Reacties voor: Unlock van de iPhone 4 loopt vertraging op (jailbreak/unlock)

Het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat ze tegen onverwachte problemen aan zijn gelopen bij de ontwikkeling van de unlock voor de iPhone 4.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 65 reacties

  1. Ik wacht al 3 maanden. Elke keer kondigen ze aan dat het gaat komen en dan komt er weer zoiets..

  2. Het is toch werkelijk ongekend dat ze dit richting deze geweldige mensen doen?! Ze zouden zich dood moeten schamen!

    Goed dat ze door gaan. Voor hun zelf en ook voor de mensen die ze wel dankbaar zijn. Ik wacht gewoon rustig af tot ze deze klus voor elkaar hebben en we er met zijn alle van kunnen genieten.

  3. @Ed: Make it your self.

  4. Hier een 6 maanden oude ipod4… Nogmaals het blijft vrijwilligerswerk en kan dus niet boos worden, het leven is zo ook wel leuk! Hadden we maar niet goedkoop willen doen.
    Dev team: jullie kunnen het! Of wie wil ook de uitdaging aangaan want ik kan het niet

  5. Hopelijk komt de jailbreak wel gauw, niet iedereen zit op een unlock te wachten lijkt me.

  6. Waarom loopt iedereen toch altijd zo te schreeuwen/schelden/zeiken tegen het Devteam ea. Wtf, alsof ze het express doen… Echt te zielig voor woorden. Wees toch gewoon tevreden met het feit dat die jongens hun retebest doen om het (telkens weer!!) voor elkaar te boxen. Hulde voor deze heren en geduld is een schone zaak…

  7. Iedereen die zit te zeiken en zeuren:1Boodschap
    Ga lekker zelf op onderzoek uit met de unlock.
    Jullie moeten weten dat we te maken hebben met zeer professionele hackers,mensen die al enorm veel voor elkaar hebben gekregen.
    Het zijn maar mensen he?
    Behandel deze dan ook zodanig.

    WIJ KUNNEN HET NIET BETER
    Laat dat duidelijk zijn.
    Geduld is nog steeds een schone zaak

  8. Dat is dan jammer. Wat ook jammer is, is dat veel iPhone gebruikers van mening zijn dat het Dev Team hun knechtjes zijn die stante pede een unlock moeten uitbrengen als zij een gelockte iPhone gekocht hebben.

    In onze contreien zijn deze gebruikers dan meestal de “kool-en-de-geit-spaarders”die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en het Dev Team moet dat dan maar onmiddellijk oplossen.

    Vergeet ook niet dat Sherif Hashim, een van de hoofdspelers in het unlock gebeuren, Egyptenaar en neurochirurg is. Die heeft soms wel andere dingen aan zijn hoofd dan onmiddellijk klaar te staan voor sommige iPhone gebruikers.

    Alle hulde voor het Dev Team die niettegenstaande de verwensingen die ze naar hun hoofd gesmeten krijgen van sommige asociale sujetten toch nog verder gaan met het zoeken naar een oplossing.

  9. Jammer dat het nog wat langer gaat duren.. Had net een 4.2.1 iPhone 4 voor me vrouw meegenomen uit New York in de hoop dat de unlock er snel zou zijn..
    Ach dan wachten we nog even..

    Go Dev Team!!

  10. Als je per se een unlock nodig hebt had je misschien geen gelockte iPhone moeten kopen. Het is uitermate dom en naïef om te verwachten dat unlocken een piece of cake is.

  11. @Sebastiaan & Maximaal: Een jailbreak is er al lang: http://greenpois0n.com/
    Deze werkt op de laatste iPhone en iPod, dus leef je uit.

    Deze heren werken nu puur aan de unlock voor de iPhone 4, zodat je met andere simkaarten kunt bellen dan alleen die van T-Mobile (of AT&T of… enz).

    Tja, het is en blijft een hobby van die mensen, geen baan, en ze leveren hun programma’s gratis aan de hele wereld. Ik heb diep respect voor ze.

  12. hmm mijn iphone kan ik opstarten, alles mee doen, behalve de sim kaart neemt hij niet aan. Moet ik ook wachten op diezelfde unlock of mag ik die update al doen?

  13. Beter wachten op iets goed dan iets wat om de 5 minuten zal crashen. Respect aan alle mensen die de unlock mogelijk maken!! En voor de mensen die niet kunnen wachten: Wees niet zo gierig en koop u een iPhone in u eigen land. Simlockvrij en zonder problemen!

