Reacties voor: Ultrapak: 15 minuten laden is genoeg voor volle iPhone-batterij

De Ultrapak is een nieuw soort batterij, die supersnel oplaadt. Je hoeft maar 15 minuten de batterij te laden om je iPhone 100% te kunnen opladen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ongelofelijk… een informatieve site die een link plaatst naar een lege shopping cart!
    (Red.) Nu verholpen.

  2. En het klopt ook niet helemaal. De 100000 laad in 15 min naar 20000. Helemaal vol in 95 min

  3. Interessant, maar nog wel een beetje duur. Ik heb een Anker Astro E5 15Ah reserve-accu en die kostte maar €37. Ik laad hem op met mijn 12W iPad-lader. Lang niet zo snel als deze Ultrapak, maar OK.

  4. @Planeten Paultje: Laadtijd 7.5 uur. Dat lijkt me geen alternatief voor de accu waar het in dit artikel over gaat (super snel te laden).

  5. @Barman: Yup, als je supersnel moet laden binnen zeer korte tijd, inderdaad. Maar mijn ervaring met het gebruik van de Anker AE5 is dat ik met een uurtje laden al een heel eind kom, en gezien de prijs/capaciteitsverhouding doe ik het er graag mee.

  6. Met linearflux.com laadt de iPhone met 1% per minuut.

  7. Deze batterij zit wat ingewikkelder in elkaar dan gebruikelijke reservebatterijen. Als je even de productpagina’s van de fabrikant leest, wordt het allemaal duidelijk. Ik wilde van het artikel geen eindeloze opsomming van technische details maken.

    Daarom even hier een toelichting:
    – De 10.000 mAh-batterij duurt 95 minuten om volledig op te laden. Met die capaciteit kun je je iPhone meermaals opladen. Maar in het artikel gaat het erom, dat je je iPhone precies één keer kunt opladen, dus vandaar die 15 minuten. Het gaat om het probleem dat ik schets: je bent op vakantie en je hebt maar heel kort de beschikking over een stopcontact. Hoe benut je die 15 minuten zo slim mogelijk?

    – Het opladen van de batterij om precies één keer te kunnen laden, duurt 15 minuten. Dit is vergelijkbaar met een batterij met een capaciteit van 2000 mAh. Dat de werkelijke capaciteit van de batterij hoger is en dat het veel langer duurt om de batterij helemaal op te laden, is verder een onbelangrijk detail in het verhaal. Het gaat erom dat je genoeg hebt om één keer op te laden. Dat is de clou van het verhaal.

    – Als je meer tijd hebt dan 15 minuten, kun je de batterij dus nog verder opladen, waardoor je meermaals je iPhone kunt opladen. Mooi meegenomen, maar niet cruciaal.

    – Het snelladen is van toepassing op de batterij, niet op de iPhone. Je iPhone-batterij komt dus niet in gevaar doordat slimme laadtechnieken worden toegepast. Het opladen van de iPhone zelf gaat op een normaal tempo. Maar je bent daarbij niet meer afhankelijk van het stopcontact.

    – De link in het artikel ging aanvankelijk inderdaad naar een leeg shoppingmandje, omdat ik moest controleren of verzending naar Nederland mogelijk is (en hoe duur dat is). Ik heb de link nu aangepast; hij verwijst nu naar een reclamepagina bij de fabrikant.

    De titel is volgens mij niet misleidend of fout. De titel geeft duidelijk aan dat je maar 15 minuten moet de Ultrapak hoeft te laden (feit #1) en dat je vervolgens een 100% volle iPhone-batterij eraan overhoudt (feit #2). Als iemand een betere titel weet om in een paar woorden uit te drukken dat je 15 minuten een Ultrapak moet laden om vervolgens een paar uur later een volle iPhone-batterij te hebben, sta ik uiteraard open voor suggesties. Dit product is typisch een geval: slimme oplossing, maar moeilijk uit te leggen als je helemaal mentaal bent ingesteld op de gangbare manier waarop je een reservebatterij gebruikt.

  8. Deze ding is overbodig ze moeten met langere accuduur komen! Kost alleen maar extra geld. Ze kunnen het wel maar doen het express niet zodat we steeds draagbare opladers “moeten” kopen

  9. Volgens mij is dat snelladen niet zo gunstig voor de levensduur van je accu. Of zie ik dat verkeerd?

  10. Origineel geplaatst door ramon
    Deze ding is overbodig ze moeten met langere accuduur komen! Kost alleen maar extra geld. Ze kunnen het wel maar doen het express niet zodat we steeds draagbare opladers “moeten” kopen

    Een auto-accu gaat wel lang genoeg mee toch? Het is alleen een beetje zwaar (20kg) en groot(30x20x25cm)

  11. Elke NiCd, NiMH en 2C LiPo/LiFe accu kan men in 15 min. tot 20% capaciteit opladen. Daar is geen buitenaardse technologie, paranormale toestanden of zwarte magie voor nodig.

  12. “Reservebatterij laadt iPhone in 15 min 1x en in 95 min 10x” was / is misschien een goede titel.
    Het blijft overigens verbazen hoe we ons in bochten moeten wringen omdat Apple een elementair probleem niet oplost (ipv alle geavanceerde hucho mucho)

  13. @Gonny van der Zwaag: Zinnige info, thx!

  14. En welke connector wordt ondersteund? Lightning? Of kan ik er op m’n 3gs ook nog mee uit de voeten?

  15. @Thomasl: Op de website van de fabrikant staat dat het met elke usb smartphone en tablet werkt dus ook met je 3GS

  16. Dat was een handige optie voor mijn vakantie geweest. Want dan ben ik afhankelijk van stroom bij de receptie / toiletgebouw. Bedankt voor het delen! Goede tip!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.