Unlock van de iPhone 4 loopt vertraging op (jailbreak/unlock)

Het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat ze tegen onverwachte problemen aan zijn gelopen bij de ontwikkeling van de unlock voor de iPhone 4.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4 unlock vertraagdDe hacker MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat het team tegen onverwachte problemen aan is gelopen bij de ontwikkeling van de unlock van de iPhone 4. De ontwikkeling van de unlock zag er goed uit, totdat bleek dat de werking van de unlock afhankelijk was van de gebruikte simkaart. Gebruikers die afhankelijk zijn van een softwarematige unlock wordt op dit moment dan ook sterk afgeraden om te updaten naar iOS 4.3 en de bijbehorende baseband (modemfirmware) 04.10.01.


Eind februari schreef MuscleNerd al over a very weird situation als gevolg waarvan de in de baseband aanwezige kwetsbare commando’s niet zomaar gebruikt konden worden. De oorzaak voor de onverwachte problemen is de hackers inmiddels duidelijk, maar het betekent dat er nieuwe oplossingen gevonden zullen moeten worden. De hacker geeft aan er vertrouwen in te hebben dat deze nieuwe oplossingen alsnog gevonden zullen worden en dat het team er melding van zal maken als dat niet mogelijk zou blijken te zijn.

Tweet MuscleNerd

Naar aanleiding van de bekendmaking van het teleurstellende nieuws zijn de hackers overspoeld met scheldpartijen en zelfs doodwensen. Toch blijft het team vastberaden om in hun avonduren en weekenden door te werken aan het project, omdat het unlocken van de iPhone 4 voor hen (los van de reacties) motivatie genoeg is. Het is voorlopig onduidelijk op welke termijn de inspanningen alsnog tot een unlock van de iPhone 4 zullen leiden.

Alle iPhones die in Nederland via T-Mobile zijn gekocht, kunnnen ook gratis officieel simlockvrij gemaakt worden. Een iPhone 3G, iPhone 3GS of iPhone 4 met baseband 01.59.00 uit het buitenland is op dit moment al met behulp van ultrasn0w te unlocken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:17
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iPhone 4, jailbreak, unlock
65 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.