Eerste huurfilm in Nederlandse iTunes Store verkrijgbaar

In de Nederlandse iTunes Store is voor het eerst een huurfilm te vinden. Het gaat om een Beatles-documentaire, die je kunt kopen of huren.

itunes store filmHet is voor het eerst mogelijk om vanuit de Nederlandse iTunes Store een film te huren en te kopen. ‘All Together Now’ is een documentaire met Nederlands ondertitels over de samenwerking van George Harrison met Cirque du Soleil-oprichter Guy Laliberté. Dit leidde tot de show Love, die al geruime tijd in Las Vegas te zien is. De film is op meerdere manieren aan te schaffen vanuit de Nederlandse iTunes Store.

all together nowHuren van de film kost €2,99 (SD) of €3,99 (HD) en voor het kopen van de film betaal je €9,99 (SD) of €12,99 (HD).

Tot nu toe waren in de Nederlandse iTunes Store alleen een drietal korte Pixar-filmpjes te vinden, die voor €2,49 konden worden aangeschaft. Huurfilms waren nog helemaal niet beschikbaar. In de VS introduceerde Apple in 2008 de mogelijkheid om films te huren. De prijs is afhankelijk van de vraag hoe recent de film is en of je de films in HD wilt bekijken. Films huren werd ingevoerd met de introductie van iTunes 7.6 en kreeg de steun van alle belangrijke filmstudio’s, waaronder Fox, WB, Disney, Paramount, Universal, Sony, Touchstone, Miramax, MGM en andere. Bij de lancering waren er meer dan duizend films beschikbaar. Alle films zijn voorzien van DRM en zijn ook te bekijken via de Apple TV. De tweede generatie Apple TV is overigens nog niet officieel in Nederland te koop. Bij huurfilms heb je 30 dagen de tijd om de film te bekijken. Ben je eenmaal begonnen met kijken, dan moet je dat wel binnen 24 uur afmaken.

Wat het Nederlandse filmaanbod betreft: als je met de functie ‘Uitgebreid zoeken’ in iTunes naar films zoekt, levert alleen de categorie ‘Documentaire’ een resultaat op.

Downloaden: All Together Now (film, diverse prijzen)
Tipgever: Bas via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2011, 12:57
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen film, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.