‘Typefouten op de iPad zijn de schuld van Apple’

De iPad registreert sommige toetsaanslagen niet. Daardoor kun je typefouten maken, zonder dat je jezelf de schuld hoeft te geven. Het blijkt uit een video.

ipad-typingHeb je vaak last van typefouten op de iPad? Volgens The Register ligt het niet aan jezelf of aan het touchscreen-toetsenbord van de iPad. Het apparaat zelf is de boosdoener. Een slow motion-video moet daarvoor het bewijs vormen. Als je goed kijkt, zie je dat de iPad bepaalde toetsaanrakingen niet goed registreert. Als een iPad-toets wordt aangeraakt wordt deze grijs. Maar in het filmpje is te zien, dat dat lang niet altijd gebeurt. En de autocorrectiefunctie lost dat niet altijd op, zo blijkt.

In een tekst die in Pages op de iPad werd ingetikt, maakte de proefpersoon 3 fouten (zie video hieronder). Maar het toetsenbord zorgde voor 20 fouten, waarvan er maar 8 werden gecorrigeerd door autocorrect. Met apps als Notitie en Mail werd een vergelijkbare score gehaald. Wie de hele 12,5 minuten durende video niet wil zien, kan ook meteen doorspringen naar 5:18 minuten. Bij het intikken van ‘thankless’ wordt de letter h niet geregistreerd en de autocorrectie lost de fout ook niet op. Het gaat hier om de ervaringen van één persoon, dus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2012, 15:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.