  14. Origineel geplaatst door Cengiz G.
    Beter wachten op iets goed dan iets wat om de 5 minuten zal crashen. Respect aan alle mensen die de unlock mogelijk maken!! En voor de mensen die niet kunnen wachten: Wees niet zo gierig en koop u een iPhone in u eigen land. Simlockvrij en zonder problemen!

    Niet zo gierig? Scheelt meer als 100 euro om hem uit NY mee te nemen..

  15. Origineel geplaatst door Timosha
    Vergeet ook niet dat Sherif Hashim, een van de hoofdspelers in het unlock gebeuren, Egyptenaar en neurochirurg is. Die heeft soms wel andere dingen aan zijn hoofd dan onmiddellijk klaar te staan voor sommige iPhone gebruikers.

    Of juist aan andere hoofden, hihi

  16. @Stef: En? Vind je ‘t die honderd dollar (euro?) waard?
    Persoonlijk snap ik niet dat je voor een voordeliger toestel jezelf deze beperking moet opleggen. Moet dat ik de hoofdprijs voor mijn simlockvrije toestel betaald heb, overigens…

  17. Ik heb twee jaar lang met een gejailbreakte iPhone gelopen (vanwege ultrasnow), maar ik denk wel dat jailbreaken op zijn einde loopt omdat je constant enkele maanden achter de feiten aan loopt. En tegenwoordig worden die tijden steeds groter en groter

  18. Waarom doet iedereen zo kwaad?
    Ze steken hun tijd erin om ons blij te maken met een goeie jailbreak waarvan we kunnen genieten =)
    Ik vind het oke dat ze het uitstellen zodat ze het probleem met de sim-kaart is opgelost.
    Ik zit nog steeds op 4.2.1 (gejailbreakt met greenpois0n) ben aan het w8ten op een unthetered jailbreak voor 4.3

  19. Origineel geplaatst door peter
    @Stef: En? Vind je ‘t die honderd dollar (euro?) waard?

    Ach, hij heeft nu toch wel een hele speciale iPod moet je maar denken. Een iPod mét GPS chip en het uiterlijk van de iPhone4, priceless! 🙂

  20. Buiten dat vliegticket voor die trip naar het buitenlad vind ik de mensen die “el cheapo” een i4 kopen wel beetje jammer… Wel mee willen lopen met de “duurste trends” maar geen euro teveel willen betalen voor je toestel… Ipv een Mercedes dan maar een VW rijden concept is dat.. Je hebt 2 type jailbreakers/unlockers: de mensen die het dev team motiveren door te gaan en diegene die het dev team motiveren om te stoppen. Zoek voor jezelf maar uit waar je bij hoort… Mensen zijn soms écht te ondankbaar voor woorden 🙂

  21. Waarom niet.. We wachten al 5maand. Heb ondertussen al nieuwe iphone gekocht

  22. Ik heb zelf een engelse iPhone 4 op 4.0 die geunlockt is..
    Ik was in New York en ben er niet voor naar toe gevlogen.. dat zou heel raar zijn..
    Mijn vrouw wilde er ook 1.. en als je er dan toch bent.. en het scheelt je rond de 120,- ja dan vind ik het wel waard.. En ik zeur niet dat er nog geen unlock is.. mijn vrouw is meer als tevreden over haar huidige 1st gen iPhone.. Dus die kan wel wachten..

  23. Onverwacht goed nieuws zonet op MuscleNerd’s twitter?

    @MuscleNerd “To those patiently ignoring all the chatter from “promises” we never made comes a jewel: NCK unlock code is just 40 bits!”
    @MuscleNerd “(if turns out to be true, it’s unexpected surprise for those w/vuln BB’s. All the data is there for 40-bit brute force)”

  24. Blackoutzz you are right

  25. Origineel geplaatst door Stef:

    Niet zo gierig? Scheelt meer als 100 euro om hem uit NY mee te nemen..

    Dus je geeft toe dat je gierig bent.. Nu zit je met de ergenis dat je een dure ipod hebt, is het je die 100 dollar waard? Daarnaast vind ik het onzin dat er mensen zijn die de verantwoordelijkheid van hun eigen actie bij een ander willen neerleggen en zielige bedreigingen gaan doen via iternet.. Het was jou keuze om een iphone met simlock te kopen, wees blij dat er uberhaubt mensen zijn die bezig zijn met een unlock en deze WILLEN delen!

