owncloud-logo

Eigen online opslagdienst maken met ownCloud

Met ownCloud kun je je eigen online opslagdienst inrichten, vergelijkbaar met Dropbox en Google Drive.

owncloud-logoMet ownCloud kun je je eigen clouddienst maken. Het is een alternatief voor Dropbox en Google Drive, waarbij je alles zelf onder controle hebt – inclusief de privacy-instellingen en de beveiliging. Voorwaarde is wel dat je een eigen server inricht. Versie 7.0 van ownCloud is net verschenen en verbetert vooral wat de synchronisatie met iPhones en iPads.

Vanuit de ownCloud-app voor iOS krijg je toegang tot je eigen server, blader je door je bestanden en bewerk je ze. Je kunt ook bestanden uploaden en downloaden, waarna je ze opent in een app naar keuze.

De community-versie van ownCloud is gratis te gebruiken, maar wil je er zakelijk mee aan de slag, dan is er een betaalde Enterprise Edition waarbij je uitgebreide support krijgt. Bij beide varianten zorgt SSL-encryptie ervoor dat informatie niet in verkeerde handen komt. ownCloud kan vooral interessant zijn voor (zakelijke) gebruikers, die hun data niet op Amerikaanse servers willen hebben staan. Voor de rest werkt het eigenlijk hetzelfde als andere clouddiensten: je maakt nieuwe mappen aan, verwijdert mappen en bestanden, downloadt bestanden, bewerkt ze en uploadt ze daarna weer. Synchronisatie zorgt ervoor dat alle data op de mobiele apparaten altijd up-to-date Via owncloud.org/seven legt het team uit wat de nieuwe functies zijn en hoe het allemaal werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2014, 13:38
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen cloud, cloudopslag, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.