Reacties voor: Twitter voor iPad krijgt responsive design, ideaal voor iOS 9

De Twitter-app voor iOS heeft een responsive design gekregen, waardoor Twitter zich aanpast op schermgrootte. Daarmee bereidt Twitter zich alvast voor op iOS 9 - maar heeft het ook iets met de iPad Pro te maken?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 7 reacties

  1. Zojuis even gekeken, maar het is er in mijn ogen niet echt beter op geworden.
    Niet aan te passen fel witte achtergrond. Waardeloos.
    En ik kan nog steeds de trending topics niet vinden. Zo prominent aanwezig op de site, zo slecht of et aanwezig in de app.
    Kijk ik nou verkeerd of staat het er echt niet.

    Wie kan er een echt goede twitter app voorstellen?

  2. @E….: Je opent de Twitter app. Drukt rechtsboven op het vergrootglas en je ziet ze staan.

  3. Origineel geplaatst door E….
    Wie kan er een echt goede twitter app voorstellen?

    Één van de betere twitter-apps, TweetBot, is mijn favoriet. Maar, oké, smaken verschillen.

  4. @Jos: Och, nou ja. Daar kijk ik echt overheen dus. Wat stom van me.
    De layout vind ik overigens echt verschrikkelijk.

  5. Is responsive design een voorwaarde voor splitview en slide in apps?

  6. ik probeer steeds weer enthousiast voor de Twitter app te worden, maar zolang er geen tijdslijn-sync is tussen de Mac en iOS blijf ik toch weer terugkomen op Tweebot. Twitterrific mist een helaas goede OS X app.

  7. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Is responsive design een voorwaarde voor splitview en slide in apps?

    Jein. De app moet alleen ‘auto-layout’ en/of de ‘size classes’ gebruiken, iets wat Apple sinds iOS 7 gefaseerd heeft ingevoerd. Auto-layout maakt het mogelijk om de formaten (lengte en breedte) en afstanden tussen componenten (afbeeldingen, tekst, schakelaars) dynamisch vast te leggen zonder deze te koppelen aan de resolutie van een specifiek toestel. Dit gebeurt al sinds iOS 7. Size-classes zijn relatief nieuw en maken het mogelijk om aparte interfaces te bouwen voor smalle en korte resoluties enerzijds en brede and lange resoluties anderzijds, ook hier weer zonder op een specifiek toestel toe te snijden (iets wat je eerder wel moest doen).

    Als een app met de Interface Builder van Xcode is ontworpen of fatsoenlijk (een van) deze twee methoden in code heeft verwerkt dan werkt deze app in principe zonder verdere modificaties. Slide-over is namelijk zo breed als een iPhone-beeldscherm, alleen iets langer. Hetzelfde geldt ook voor split-view. Als een iPad-app zich aan dat ‘scherm’ automatisch kan aanpassen, wat met auto-layout sowieso al gebeurt (ook zonder size-classes), dan zou slide-over gewoon moeten werken.

    Apple heeft al bij de vorige keynote gezegd dat Twitter dit binnen “minuten” geregeld had, wat mij laat vermoeden dat Twitter al van tevoren auto-layout heeft gebruikt (en de app was ook universeel voor iPhone en iPad). Wat ze hier nu doen is size-classes gebruiken om het layout voor bredere en langere resoluties te verbeteren, zodat de app op een iPad beter uitziet in plaats van een iPhone-resolutie uit te vergroten. Ik geloof niet dat dit iets heeft te maken met splitview/slide-over, maar meer met de iPad Pro.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.