iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: glas, aluminium of keramiek, welk materiaal wil jij voor de 2017 iPhone?

Van welk materiaal moet Apple de iPhone van 2017 maken: glas, aluminium, keramiek of toch iets anders? Wij zijn benieuwd wat jij het liefst zou zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Glas, aluminium, technisch keramiek… er zijn allerlei materialen waarvan Apple de iPhone van 2017 zou kunnen maken. Er zijn geruchten dat Apple gaat kiezen voor een behuizing die helemaal gemaakt is van glas. Maar aloude aluminium is ook nog steeds een aantrekkelijk materiaal. En wat te denken van allerlei nieuwe keramische materialen, waarvan je precies de eigenschappen zou kunnen regelen? Wij zijn benieuwd waar jij voor kiest.

Optie 1: glas

De iPhone 4-familie is voor veel mensen het meest bekende voorbeeld van smartphones gemaakt van glas. Iedereen heeft wel van nabij, bij zichzelf of vrienden, meegemaakt dat het glas kapot ging bij een val. Maar de techniek gaat met sprongen vooruit en tegenwoordig heb je glassoorten die veel beter valbestendig zijn, zoals Gorilla Glass 5 of saffierglas. Hoe dat eruit komt te zien? De kans is klein dat Apple opnieuw voor het design van de iPhone 4 kiest. Het zal waarschijnlijk meer lijken op het concept in de video hierboven.

Optie 2: aluminium

Aluminium is een prachtig materiaal en sinds de iPhone 6s weten we dat er ook nog meerdere kwaliteiten zijn. Het 7000 series-aluminium dat Apple in de iPhone 6s heeft gebruikt is veel beter bestand tegen buigen. Het probleem is alleen dat vrijwel alle fabrikanten van smartphones ondertussen op aluminium zijn overgestapt, ook de budgetmerken. Apple kan zich er niet meer goed mee onderscheiden en zal op zoek moeten naar iets nieuws. Dat het aluminium van de iPhone van betere kwaliteit is, merkt de doorsnee consument niet eens op. Die ziet een smartphone van metaal, ongeacht of er Apple, Huawei of Oppo op staat.

Optie 3: keramisch materiaal

Denk bij keramiek niet aan de aardewerken bloempotten van je oma of aan het porseleinen theeservies. Er is ook technisch keramiek, dat bijvoorbeeld in medische toepassingen, in elektrische circuits en in gereedschappen wordt gebruikt. Infrarood-lasers, kogellagers, remschijven en supergeleiders: overal vind je keramische materialen. Als de kogellagers van je auto stevig genoeg zijn, moet er ook wel een keramisch materiaal te bedenken zijn dat de klap van een vallende iPhone kan opvangen, zou je denken.

Wat vind jij?
Ben je gek op iPhones van glas, heb je liever aluminium of kies je voor een high-tech keramiek of een ander verhaal? Wij zijn benieuwd welk materiaal jij het liefst zou zien in de iPhone van 2017, die we voor het gemak maar de iPhone 8 noemen.

http://www.wedgies.com/question/57b022dd8c13ba1600cc1e10

Als je voor de optie ‘Anders’ hebt gekozen, zijn we natuurlijk benieuwd welk alternatief materiaal jij het liefste ziet!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2016, 13:14
Categorie iDevices
Onderwerpen aluminium, glas, iculture peilt, iPhone 8, materiaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.