de update was mislukt en ik moest hem recoveren.. De iPhone was ook gelijk helemaal leeg en deed niets meer. Uiteindelijk is na de recovery wel gelukt.. En ik had gelukkig een backup.

    zelfde hier, ****.

  48. Zoals bij alle updates geldt: eerst een week of twee aanzien en je favoriete site voor Apple-info in de gaten houden. Dan hoor je vanzelf of updaten voor jou de goede keuze is.

  49. K zit nog op 4.3.3…werkt prima…ik wacht wel op iOS 5 πŸ˜›

  50. De update gedraaid op mijn iPhone 4 en 2 iPads. Alles ging prima en werkt naar behoren. Voor sommige werkt het dus wel zonder problemen. Alle apparaten geupdate van 4.3.4 (zijn nooit gejailbreaked).

  51. Wat ik wel ervaar op mijn werk is dat het updaten naar 4.3.5 via een windows pc problemen geeft, de remedie is andere USB poort.

  52. Misschien bewust door Apple gemaakt, dat lek. Vanzelfspreken wordt er dan gehacked. Daarna de min of meer verplichte update en alle gejailbreakte Iphones zijn weer terug bij Apple. Gewoon een opzetje van Apple dus.

  53. Al tijden geen update mogelijk. Als ik het maar weer eens probeer: “… kan geen verbinding maken met de updateserver omdat u niet verbonden bent met het internet…” tja, terwijl je in een ander scherm volledig aan het surfen bent. Niet dat ik er van wakker lig, deze versie bevalt prima.
    Behalve natuurlijk als bij het downloaden van een app ineens een melding verschijnt “… nieuwste versie nodig..”
    Verder best wel een leuk toestel hoor, die iPhone.

  54. Als ik op een openbaar netwerk zit dan vul in nooit wachtwoorden in o.i.d
    De meeste hackers zitten gewoon lekker op hun zolderkamertje en gaan niet openbaar lopen hacken.
    Plus ik nooit gebruik maak van paypal en alle andere betaalmiddelen op mn iPod.

  55. Haha, een beetje mijn jailbreak vernielen xD dacht het toch van niet….
    Maar ik heb nog een klein vraagje….
    Ik heb een iPod touch 4G met de gejailbreakte versie (Redsn0w) 4.3.1
    Hoe moet ik de nieuwe jailbreak als die uit is van iOS 5 er op zetten? kan iemand dat aan mij uitleggen?

  56. Origineel geplaatst door William
    Misschien bewust door Apple gemaakt, dat lek. Vanzelfspreken wordt er dan gehacked. Daarna de min of meer verplichte update en alle gejailbreakte Iphones zijn weer terug bij Apple. Gewoon een opzetje van Apple dus.

    Ik moet toch zeggen, zo’n lek kunnen ze niet laten steken.

    Je “maakt” geen lekken, vooral als de beveiliging erdoor naar de knoppen gaat…

    En anders hadden ze deze allang gedicht in 4.3.4. (ik zit nog op 4.3.3 met de PDF patch dus eigenlijk heb ik 4.3.4 ;))

    Getver, wat kijk ik uit naar iOS 5.
    Dat word dan de laatste keer met de PC updaten voor mij πŸ˜›

  57. @William: Onzin, want dit lek zit in ALLE vorige firmwares.

  58. Ik heb de update net ook gedaan, natuurlijk weer voor dat ik alle reacties hier had gelezen. Hij is goed gegaan, op een ding na, wat uit eindelijk geen probleem blijkt. Na de update krijg ik de melding dat er 86 apps niet zijn gesynchroniseerd. ik meteen op mijn iphone kijken, maar ze staan er allemaal nog gewoon op. als ik opnieuw synchroniseer krijg ik de zelfde melding, maar op de iphone blijft alles oke.

  59. Natuurlijk klik ik net op ‘betalen’ via paypal op mijn iPad, maar op mijn eigen persoonlijke wifi verbinding is dus geen probleem?

  60. Ik kon me na deze zoveelste bug niet beheersen, en heb mijn iphone uit het raam gegooid, ligt nu ergens in de Utrechtse gracht. Ik ga dit weekend naar de winkel een ander toestel kopen, voor mij geen Apple meer.