  26. Dit was natuurlijk te verwachten dat het alsmaar uitgesteld zou worden, was hetzelfde bij iphone 3g(s) op baseband 05.14.xx en 05.15.xx en dan komen ze met een poepoplossing waar super veel nadelen aan zitten, ben benieuwd of er ook zo’n gelijke oplossing komt voor de iPhone 4

  27. Origineel geplaatst door Marco
    Als je per se een unlock nodig hebt had je misschien geen gelockte iPhone moeten kopen. Het is uitermate dom en naïef om te verwachten dat unlocken een piece of cake is.

    was het maar zo makkelijk ? ik heb perongeluk een locked ATT iphone gekocht, ze waren zo slim om met poof cydia te verbergen. toen ik thuis kwam was het al te laat en ze wilde het geld niet terug geven meer. helaas ben ik nu afhankelijk van deze unlock

    hoe langer ik moet wachten hoe meer ik apple/ATT begin te haten(weet niet naar wie ik echt de vinger moet wijzen voor deze lock die er niet af te halen is)

  28. Origineel geplaatst door Coen Gortemaker
    Origineel geplaatst door Stef:Niet zo gierig? Scheelt meer als 100 euro om hem uit NY mee te nemen..Dus je geeft toe dat je gierig bent.. Nu zit je met de ergenis dat je een dure ipod hebt, is het je die 100 dollar waard? Daarnaast vind ik het onzin dat er mensen zijn die de verantwoordelijkheid van hun eigen actie bij een ander willen neerleggen en zielige bedreigingen gaan doen via iternet.. Het was jou keuze om een iphone met simlock te kopen, wees blij dat er uberhaubt mensen zijn die bezig zijn met een unlock en deze WILLEN delen!

    Nee ik ben niet gierig.. ik ben een Hollander 😛
    Heb je mijn andere berichtje ook gelezen? Ik zit niet met ergenis hor..

  29. Laat ik in ieder geval nog even opmerken dat het me opvalt dat er op iPhoneclub over het algemeen met veel meer begrip wordt gereageerd op dit bericht dan in de gemiddelde andere community, zélfs door mensen die op een unlock wachten. Reden te meer dus voor mij om voor deze community te schrijven en te blijven schrijven. Het zou onze lezers nog meer sieren als we het op de man spelen in de reacties bij dit artikel verder ook nog zouden kunnen vermijden.

  30. Tja, volgens mij kunnen in ieder geval de T-mobile gebruikers hier in Nederland de telefoon sinds kort gewoon gratis unlocken(ongeacht hoe lang je abo al loopt). Er is hier op iphoneclub ook een artikel aan gewijd als ik me niet vergis. Kan em alleen zo snel niet vinden op dit moment…

  31. @Chance77: Kan inderdaad, alleen heb je dan wel ook een microsim van een andere provider nodig en moet je je iPhone met die sim erin restoren. Met andere woorden, alles wat op je iPhone staat be je kwijt maar je hebt wel een legale unlock =)

    Vraag me af of ze op dit moment eigenlijk de untethered jailbreak al afhebben en gewoon wachten totdat ze die tegelijk met de unlock kunnen releasen ? Iemand een idee ?

  32. Helaas zit ik ook al maanden te wachten op een unlock. Heb na dit bericht vanmorgen ook maar besloten zo’n IMEI unlock te proberen. DeLocker.com. Ondanks tegenstrijdige berichten van succes en oplichting ben ik wel zo’n beetje klaar met wachten.. Hoop dat het werkt..

  33. Het zou geweldig zijn als de NCK daadwerkelijk bruteforceable is.

    Staat dat niet gelijk aan een factory unlock als de juiste NCK voor je toestel gevonden is?

  34. @Chance77: de link kun je vinden in het info-blok onderaan het artikel.

    @Sebastiaan: de jailbreak staat los van de unlock en aan beiden wordt door verschillende mensen gewerkt. Meer informatie over het jailbreaken van iOS 4.3 kun je vinden in ons overzicht: jailbreaken op iOS 4.3 en de iPad 2.

  35. Ha! Mooi! Dat zal hun leren om die iPhone te hacken. De iPhone is niet voor niets closed-source!

  36. die unlock kan denk 90% van de nederlands iphones een barst zijn. kom maar op met die jailbreak en wil dan de hotspot unlock.

  37. @blackoutzz: Erg kort door de bocht moet ik zeggen, het is toch logisch dat je iets voor de beste prijs wil hebben, en het blijft toch dezelfde telefoon dus hoe kan je dat nou met Mercedes en volkswagen vergelijken??? Overigens slaat het ook nergens op dat je jailbreakers gaat kadreren aangezien ik geen van beide ben. Ik motiveer niemand uit de scene, en ik demotiver ook niemand, ik gebruik gewoon de tools die ik nodig heb. Ik vind dat je erg snelle conclusies trekt die je weerlegt als feiten terwijl dit niet het geval is.

