iKids week 31: Meerkatz Challenge, PlayKids en meer

In deze iKids lees je over het educatieve Dora's Grote Wereld, kinder-YouTube PlayKids en Lemmings-variant Meerkatz Challenge.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

meerkatz-icoon-grootIn deze iKids komen weer apps voor allerlei leeftijdscategorien aan bod. Meerkatz Challenge is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen boven de 9 jaar en draait om het begeleiden van stokstaartjes naar een nieuw leefgebied. Doordat de stokstaartjes als je niets doet overal vanaf lopen heeft het spel wel iets weg van Lemmings, maar dan voor kinderen. Maar Dora’s Grote Wereld, een app van Dora the Explorer met werelden waar je verschillende vaardigheden leert, is juist bedoeld voor de allerkleinsten. Die leren in de tuin van Isa cijfers en tellen en op de paarse planeet kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Een mooie combinatie van leren en spelen. Tot slot is PlayKids een soort YouTube voor peuters en kleuters, maar dan met afspeellijsten en spelletjes er tussendoor. Genoeg te ontdekken dus!

Dora’s Grote Wereld

In de app van de populaire Dora The Explorer draait het om spelen en leren tegelijk. Terwijl ze met Dora op ontdekkingsreis gaan kunnen ze allerlei spellen over lees- en schrijfvaardigheid, rekenen en wetenschap doen. Ze leren bijvoorbeeld letters herkennen in Torre Torre Baby’s Regenwoud-watershow, terwijl ze op de boerderij van Benny woordfamilies – woorden die op dezelfde letters eindigen – onder de knie krijgen, en leesoefeningen kunnen doen. Overal zijn interactieve stickers en badges te verdienen. Een leuke én handige app dus, die ondanks de forse prijs zijn geld waard is. Kleine voetnoot: je hebt meer dan 1,5 GB ruimte op je iOS-device nodig om het spel via wifi te installeren, of meer dan 500 MB om het naar de computer te downloaden en dan via iTunes te synchroniseren.

doras-grote-wereld

Meerkatz Challenge

Het verhaal Meerkatz Challenge begint op de Afrikaanse Serengeti, waar een groep stokstaartjes besluit dat het gebied te druk en lawaaierig voor hen is geworden. Ze moeten een nieuw leefgebied vinden, waar kinderen ze mee kunnen helpen. Bijvoorbeeld door de groep te beschermen tegen de gevaren die ze tijdens hun reis door de jungle en vlaktes van Afrika tegenkomen. Zo kun je de stokstaartjes helpen om via paddestoelen te springen, ergens te schuilen en dodelijke vijanden te ontwijken. De ontwikkelaar spreekt van ‘handgemaakte levels’. Daarmee worden vast de animaties bedoeld, want die zijn inderdaad zeer gedetailleerd. Ook de muziek en achtergronden passen goed bij het Afrikaanse thema. Het is ook mogelijk om met vrienden te spelen, tegen wie je het via de ranglijsten kan opnemen. Meerkatz Challenge is Nederlandstalig, geschikt voor 9 jaar en ouder en heeft geen in-app aankopen.

PlayKids

Deze goedgewaardeerde app met allerlei tekenfilmpjes en spelletjes voor kleuters en peuters is kort geleden bijgewerkt met nieuwe cartoons. Handig voor ouders: je kunt in Playkids een afspeellijst voor je kinderen maken, zodat je niet steeds opnieuw korte filmpjes hoeft aan te zetten. Ook fijn: als je eenmaal een aflevering van een animatieserie hebt gedownload kun je hem daarna overal nog eens bekijken, ook offline. De app is Engelstalig, maar daar zul je als gebruiker weinig van merken. Alle onderdelen zijn zo vormgegeven dat de allerkleinsten ermee aan de slag kunnen. Je kunt PlayKids 7 dagen gratis uitproberen, daarna begint een abonnement dat zich automatische verlengt. Een beetje opdringerig vonden wij, maar gelukkig krijg je meteen een e-mail waarmee je dit kunt uitzetten. Zo heb je toch een gratis proefperiode en zit je verder nergens aan vast.

playkids-groot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:54
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.