  61. Origineel geplaatst door Jop
    Natuurlijk klik ik net op β€˜betalen’ via paypal op mijn iPad, maar op mijn eigen persoonlijke wifi verbinding is dus geen probleem?

    Ligt aan de beveiliging van je wi-fi en of er een hakker om de hoek zit πŸ™‚

  62. Origineel geplaatst door Bubbly
    Ligt aan de beveiliging van je wi-fi en of er een hakker om de hoek zit

    Een hakker nog wel πŸ˜›

  63. Dussss…. Ik gebruik eigenlijk alleen 3G en een door Mac adressen en Wpa2 beveiligde wifi netwerken. En ik wil dan wel m’n jailbreak niet kwijt maar ook niet ‘gevaar’ lopen. MOET ik nu echt updaten?

  64. Updaten? Niks updaten. Gewoon 4.2.1!

  65. Al dat updaten straks worden we nog windows

    Maar ja zolang het al m’n idevice’s veilig houdt dan doe ik mee

    @Mireille005: Ja je kan updaten en dan een tethered jailbreak uitvoeren en na een tijdje komt dan een patch van cydia zodat je iPhone untethered wordt

  66. Gewoon updaten en dan vergaat het je hetzelfde als met Windows met z’n ‘security’ updates. Traag en nog trager en koop je een nieuwe iPad of iPhone. Dat vindt Steve J aangenaam…

  67. Er zijn altijd mensen die erin trappen en updaten, en zo hun jailbreak kwijt zijn.
    Ik zit nog steeds op 4.2.1

  68. Sinds ik gisteren mijn iphone4 en ipad2 geupdated heb naar 4.3.5 zijn in mijn exchange agenda ca 30% van mijn afspraken verdwenen. Kwijt dus op iphone4, ipad2 en zakelijke laptop! Buitengewoon vervelend dus. Kan ook geen logika vinden welke afspraken wel/niet verdwenen zijn. Lijkt random gebeurd te zijn.
    Vetrouwen in Apple hiermee naar NUL gedaald. Had ook al een deuk gekregen na het kopen van Lion op mijn iMac, ook daar ging van alles fout.
    Iemand dezelfde ervaringen?

  69. Oke, ik zal wel blond zijn, maar heb alles gelezen.
    SOmmige updaten wel, sommige niet.
    Ik wil mijn JB behouden, dus liever niet.
    Echter wat ik niet zeker weet is het volgende:
    Ik doe wel eens een kleine overschrijving via ABN’s nieuwe app. Loop ik nu risico als ik thuis of op mijn werk op een beveiligde WiFi zit? Met 3G maakt het toch helemaal niet uit?

    Als ik straks in Frankrijk zit en dan een openbare WiFi zou gebruiken. Loop ik dan wel risico?

  70. Nog eens voor de duidelijkheid: het “gevaar” is sinds vrijdag niet groter geworden, het was er altijd al. Geen reden tot paniek, dus.

  71. Weet iemand dit???
    Ik heb een iPod touch 4G met de gejailbreakte versie (Redsn0w) 4.3.1
    Hoe moet ik de nieuwe jailbreak als die uit is van iOS 5 er op zetten? kan iemand dat aan mij a.u.b uitleggen?

  72. Ik moet zowieso me ipod helemaal wissen want ik kan hem niet meer updaten via eeb oude pc dus ik wacht gewoon tot ios 5 en dan wis ik me hele ipod 4g

    Ruimt lekker op

  73. Doet dit probleem zich ook in 4.3.2 voor (3GS jailbroken)? Trouwens, 4.3.5 is te jailbreaken met Jailbreakme.com, heeft m’n broertje gisteren gedaan. Altans, ik heb het voor hem gedaan =]

  74. ik heb die update de ochtend voordat ik op vakantie ging gedraaid en kreeg idd een foutmelding. In de haast weg te gaan niet goed op gelet. Gevolg: alle muziek is er af EN ik heb geen 3G. Vooral dat laatste is bijzonder irritant. Iemand hier ervaring mee en vooral tips over hoe ik dit oplos? Want iets terugzetten gaat niet, dat moet via de pc die thuis staat… En ik wil graag weer gewoon op internet kunnen vanaf mijn vakantieadres!
    thx

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.