Xcode 4 voor iOS-ontwikkelaars nu ook via Mac App Store te koop

Apple heeft Xcode 4 voor developers beschikbaar gesteld. Hiermee kun je iOS-applicaties maken. Xcode 4 is nu ook via de Mac App Store te koop.

xcodeApple heeft versie 4 van Xcode uitgebracht, de geïntegreerde ontwikkelomgeving voor het maken van apps voor Mac OS X en iOS. Als geregistreerde ontwikkelaar krijg je gratis toegang tot Xcode, maar daar staat wel tegenover dat je al 99 dollar per jaar hebt betaald om bij Apple geregistreerd te staan. Ben je nog niet toe aan die stap, dan kun je via de Mac App Store de software ook downloaden voor €3,99. Xcode 4 is compleet herschreven en bevat diverse verbeteringen om de workflow van ontwikkelaars makkelijker te maken. De software heeft een nieuwe gebruikersinterface, heeft ondersteuning voor de LLVM-compiler en -codeanalyse. Daarmee wordt het terugvinden van fouten in code makkelijker.

Ontwikkelaars konden de afgelopen maanden al kennismaken met betaversies van Xode 4. Als je Xcode 4 download krijg je er meteen de software development kits voor OS X 10.6 en iOS 4.3 bij, als je geregistreerd bent voor het iOS of Mac Developer Program. Wil je Xcode 4 via de Mac App Store kopen, dan moet je rekenen op een flinke download van 4,24 GB.

Meer info in het Developer Center van Apple.

xcode 4 software

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2011, 11:51
Categorie Apps
Onderwerpen code, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.