Reacties voor: ‘Typefouten op de iPad zijn de schuld van Apple’

De iPad registreert sommige toetsaanslagen niet. Daardoor kun je typefouten maken, zonder dat je jezelf de schuld hoeft te geven. Het blijkt uit een video.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Het zou wel fijn zijn als deze site video’s plaatste die in Safari op de iPad bekeken kunnen worden. Dit is al de zoveelste video (Flash?) die alleen een zwart schermpje toont.

  2. Dit klopt wel, ik heb tot nu toe elke iphone gehad behalve de iphone 4s, en ik heb het toetsenbord van de iphone altijd al makkelijk gevonden, en wat ik typte kwam ook goed naar buiten. Maar op de ipad heb ik toch wel vaak het gevoel dat als ik de goede letter aantik, dat ik dan toch een foute letter krijg. Raar dit, hopelijk fixen ze dat ff.

  3. Natuurlijk registreert hij de H niet in dat woord. Als je namelijk goed kijkt naar de toetsaanslag is deze niet lang genoeg aangeraakt ten opzichte van alle andere letters.

    Oftewel, menselijke fout.

  4. Origineel geplaatst door Caskraker
    Het zou wel fijn zijn als deze site video’s plaatste die in Safari op de iPad bekeken kunnen worden. Dit is al de zoveelste video (Flash?) die alleen een zwart schermpje toont.

    Het is een simpel YouTube filmpje en geen flash video.

  5. Over autocorrectie gesproken, hoe voorkom je op de iPhone dat ‘the’ verandert in ‘THE’?

  6. Filmpe wekt nie op de ipad? 🙂

  7. Origineel geplaatst door Arjen Jongeling
    Over autocorrectie gesproken, hoe voorkom je op de iPhone dat ‘the’ verandert in ‘THE’?

    Wow dat is wel compleet off-topic, maar om je vraag te beantwoorden: het probleem is hier dat je engels gaat typen met een nederlands toetsenbord (en dus ook NL autocorrectie). De juiste oplossing zou zijn een engels toetsenbord toevoegen en deze selecteren elke keer als je iets in het engels gaat typen. Toetsenbord veranderen gaat heel makkelijk met het wereldbolletje wat links van je spatiebalk zit (deze verschijnt alleen als je meerdere toetsenborden hebt ingesteld)

  8. THE in kleine letters, moet je gewoon toetsenbord op Engels zetten. Of handmatig toevoegen in Nederlandstalige versie.

  9. Origineel geplaatst door Arjen Jongeling
    Over autocorrectie gesproken, hoe voorkom je op de iPhone dat ‘the’ verandert in ‘THE’?

    Dat vraag ik me nu ook af. Dat is behoorlijk irritant.

  10. @Arjen Jongeling:
    Je woordenboek op Engels zetten.

  11. Origineel geplaatst door Koen
    Natuurlijk registreert hij de H niet in dat woord. Als je namelijk goed kijkt naar de toetsaanslag is deze niet lang genoeg aangeraakt ten opzichte van alle andere letters.Oftewel, menselijke fout.

    Koen, je ziet toch ook dat de h van kleur veranderd maar niet door de pad getypt wordt, dat vind ik wel opmerkelijk.

  12. Ik vind op een iPad typen sowieso kansloos! Op mijn iPhone typ ik hele verhalen blind, maar heb op mijn iPad nog geen manier gevonden hoe ik snel kan typen, ook niet met het iOS 5 toetsenbord splitsen, ik krijg dan altijd andere letters =S

  13. Origineel geplaatst door Piet
    Origineel geplaatst door KoenNatuurlijk registreert hij de H niet in dat woord. Als je namelijk goed kijkt naar de toetsaanslag is deze niet lang genoeg aangeraakt ten opzichte van alle andere letters.Oftewel, menselijke fout.Koen, je ziet toch ook dat de h van kleur veranderd maar niet door de pad getypt wordt, dat vind ik wel opmerkelijk.

