iCulture iKids logo

iKids week 32: Snakebird en Kids Coloring World

In de iKids van deze week kunnen kinderen kleuren in Kids Coloring World en zijn er moeilijke puzzels op te lossen in Snakebird.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Puzzelen en kleuren behoren tot de lievelingsactiviteiten van menig kind. In de twee apps die we deze week bespreken komen beide hobby’s aan bod. In Snakebird (link) moeten kinderen niet alleen de weg vinden voor een gekleurde slang, maar ook nog eens elk level als een puzzel beschouwen. Alleen zo boeken ze succes. In Kids Coloring World (link) kiezen kinderen zelf met welk onderdeel van een grote kleurplaat ze aan de slag gaan. Het uitgebreide assortiment aan knutselspullen en de slimme opzet van het inkleuren zorgt er voor dat het eindresultaat er dikwijls zeker mag zijn. Veel kleur- en speelplezier!

Snakebird

Eind jaren ’90 speelde iedereen puzzelspel Snake op de eerste Nokia telefoons. Hier werd de slang langer naarmate hij meer pixels te pakken kreeg. Snakebird gebruikt ditzelfde concept. In het spel moeten kinderen van 4 jaar en ouder een rode, blauwe of groene rups de juiste kant op sturen, namelijk die van het fruit. Dit fruit ligt niet voor het oprapen, maar vlakbij gevaarlijke afgronden of andere obstakels. Aan jou de schone taak om die te omzeilen. Wanneer jonge puzzelaars genoeg fruit hebben verzameld kunnen ze via een regenboog-wormgat in de lucht naar het volgende level. Snakebird lijkt misschien simpel, maar zit tegelijkertijd zo goed in elkaar dat er echt moet worden nagedacht. Het eerste eiland is gratis, voor de rest zal moeten worden betaald. Een aanrader voor kinderen die ook na het Nokiatijdperk lekker willen snaken.

Kids Coloring World

Deze vrolijke tekenapp biedt genoeg uitdagingen om langere tijd leuk te blijven. In de app kunnen kinderen van 4 jaar en ouder verschillende objecten in een langwerpige kleurplaat aantikken en naar eigen smaak inkleuren. Daarbij hebben ze niet alleen een potlood of krijt beschikbaar, maar ook een spuitbus en vrolijke patroontjes om vlakken mee op te fleuren. Eén wereld is gratis, en wie dat goed bevalt kan ook zes andere werelden kopen. Goed gedaan: wie echt graag binnen de lijntjes wil kleuren wordt door het spel een handje geholpen. Of je nu samen speelt of kinderen zelf aan de slag laat gaan, wij denken dat kleine creatievelingen veel plezier aan deze app kunnen beleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:11
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.