    Laten we gewoon hopen dat er snel weer goed nieuws is!

  38. Ik begrijpt dat er een probleem met IOS 4.3 is, maar de voorgaande BB die heeft men toch al unlockt. WAAROM worden deze dan niet vrijgegeven.

  39. Ik begrijp die scheldpartijen en doodverwensingen niet…..

    Ik zou er in ieder geval zeker niet harder van gaan lopen!!

  40. Ze moeten maar tegen Apple gaan schelden, die kan het een stuk makkelijker maken voor die hackers 🙂
    Niet dat ik verwacht dat ze dat gaan doen, maartoch…

  41. Belachelijk gewoon dat deze mensen worden uitgescholden, etc…
    Ik bedoel maar, ze besteden hier toch al hun vrije tijd aan. Respect!

  42. Inderdaad niet netjes om hen uit te schelden enz enz. Maar !! Ze zouden er nu toch van geleerd moeten hebben dat ze voorzichtig moeten zijn met uitspraken dat de unlock komt.

  43. Die unlock komt er of dat nu een week duurt of 2 maanden. Als mensen zo dom zijn om de nieuwe firmware al te installeren dan kunnen ze misschien beter voor een spiegel gaan staan schelden.

  44. @trip:

    vorige is al meer als n half jaar geleden dat hij uitkwam

  45. Origineel geplaatst door laurens
    kom maar op met die jailbreak en wil dan de hotspot unlock.

    De iphone 4 met 4.2.1 is gewoon te jailbreaken.
    Daarna ff de gratis cydia app PDAnet installeren en je hebt alles wat je wilt volgensmij.

    Scheelt mij een ipad 2 3g weer 100 euries 😉 kan ik met de wifi versie uit de voeten 😛

  46. Als developer zeg ik: Goed nieuws !!
    Edit: Never mind, ik had niet goed gelezen. Ik dacht dat het om de JB ging, en niet om de unlock.

  47. Het is zeker niet mogelijk om van iOS 4.3 terug te gaan naar 4.2.1?

  48. Origineel geplaatst door sNicker
    @Sebastiaan & Maximaal: Een jailbreak is er al lang: http://greenpois0n.com/Deze werkt op de laatste iPhone en iPod, dus leef je uit.Deze heren werken nu puur aan de unlock voor de iPhone 4, zodat je met andere simkaarten kunt bellen dan alleen die van T-Mobile (of AT&T of… enz).Tja, het is en blijft een hobby van die mensen, geen baan, en ze leveren hun programma’s gratis aan de hele wereld. Ik heb diep respect voor ze.

    Heb je het getest? werkt de jailbrake van 4.2 ook op 4.3??

  49. Twijfelde maar nou weet ik het zeker appel is zo kinderachtig bezig met het steeds moeilijker maken om te kunnen unlocken ga maar een android toestel zoeken

  50. Ik ben me ervan bewust dat dit bericht gaat over de carrierunlock. Ik weet echter ook dat die JB waar jij naar verwijst puur tethered is. Aan de untethered JB wordt nog gewerkt.

  51. @Enrique: Laat me ff weren als het lukt van af die site dan probeer ik het ook

  52. Hopelijk gaan ze snel een oplossing hebben, dan kunnen ze verder op zoek naar een oplossing voor de iPad Baseband.. Want daar zit ik persoonlijk op te wachten met mijn 3Gs ^^..

  53. Origineel geplaatst door Anonymous
    Als developer zeg ik: Goed nieuws !! Edit: Never mind, ik had niet goed gelezen. Ik dacht dat het om de JB ging, en niet om de unlock.

    Als developer zeg ik slecht nieuws ook al zou het gaan om een jailbreak.

    Ik wil de keuze hebben waar ik mijn apps beschikbaar maak en niet overgeleverd zijn aan de distributie prijzen van 1 bedrijf of 1 store…

  54. Schande dat mensen deze ‘hackers’ dúrven uit te schelden en te bedreigen. Schande!
    Ze helpen mensen op vrijwillige basis en zonder verplichte (geldelijke) tegenprestatie aan een unlock. Hoe hebben de ouders van de uitschelders deze asocialen toch opgevoed!?!