    Ja maar de iOS, en de mac hebben ook een functie die bedenkt of je per ongeluk een toets aanslaat terwijl je dat niet wilt. Zo kan je op de mac wel eens per ongeluk de caps-lock indrukken terwijl je eigenlijk shift bedoelt, dan wordt caps-lock neit aangezet.
    Dus misschien wordt in dit fimpje de toets net te kort aangeraakt, waardoor de ipad denkt dat het een niet-bedoelde toetsaanslag is.

  14. “Het gaat hier om de ervaringen van één persoon, dus”

    Dus wat? 🙂

  15. @blackoutzz:

    Hoe voeg je dat dan toe? Soms is het gewoon NL tekst met een engels woord. Maar snel omschakelen zou ik ook graag willen weten; op de iPad zit een toets waarmee je dat kan doen maar op de iPhone niet.

  16. Zelf heb ik mij al wel eens af zitten te vragen of het aan mij lag dat m’n iPad een letter soms niet pakte. Maar het is blijkbaar toch een softwarematig is. Een beetje jammer als je snel even iets wil typen. Hopelijk komt er binnenkort verandering in, als Apple de fout ook in wil zien…

    @Marcel Debets: Dat vroeg ik mij ook al af, dacht nog even dat er na het filmpje nog wat van de tekst zou volgen… Maar goed, klein foutje van Gonny. Kan gebeuren! Voor de rest niets dan lof voor haar natuurlijk! 🙂

  17. @Martijn: ik denk dat het trefwoord “snel” is. Toen ik mijn iPad2 net had merkte ik bijna niets van dit soort missers maar een half jaar later tik ik zoveel sneller (denk ik) dat ik wel last heb van gemiste aanslagen.
    Als ik rustiger / constanter tik dan gaat het haast altijd goed. Maar fijner zou zijn als Apple e.e.a. kon verbeteren!

  18. Beetje achterbaks om Apple over deze weg aan te vallen, gezien je hier duidelijk ziet dat de vinger meteen wordt weggetrokken over het scherm. Dan wordt, ik heb het zelf ook geprobeerd, de letter wel grijs maar niet als aanslag geregistreerd. Een beetje zwak van de redactie om op deze manier Apple de schuld te geven van zo’n klein probleem, terwijl het juist zo mooi is dat Apple een aanslag pas laat registreren als je je vinger wegtrekt…

    Dus nee, het is geen fout van Apple, maar probeer zelf maar eens je vinger kort (minder dan 0.7 sec) op een toets te houden en dan weg te slepen als je me niet gelooft.

  19. Probeer het zelf: houdt je vinger op een toets van de iPad, de toets wordt donkergrijs, schuif zonder het scherm los te laten je vinger naar een andere toets: de aanslag wordt niet geregistreerd.

    Dat is wat hier gebeurt en dat is waarschijnlijk een simpel gevolg van kiezen tussen twee kwaden: stel je voor hoeveel valse aanslagen je zou hebben als iOS elke aanraking meteen als bedoelde aanslag zou registeren.

    We houden allemaal van Apple wegens hun oog voor detail en we denken serieus dat ze hier niet aan gedacht hebben?

    Typen op glas is de hele reden waarom Apple multitouch heeft doorontwikkeld: Jobs kreeg het op een geven moment in z’n hoofd dat het tof zou zijn om op een glasplaat te typen. De rest is geschiedenis maar de basis lijkt me toch goed uitgewerkt.

  20. @Jan Met snel bedoelde ik eigenlijk: een stukje typen zonder eerst een pc/mac op te starten 🙂 Langzamer typen is dus niet helemaal de oplossing (zoals je zelf ook al aan gaf). Natuurlijk, als je echt snel typt dan gaat het makkelijker mis, dat is absoluut waar. Maar het is toch frappant dat het steeds bij dezelfde letter is, vind je niet?

  21. @Admiraal Schuurtje: Jij snapt het 😉

  22. Origineel geplaatst door JoostOrigineel geplaatst door Arjen JongelingOver autocorrectie gesproken, hoe voorkom je op de iPhone dat ‘the’ verandert in ‘THE’?Dat vraag ik me nu ook af. Dat is behoorlijk irritant.

    In iOS 5 naar “Instellingen -> Algemeen -> Toetsenbord ” gaan en dan onder “Trefwoorden” zowel “the” invullen onder Zin als onder Trefwoord.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.