  55. Origineel geplaatst door okkies
    @trip:vorige is al meer als n half jaar geleden dat hij uitkwam

    Wat is nu je punt?

  56. Origineel geplaatst door sNicker@Sebastiaan & Maximaal: Een jailbreak is er al lang: http://greenpois0n.com/

    @snickel Topic: unlock uitgesteld, jailbreak allang toegepast: duh. Een 6 maanden ipod 4 = iphone 4 met at&t simlock op 4.1 snappie?

    Maar als je musclenerd, sharif hassim pod2g en laten we niet vergeten geohot hebt gevolgd allen met hun persoonlijke omstandigheden en die uitdaging hebben om te hacken, niet om er geld uit te slaan. Daar heb ik respect voor.

    Maar op de valreep en daar zie ik in deze reacties maar een paar opmerkingen over en dat is dat de unlock code van apple zelf maar uit slechts 40 bit bestaat. En dat deze met brute force te hacken valt. Nogmaals het gaat om de uitdaging. Niet om de belofte. Een uitspraak doen van waarschijnlijk na 4.3 ios relelease wordt de unlock vrijgegeven is jezelf een doel stellen wat een overwinning is als je het haald.
    Deze werkt op de laatste iPhone en iPod, dus leef je uit.Deze heren werken nu puur aan de unlock voor de iPhone 4, zodat je met andere simkaarten kunt bellen dan alleen die van T-Mobile (of AT&T of… enz).Tja, het is en blijft een hobby van die mensen, geen baan, en ze leveren hun programma’s gratis aan de hele wereld. Ik heb diep respect voor ze.

  57. Ik weet niet of ik wat heb gemist maar is 4.3 dus al te jailbreaken? Ik hoef mijn appeltje niet te unlocken.

  58. @Dikkie Baan: Hmm scheelt helemaal niet zoveel meer als met de iPhone 3. Veel schijnen te vergeten dat ook dit toestel toen voor 600 euro over de toonbank ging.

    Nu is het verschil net 100 euro… Op een toestel waar ikzelf 2 jaar mee hoop te doen. Natuurlijk wil iedereen beste prijs/kwaliteit. Alleen vind ik het jammer als mensen, unlockers/jailbreakers zeuren over dat mensen die de tools die jij en ik graag gebruiken, pushen om het ff sneller te doen. Vergelijken met auto’s is helemaal zo gek niet alleen zijn de bedragen dan anders. Enige wat ik aanstip: mensen kopen, zonder na te denken over wat erna komt. Jij koopt toch ook geen shirt wat je niet fijn vind zitten? Hetzelfde met je telefoon… Ik krijg voor m’n werk zon beetje elke week een nieuwe telefoon mee maar mijn eigen telefoon, mijn iPhone, heb ik gekozen om bepaalde redenen. Ik baalde ook dat er eerst geen untethered JB uit was maar heb geen ene post gespendeerd aan dev team schiet op! Ik hoop uiteraard voor de Unlockers dat het snel komt maja soms heb je dingen niet in de hand en daar moet je mee doen of je had aankoop beter moeten overwegen.

  59. sharif hashien is onze enige hoop boys. twitter hem en hij houd je op de hoogte!!!!!!!!

  60. @Ed: Euhm ik heb mijn iPhone 4 via cydia unlocked… Hoezo is dit anders?

  61. @Ed: Wat ik er niet van begrijp is dat ze niet voor de 02.10.04 baseband een tool pulbiceren.
    Veel mensen zitten volgens mij op 4.1 met die baseband en degene die dit volgen waarschijnlijk op 4.2.1 met 02.10.04.
    Waarschijnlijk moet de nieuwe tool beide unlocken?

  62. @laurens: heeft het gewerkt voor jou delocker want wil het vandaag ook gaan doen????

  63. @filoor: Ik heb ook DeLocker geprobeerd en dacht aan het serie nr. van me iPhone te zien dat me phone via Orange in Frankrijk was gelockt. Nadat ik DeLocker betaald had kreeg ik 2 dagen later een mail terug dat hij niet via Orange gelockt was en dat ik de provider check moest doen. Kreeg me geld netjes de volgende dag terug gestort van DeLocker. Mijne blijkt via SFR gelockt te zijn.

  64. @Enrique: Hey thanx voor je snelle antwoord heb net provider check aangevraagd ik zag ook op de site dat ook sfr weer beschikbaar is misschien wat voor jou als je hem wilt unlocken

  65. @filoor:

    Ik ben net het formulier aan het invullen. Zag ook dat ie weer beschikbaar is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.